Kv ve görümce kendini belli etti.

Oğlundan çekindiği için gizlice yürütüyor işi. Oğluma duyurmayacağımı sanıyor.
O zaman beraber olduğunuz bir ortamda geçen telefon konuşmasında şunları diyordun neden diye konu açmaya çalışsanız bakalım tepkisi ne olacak

Önce senin annen gelir. Ailene yapılan terbiyesizliğe susarsan daha çok konu açarsın.
O anneyse seninki bostan korkuluğu mu?
Görümceye niye gidiyorsunuz, sizi siliyor niye kayınvalideyi arıyorsunuz anlam veremedim.
Tavır gösterecekseniz tam gösterin ki karşılığını alın.
Onların sınırsız tavırlarının yanı sıra sizinde kendi sınırlarınızı koruma probleminiz var.
Aramayın görüşmeyin bir süre.

Hanımlar tekrar merhaba.
Diğer mavera isimli hesabıma giriş yapamıyorum, bilenler konularımı biliyor.
Kafasına göre davranan istediği zaman surat asıp konuşmayan eşime aşırı düşkün gibi gözüken evli görümcem vardı bilen bilir.

Dengesiz tavırlarına anlam veremedğim için önerilerinizi dikkate alarak, mesafeli durdum, umursamadım.
Eşim gittikçe gittim.

Geçen kandil akşamı, ilk önce eşimin ailesine gittim sonra kendi aileme geçtim. Bu vesileyle eşim de geldi ve ailemi geçen kandilde aramayan adam bu kandilde yüz yüze el öperek kandil kutlamış oldu.

Bunu hazmedemeyenler vardı tabi. Kv ve görümce. Annemlerden dönerken görümceme uğradık, gayet normal çay vs.
( tabii anormal olan, eşim koltukta otururken kendi eşine “ biraz öne kaysana, kardeşim ayaklarını uzatsın” bana “ya canım sen şöyle gelsene kardeşim sırtını dayasın” diyecek kadar terbiyesiz ahlaksız...)
Eşim gerek yok dedi, öyle sustu. Neyse ben görmezden geldim.

Ertesi gün oldu ve wtspta dolaşırken bir de ne göreyim profil fotosu yok, yani beni silmiş:) bir önceki akşam gayet muhabbet sohbet ediyorduk aslında :)
Şaşırmadım çünkü hasta olduğunu düşünüyorum.
Eşime sordum ablanın profil fotosu sende gözüküyor mu bende gözükmüyor diye, o da ben ajan mıyım dedi. Şaşırmadım cevaba çümkü ablasının öyle bir halt yiyeceğini bilir.
Ben de bir daha bana ablamla nasıl aranız vs diye sakın sorma dengemi bozdunuz dedim.
Tamam dedi.

Çok uzattım ama, ertesi gün görümcem rahatsızlanmış, ayıp olmasın diye kv aradım orda kalmış çünkü.
Kv bana içini bi döktü.
Taaa nişan zamanı teyzeme olan kinini, anneme olan hislerini, yok benim oğlum sizin evde bana oda yapacaktı da ben gerek yok dedim, benim oğlumun limitsiz kartı bende, ben hiçbir şeyi anlatmıyorum oğluma , anlatsam başka olur diye tehdit etmeler. Yok ben size gelemeyecek gibi hissediyorum demeler... ( 3 aylık evliyken , 2 kez kalmaya geldiler evi 30 dk mesafede)
Telefonda eşimin annesi olmasa çok fena yapardım. Anneme teyzeme uzanan dil var çünkü.
Eşime bahsettim durumu. Yorumsuz kaldı, ona niye anlattığımı sordu. Ben de bunları yaşamak zorunda değilim sen de bil dedim.

Hanımlar uzun oldu.. Fikirlernizi bekliyorum. Asla aramak yüzlerini görmek içimdne gelmiyor. Kaynana ben gelin o sanki. Nasıl içini döktü bana.

Çok sevgi dolu bir ailede büyüdüm, bu insanların hep bu tavırlarını görmezden geldik ailemle. Ailemi hep susturdum. Ama bu fesatlık yuvama zarar versin istemiyorum.
Kv bu şekilde konuştuktan sonra eşinizin sessiz kalması çok tehlikeli. Siz biraz daha konuşursanız ailesi hakkında sizi suçlamaya başlayacak gibi. Tavırlarından ben bunu hissettim

felaket tellalığı mı? ailenize gelmeyip gelince insan yerine koymayan adam değil miydi eşiniz? sizce gerçekten minicik birazcık -ailesinden fazla- değer verse böyle yapar mı? mesela annenize laf atan annesi için bana neden anlattın der mi? düşünün derim.
Neden biliyor musunuz? Arkadaş çevresinden duyduğu, genel bir kanı olan, gelin anneyi ablayı kötüler kafasında.
O da öyle sanıyor. Ben diyeceğimi dedim. Bundan sonra anası ablasını aramak vs yok.
Bana kızmakta da haklısınız belki.
Ama eşim aileden çok etkileniyor, ben aşacağıma inanıyorum. Ve her geçen gün daha netim.
Lütfen kırıcı ve yargılayıcı olmayın. Çöpe atmak kolay mı aile yüzünden?

Öyle bir şey olamaz. Annesinin ağzıyla gelip sen bunları mı yapacaksın demedim. Laf arasında bahsettim. Şikayet eder gibi olmasın istedim.
sizin iletişiminiz nasıldır bilemem
siz bana bakmayın fevri olmayın ama ben olsam bu eve bi yatak koyacaktın da annen mi istemedi bana sormadın hiç böyle bişey derdim.
söylediği yaptığı herseyi de eşinize söyleyin
iki günden bi tavır aldığınızda nedenini bilmediği için siz kötü olursunuz

Bu tür insanlar sizin evliliğinize zarar verene kadar durmaz. İletişimi kesin bence tamamen yoksa daha çok konu açarsınız gibi duruyor. Karşınızda iyi niyetli olmayan insanlar var.

Canımcım benim kocam ailesine cevap vermeyi bilmez, anlatılana da mantığına yatıyorsa inanır. Ben önceden eşime olan biten hiçbir şeyi ailesini kötülüyor görünmemek adına anlatmazdım meğer kocam ve kaynanam sürekli konuşur kocam herşeyden kaynanamın anlattığı yorumlarla haberdar olurmuş. Bir gün bu yüzden kaynanamla eşimin de olduğu bir yerde yüzleşmek zorunda kaldım ve kaynanamın tüm söyledikleri ben durumları anlattıktan sonra tamamen birer saçmalık olarak görünmesiyle kaldı. O olaydan sonra olan herşeyi eşime " böyle birşey oldu dikkatini çekti mi? Aslında şöyle olsaydı şu kişiler de böyle hissedecekti" ya da kaynımı hep ayırır kaynanam " bak biz ameliyat olduk bir geçmiş olsuna gelmeliydi,hamile kaldım hayırlı olsun demeliydi " filan gibi eşime gösterdim. Şimdi kaynanam ne derse , eşim de önceden benden öğrendiği için diyeceği repliği 😂 "ama anne siz de böyle böyle yapmanız gerekirken yapmamıştınız. Siz kimseye birşey yapmazken herkesten birşeyler bekleyemezsiniz" diyor.
Strateji herşeyi çözdü 😁

Önce senin annen gelir. Ailene yapılan terbiyesizliğe susarsan daha çom konu açarsın.
O anneyse seninki bostan korkuluğu mu?
Görümceye niye gidiyorsunuz, sizi siliyor niye kayınvalideyi arıyorsunuz anlam veremedim.
Tavır gösterecekseniz tam gösterin ki karşılığını alın.
Onların sınırsız tavırlarının yanı sıra sizinde kendi sınırlarınızı koruma probleminiz var.
Aramayın görüşmeyin bir süre.
Çok haklısınız. Ben de hata ettim insan bilerek.0

Hanımlar tekrar merhaba.
Diğer mavera isimli hesabıma giriş yapamıyorum, bilenler konularımı biliyor.
Kafasına göre davranan istediği zaman surat asıp konuşmayan eşime aşırı düşkün gibi gözüken evli görümcem vardı bilen bilir.

Dengesiz tavırlarına anlam veremedğim için önerilerinizi dikkate alarak, mesafeli durdum, umursamadım.
Eşim gittikçe gittim.

Geçen kandil akşamı, ilk önce eşimin ailesine gittim sonra kendi aileme geçtim. Bu vesileyle eşim de geldi ve ailemi geçen kandilde aramayan adam bu kandilde yüz yüze el öperek kandil kutlamış oldu.

Bunu hazmedemeyenler vardı tabi. Kv ve görümce. Annemlerden dönerken görümceme uğradık, gayet normal çay vs.
( tabii anormal olan, eşim koltukta otururken kendi eşine “ biraz öne kaysana, kardeşim ayaklarını uzatsın” bana “ya canım sen şöyle gelsene kardeşim sırtını dayasın” diyecek kadar terbiyesiz ahlaksız...)
Eşim gerek yok dedi, öyle sustu. Neyse ben görmezden geldim.

Ertesi gün oldu ve wtspta dolaşırken bir de ne göreyim profil fotosu yok, yani beni silmiş:) bir önceki akşam gayet muhabbet sohbet ediyorduk aslında :)
Şaşırmadım çünkü hasta olduğunu düşünüyorum.
Eşime sordum ablanın profil fotosu sende gözüküyor mu bende gözükmüyor diye, o da ben ajan mıyım dedi. Şaşırmadım cevaba çümkü ablasının öyle bir halt yiyeceğini bilir.
Ben de bir daha bana ablamla nasıl aranız vs diye sakın sorma dengemi bozdunuz dedim.
Tamam dedi.

Çok uzattım ama, ertesi gün görümcem rahatsızlanmış, ayıp olmasın diye kv aradım orda kalmış çünkü.
Kv bana içini bi döktü.
Taaa nişan zamanı teyzeme olan kinini, anneme olan hislerini, yok benim oğlum sizin evde bana oda yapacaktı da ben gerek yok dedim, benim oğlumun limitsiz kartı bende, ben hiçbir şeyi anlatmıyorum oğluma , anlatsam başka olur diye tehdit etmeler. Yok ben size gelemeyecek gibi hissediyorum demeler... ( 3 aylık evliyken , 2 kez kalmaya geldiler evi 30 dk mesafede)
Telefonda eşimin annesi olmasa çok fena yapardım. Anneme teyzeme uzanan dil var çünkü.
Eşime bahsettim durumu. Yorumsuz kaldı, ona niye anlattığımı sordu. Ben de bunları yaşamak zorunda değilim sen de bil dedim.

Hanımlar uzun oldu.. Fikirlernizi bekliyorum. Asla aramak yüzlerini görmek içimdne gelmiyor. Kaynana ben gelin o sanki. Nasıl içini döktü bana.

Çok sevgi dolu bir ailede büyüdüm, bu insanların hep bu tavırlarını görmezden geldik ailemle. Ailemi hep susturdum. Ama bu fesatlık yuvama zarar versin istemiyorum.
Güzel bi mesafe koy bence. Haftada 1 ara. Havadan sudan konus gec

Bu insanlarla görüşmeyeceksiniz o zaman. Ne diye arıyorsunuz ki? Birde esinizle evliliginizde hep 3. kisiler var bu is boyle olmaz. Birde son olarak kandil kutlamasi icin önce kayinvalidenize sonra kendi ailenize donuste de gorumceye ugrayan bi sizi duydum ne yalan soyleyeyim garip geldi bana 😂

Neden biliyor musunuz? Arkadaş çevresinden duyduğu, genel bir kanı olan, gelin anneyi ablayı kötüler kafasında.
O da öyle sanıyor. Ben diyeceğimi dedim. Bundan sonra anası ablasını aramak vs yok.
Bana kızmakta da haklısınız belki.
Ama eşim aileden çok etkileniyor, ben aşacağıma inanıyorum. Ve her geçen gün daha netim.
Lütfen kırıcı ve yargılayıcı olmayın. Çöpe atmak kolay mı aile yüzünden?
ben sizi tanımam etmem, empati kuruyorum sadece ve üzülüyorum
böyle adam insana sinir krizi geçirttirir çünkü
bakın normal şartlarda öyle bir çevrede büyüse bile size verdiği değerden sevgiden dolayı bile olsa bunların önünü kesmesi gerekir, şöyle söyleyeyim eltim heeergün kvmi arar, kadın muhakkak ki benden de bekliyordur, eşim de aralarındaki ilişkiyi bilip bana mı sataşmalı anamı ara anamı ara diye, yapamaz çünkü saygı duymak zorunda.

Mesela görümce hasta diye neden kv aradınız? hastaysa hasta yani, ufak tefek rahatsızlıklar için kaynanızı bile aramaya gerek yok bence. oğlu arıyor konuşuyor bilgi alıyordur. ona sorarsınız söyler. kadın hadsizce sizin ailenize dil uzatıyor, ne münasebet hayırdır yani

Ben eşimin ailesiyle yaşadığım bir sorunu ona anlattığımda bu tepkileri verse yıkarım ortalığı. Ben yüzüne bile bakmayacağım insanlara onun hatrına katlanıyorsam bana gelen lafı kendine edilmiş gibi sayması lazım. Annesi-babası sonuçta, yakıp yıksın asla istemem. Madem karımı sevmiyorsunuz, görüştürmeyeyim o zaman sizi, rahatsız olmayın birbirinizden diye ortamı dengeleyebilmeli en basitinden. Sizi konuşturmayıp lafı ağzınıza tıkıyorsa aynısını annesinede yapmalı. Eşinizin tavrı değişmediği sürece kimse size saygı göstermez, işler daha da kötüleşir.

Numaranı engellemiş görümceyi sormak için neden kayinvalideni arıyorsun ki?
Hem hoşlanmıyorsun onlardan hem de git gel halindesin sürekli.
Yarım saat uzaklıkta ki kayinvalideye kandilde neden gittin mesela, sonra görümceye uğradın?
Görümcemle aramda sorun yok ama sizin kadar görüşmüyorum sanırım.

Eşine olayı anlatınca ne tepki vermesi bekliyordun tam olarak? Umurunda değil ailesi ile yaşadığın sıkıntılar.

Sende artık arayi iyi tutma çabandan vazgeç. Hiçbir işe yaramıyor görüyorsun. İnşallah görüyorsundur.

ben sizi tanımam etmem, empati kuruyorum sadece ve üzülüyorum
böyle adam insana sinir krizi geçirttirir çünkü
bakın normal şartlarda öyle bir çevrede büyüse bile size verdiği değerden sevgiden dolayı bile olsa bunların önünü kesmesi gerekir, şöyle söyleyeyim eltim heeergün kvmi arar, kadın muhakkak ki benden de bekliyordur, eşim de aralarındaki ilişkiyi bilip bana mı sataşmalı anamı ara anamı ara diye, yapamaz çünkü saygı duymak zorunda.

Mesela görümce hasta diye neden kv aradınız? hastaysa hasta yani, ufak tefek rahatsızlıklar için kaynanızı bile aramaya gerek yok bence. oğlu arıyor konuşuyor bilgi alıyordur. ona sorarsınız söyler. kadın hadsizce sizin ailenize dil uzatıyor, ne münasebet hayırdır yani
Çok haklısınız. Ben fazla insanlık yaptım. Sizi de anlıyorum. Eşimin yapması gereken bence de söylediğiniz. Bana en son olarak bayramda seyranda ara, geldiklerinde kusursuz ağırla gerisini sen bilirsin dedi.

Kaç tane mavera isimli üyeliğiniz var? Bu üyeliğiniz bugün açılmamış çünkü, bu da eski sayılır artık. Aynı anda birden fazla üyelik kullanmak yasak.

Konuya gelirsek, çok seviyormuş gibi zırt pırt giderseniz sonucun bu olması çok normal. Pandemi de mi yok anlamıyorum, ev ev geziyorsunuz.

Görümce sizi silmişse neden annesini arıyorsunuz ki geçmiş olsun demek için?
Siz böyle yaparsanız kimse size saygı göstermez ki görüldüğü gibi kayınvalide "sen kimsin ki" ayarında bir konuşma bile yapmış.
Eşiniz de aranızda durmayacak belli ki. Kendi başınızın çaresine bakmanız lazım.
Ama siz böyle sürekli arar, giderseniz, tavır koymazsanız gelen vurur giden vurur.

ben kayınailemle öyle mesafeli değilim ama yine de daha mesafeliyimdir fjkdghkdf. kaynanamla eltimle en son ne zaman konuştuğumu bile hatırlamıyorum. eşimle selam gönderiyorum o konuştukça :D ve dediğim gibi mesafeli değilimdir yani.

Ya geçen konusuna da yazmıştım 17 senelik evlilikte konu sahibesinin ki kadar kv ve görümcenin yüzünü görmedim🙈
O mesafe kişinin kendisinden kaynaklanıyor işte. Konu sahibesi gibi beni sevsinler iyi gelin cici gelin olayım deyince böyle tepene çıkıyorlar.

Numaranı engellemiş görümceyi sormak için neden kayinvalideni arıyorsun ki?
Hem hoşlanmıyorsun onlardan hem de git gel halindesin sürekli.
Yarım saat uzaklıkta ki kayinvalideye kandilde neden gittin mesela, sonra görümceye uğradın?
Görüncemle aramda sorun yok ama sizin kadar görüşmüyorum sanırım.

Eşine olayı anlatınca ne tepki vermesi bekliyordun tam olarak? Umurunda değil ailesi ile yaşadığın sıkıntılar.

Sende artık arayi iyi tutma çabandan vazgeç. Hiçbir işe yaramıyor görüyorsun. İnşallah görüyorsundur.
Görüyorum artık yaban. Kadın da soğukluktan şikayetçi sözde ama beni ve aileme ezemediğinden bu hırsı.

Back
X