kv ve görümceme soğuk davranmakta haksız mıyım

mutisme

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
237
111
18
35
Merhaba arkadaşlar. Eşimin annesi ve kardeşiyle aramız çok iyiydi yada ben öyle düşünüyordum.
Bir sure önce facebookta kv torunun fotoğrafının altına oglanlari el kızları için buyutuyoruz yazmis gorumcemde deme anne yaa içim gidiyor yazmış. Yani yorum bu herkes görüyor.

Ayrica eşimle olan bir problemimden annesine bahsetmiştim. Ertesi gün gorumcem mesaj attı. Ruyamda sizi hiç iyi görmedim diye. Ben de geçiştirmeye çalıştım. sonra hicbirsey yokken bana kuzeninin eşini anlatmaya başladı. Kuzeni cok sinirli bir adammis ama esi melek gibi bir kadinmis. Mesela kuzeni esine bagiriyormus onlarin yaninda kadin da tamam hayatım sen en iyisini bilirsin deyip sineye cekiyormus. Gorsem nasıl sabirliymis. Ne ben ne de gorumcem yani kendisi oyle olamazmisiz ama öyle olmak çok iyiymiş. Ben de cevap verdim tabiki susulacak şey var susulmayacal şey var diye...

Yani benim bu olaydan anladigim annesi hemen kizina yetiştirmis o da bana akıl veriyor aklı sıra.

Sonrasında yine rüyamda gördüm sizi kotuydunuz diye aradi. Yok çok iyiyiz dedim.

Yani bem art niyet aramali miyim bilmiyorum.

Eşimle çok sıkıntılı zamanlarimozda yardimci oldular ama annesi erkektir katlanacaksin filan gibi akıllar vermeye başlayınca asla anlatmadim birdaha.

Hatta bana gorumcem soyledi. Eger benim yasadiklarimlari gorumcem yasasayasmis hemen alirmis kizini yanina. Kv bana kadin evini birakip cikmaz diye ogutler veriyordu.

Ayrica gorumcemin eşi bizim dugunumuzde sorun cikarmis. Eşinin yanında durmasini istemiş. Gecenlerde kv anlatıyor. Neler neler söylüyor adam için. Ben de dayanamadim söyledim. Benim kardesimin düğününde de esim aynı sorunları cikardi dedim. Hicbirsey diyemedi. Neden herkes bu kadar bencil anlayamıyorum.

Ben de ister istemez artık samimi davranamiyorum. Haksız mıyım.

bukadar senaryo yazmak yerine bi sorsanız kendilerine keşke.
evet yaptıkları hatalı ama direk soğuk davranırsanız haklıyken haksız konuma düşersiniz.

bukadar senaryo yazmak yerine bi sorsanız kendilerine keşke.
evet yaptıkları hatalı ama direk soğuk davranırsanız haklıyken haksız konuma düşersiniz.
Nasıl sormaliyim. Aslinda haksiz duruma dusmekten çekiniyorum.

Kayınvalide adı üstünde
Tabikide anlatır kızına tabiki oğlu haklıdır.
Anlatılcak son kiiiye dertlenmişsin.
Bende bişe konuşcak olsam hoşlarına girmeyen hemen bi tanıdık kadın ortaya cıkar o kadında genelde benle aynı şeyleri yaşamış olur ama hep ezik davranır o kadın kim diye sor halla tanışmadım
Mış mış mışta
Mış mış mışş

gorumcenize rüyalarin tersi çıkarmis cnmmm diyin
kayinvalide yede her halti anlatmayin siz yüzde yüz hakli olsaniz bile o oğlunun tarafini tutar

Aptal yerine koyuyorlar bir de. Ne mubarek insansa gorumcem ruyalarina giriyor yasadiklarimiz.

gorumcenize rüyalarin tersi çıkarmis cnmmm diyin
kayinvalide yede her halti anlatmayin siz yüzde yüz hakli olsaniz bile o oğlunun tarafini tutar
Benim annem hayatta degil. Kv dedi ki ben esinden çok senin annenim. Bir derdin oldugunda bana anlatacaksin. Gerçekten yoruldugum zamanlarda paylasma geregi duydum ama pisman oldum. Ama sen de soyle yap ama böyle yapsan gibi tavsiyeler basladi. E be kadın oglun haksız ben neden tavir degistiriyim. Evet maalesef oğlu hep hakliymis.

Nasıl sormaliyim. Aslinda haksiz duruma dusmekten çekiniyorum.

yani mesela görümcene de: ben anneme her sıkıntımı anlattığımda sen arıyosun, hayırdır abla kuşlar bişey mi fısıldadı? de.
ay nebiliyim yani aranızdaki diyaloga uygun bi şekilde belli et kendi aralarında konuşmalarından rahatsız olduğunu.

Hatırlıyorum da kayınvalideme eşimi şikayet etmiştim bi kere... Kadın bana ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin dedi şakaya vurarak. Benim de sonradan kafama dank etti.Bu cumle ne kadar iyi niyetli olabilir ki dedim...
Yani derdini kendi annen dahil kimseye anlatma. Dertleşmek bir ihtiyaç değil boşboğazlıktır bence.
Uzaklaşmakta haklısın bu arada.

Ya görümcenin de her kafasına estiğinde sizi rüyamda gördüm iyi değildiniz diye araması ne mana.
Lafı tıkasana ağzına, sen de ne meraklısın bizi kötü etmeye de.

Gecenlerde kv bende oturuyoruz. Kızı aradı . Eşinin ailesi gelmis. Esinin kardeşleri aksam yuruyuse mi cay icmeye mi ne çıkmislar. Esi de çıkmış gorumceme haber verip. Sonra dayanamamis gorumcem esini aramış. Onların pesinde dolanma eve gel çabuk ben senin annenle oturmak zorunda mıyım diye adami eve getirtmis. Kardeşlerini bırakıp eve gelmis adam. Aksam dedigim de saat yedi sekizmis.

Bunları gorumcem telefonda anlatiyor. Ev sessiz olduğu için herşeyi duyuyorum. Kv renkten renge girdi. En son ben dayanamadim kalktim.

Ağızları acilinca da gorumcemin esi ailesi hep kötü. Gorumcem eşine annesiyle telefonda konuşmayı yasaklayan birisi.

Haklısınız canım.sana yapılan kızına yapılsa kıyamet kopuyor da sen aynı şeyi yaşadığında kocandır yapar denmiyor mu ?sizde her dertlendiğiniz de onlar için benim için ne düşünüyorsan Allah sana iki katını nasip etsin duasını okuyun .o zaman akılları başına gelir.kendi dertlerinden size zaman kalmaz.

Görümce de evlere şenlik maşallah. Kendi kızı ne yapsa batmaz ona işte. Allah merhamet versin.
Sen mesafe koy başka kurtuluşun yok bence.

Ya görümcenin de her kafasına estiğinde sizi rüyamda gördüm iyi değildiniz diye araması ne mana.
Lafı tıkasana ağzına, sen de ne meraklısın bizi kötü etmeye de.
Kahretsin ki huyum degil. Cikisamiyorum insanlara. O zaman da böyle oluyor işte. Uzaklasmayi sectim ama bu sefer de daha haksiz duruma düşmek istemiyorum

Yok bence çok haklisin, böyle devam. Bi hadlerini bilsinler su kayinvalideler ve görümceler ya

Bir tanıdığımız büyüğümüz vardı.
Torununu 'yarısı yavrumun yavrusu, yarısı yılan yavrusu' diye seven.
O geldi aklıma...

Bence sizinle alakalı rüyalar görmelerden öte, herkesin görebildiği bir yerde 'el kızı' gibi söylemlerde bulunup, sizi rencide etmeye çalışan anne-kız dayanışmasına takılın derim.
Bundan sonra da bu size ders olsun, ne kadar severseniz sevin ama hiçbir şekilde açığınızı ya da sorununuzu aktarmayın başkasına.
Sonuçta ne kadar haklı olsanız bile birinin oğlu, diğerinin ağabeyi.
Her türlü sizi suçlamak için ellerinden geleni yapacaklardır, belki de sizi başkalarına ya da kendi aralarında kötülüyorlardır, bilemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…