• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ve görümceme soğuk davranmakta haksız mıyım

Bir tanıdığımız büyüğümüz vardı.
Torununu 'yarısı yavrumun yavrusu, yarısı yılan yavrusu' diye seven.
O geldi aklıma...:KK45:

Bence sizinle alakalı rüyalar görmelerden öte, herkesin görebildiği bir yerde 'el kızı' gibi söylemlerde bulunup, sizi rencide etmeye çalışan anne-kız dayanışmasına takılın derim.
Bundan sonra da bu size ders olsun, ne kadar severseniz sevin ama hiçbir şekilde açığınızı ya da sorununuzu aktarmayın başkasına.
Sonuçta ne kadar haklı olsanız bile birinin oğlu, diğerinin ağabeyi.
Her türlü sizi suçlamak için ellerinden geleni yapacaklardır, belki de sizi başkalarına ya da kendi aralarında kötülüyorlardır, bilemezsiniz.
Belki batıl inanç ama ne zaman iyiyiz desem tartışıyoruz eşimle.
O facebook olayı o kadar canımı sıktı ki. Resmen oturdu içime kalkmiyor. Iki üç ay geçti üzerinden ama çok ağır geldi bana. Ne yapabilirdim bilmiyorum halen de bilmiyorum. Çok ayıp utanç verici bir olay.

Merhaba arkadaşlar. Eşimin annesi ve kardeşiyle aramız çok iyiydi yada ben öyle düşünüyordum.
Bir sure önce facebookta kv torunun fotoğrafının altına oglanlari el kızları için buyutuyoruz yazmis gorumcemde deme anne yaa içim gidiyor yazmış. Yani yorum bu herkes görüyor.

Ayrica eşimle olan bir problemimden annesine bahsetmiştim. Ertesi gün gorumcem mesaj attı. Ruyamda sizi hiç iyi görmedim diye. Ben de geçiştirmeye çalıştım. sonra hicbirsey yokken bana kuzeninin eşini anlatmaya başladı. Kuzeni cok sinirli bir adammis ama esi melek gibi bir kadinmis. Mesela kuzeni esine bagiriyormus onlarin yaninda kadin da tamam hayatım sen en iyisini bilirsin deyip sineye cekiyormus. Gorsem nasıl sabirliymis. Ne ben ne de gorumcem yani kendisi oyle olamazmisiz ama öyle olmak çok iyiymiş. Ben de cevap verdim tabiki susulacak şey var susulmayacal şey var diye...

Yani benim bu olaydan anladigim annesi hemen kizina yetiştirmis o da bana akıl veriyor aklı sıra.

Sonrasında yine rüyamda gördüm sizi kotuydunuz diye aradi. Yok çok iyiyiz dedim.

Yani bem art niyet aramali miyim bilmiyorum.

Eşimle çok sıkıntılı zamanlarimozda yardimci oldular ama annesi erkektir katlanacaksin filan gibi akıllar vermeye başlayınca asla anlatmadim birdaha.

Hatta bana gorumcem soyledi. Eger benim yasadiklarimlari gorumcem yasasayasmis hemen alirmis kizini yanina. Kv bana kadin evini birakip cikmaz diye ogutler veriyordu.

Ayrica gorumcemin eşi bizim dugunumuzde sorun cikarmis. Eşinin yanında durmasini istemiş. Gecenlerde kv anlatıyor. Neler neler söylüyor adam için. Ben de dayanamadim söyledim. Benim kardesimin düğününde de esim aynı sorunları cikardi dedim. Hicbirsey diyemedi. Neden herkes bu kadar bencil anlayamıyorum.

Ben de ister istemez artık samimi davranamiyorum. Haksız mıyım.

Fazla içli dışlısınız gibi geldi.Ne gerek var .Eşinizle aranızdaki konuları annesine de kardeşine de anlatmayın.Neticede haklı bile olsanız kayınvaldeniz size alttan al diyecek ya da oğlunu tutacaktır.

Fazla içli dışlısınız gibi geldi.Ne gerek var .Eşinizle aranızdaki konuları annesine de kardeşine de anlatmayın.Neticede haklı bile olsanız size alttan al diyecek ya da oğlunu tutacaktır.
Evet aynen öyle oldu. Çok geç gorebildim. Ben oğlunun dedikodusunu yapmadim ki ona. Gerçekten icinden cikilmaz hissettiğim bir anda kendi teklifiyle destek bekledim. Ama hepsi kurmacaymis. Olur da kv olursam asla ve asla kötü birisi olmayacağım. Inşallah.

Esınızle bırbırınıze gırsenızde Ailesine ve ailenize anlatmayacaksınız.İster iyi olsunlar, isterlerse kötü.. İllaki öncelikli olarak kendi cocuklarını koruyacaklar..Size sevgileri oğullarından ötürü.. Fazlasını beklemeyın.Beklentinizi düşürün. Kan kusun kızılcık şerbeti içtim deyin o misal..

Esınızle bırbırınıze gırsenızde Ailesine ve ailenize anlatmayacaksınız.İster iyi olsunlar, isterlerse kötü.. İllaki öncelikli olarak kendi cocuklarını koruyacaklar..Size sevgileri oğullarından ötürü.. Fazlasını beklemeyın.Beklentinizi düşürün. Kan kusun kızılcık şerbeti içtim deyin o misal..
Kesinlikle çok haklisiniz. Ben fazla şey beklemisim. Normali kötü olmakmis maalesef.

Eski iki arkadaş bayan yolda karşılaşmışlar. Önce birbirlerinin hatırını sormuşlar, sonra sıra çocuklara gelmiş.

“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri;
“Evlendi” demiş öteki. “Evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felaket!”
“Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirtiyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü… Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm çok…”

“Vah vah…” demiş arkadaşı.” Peki, kızın nasıl, o da evlendi mi?” diye sormuş sonrasında.

“O da evlendi” demiş arkadaşı, “Ama o çok mutlu, öyle bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın, öyle bir çocuk ki, tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor. Kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum çookkk…”

Daha önce başka yorumda da yazmıştım aynısını. Sadece kızlarına sevinir kızlaına üzülürler... Hikaye herşeyi anlatıyor...

sinir görümceler, ben de gıcık oluyorum.
sen mesafeli dursan da onlar durmayınca evde yine huzursuzluk çıkıyor ne yazıkki

Kesinlikle çok haklisiniz. Ben fazla şey beklemisim. Normali kötü olmakmis maalesef.

Kötü olmayın asla ama iyide olmayın.. Cok fazla özelinizi evinizi ortalara dökmeye gerek yok.Otamatik savunma mekanızmaları devreye giriyor işte..Eşimin kötü bir huyu yok ve kayınvalidem görümcelerim kısaca hepsi mükemmel insanlar.. Kardeşlerine ufak bir şaka yaptım istemsizce savunmaya geçtiler ve farkına bile varamıyorlar Bu işler böyle malesef..

Burdaki yazilardan anlayacagin tek sey mesafe aslinda canim hicbiseyini anlatmayacaksin.esinle aran cok kotu de olsa yok biz cok mutluyuz diyerek guleceksin.kimseye lafini cikarma hele hele kv gorumce elti asla! Sonra basina bela olurlar.ben bile mesafeliyim artik.gorumcemle arada konusur kvye asla biseyimi anlatmam en iyiside budur aslinda ..
Hakkinda hayirlisi..

Valla ne kaynanalar varmiş be ,ben benimkini öpüp başima koymaliyim.eşim beni bir defasinda cok üzdü kayınvalidem oğluna okkalı bir tokat attıki sormayın.. tam bir karadeniz kadını .. her telefon görüşmemizin ardından seni seviyorum kızım der..

Kv gorumce iyiyse araya mesafe, kötü ise araya Hendek koymak lazım.

Kayınvalide adı üstünde
Tabikide anlatır kızına tabiki oğlu haklıdır.
Anlatılcak son kiiiye dertlenmişsin.
Bende bişe konuşcak olsam hoşlarına girmeyen hemen bi tanıdık kadın ortaya cıkar o kadında genelde benle aynı şeyleri yaşamış olur ama hep ezik davranır o kadın kim diye sor halla tanışmadım
Mış mış mışta
Mış mış mışş

Aynisindan bendede var,bilmem ne teyzenin gelinide,kv sini hic dinlemezmis,ona hic danismazmis,kafasina gore cikip cikip gidiyormus,kv side oglym bu kiz bizi dinlemiyor bosa bunu demis,ogluda tamam anne diyip bossmis,yeni gelinim bana bunu anlatiyor..
Olurmusun oldururmusun?

Sonrada gelinler bizi anasi gibi girmuyor bizim aileye alisamadi kendi anasina gidiyor bilmem neee..

kayınvaliden biyerde dogru söylemiş bence erkek bazen alttan alınmayı istiyor. kendi kızını alıp getirmesi tabi saçma. ama bana kötü bi kaynana gibi gelmedi görümceyi bilemem. Bende başlıktan sandım ki kocanı dolduruyor üstüne salıyor.

kayınvaliden biyerde dogru söylemiş bence erkek bazen alttan alınmayı istiyor. kendi kızını alıp getirmesi tabi saçma. ama bana kötü bi kaynana gibi gelmedi görümceyi bilemem. Bende başlıktan sandım ki kocanı dolduruyor üstüne salıyor.
Arkamdan doldurma olayı yok ama mesela birgün esim annesi ben arabadayiz. Benim kafam aynayi kapatmis esim de yolu goremeyip kaldirima çıktı. Sonra da bana çıkışti. Arabadan indik benim moralim sıfır. Annesi arabanın heryerini inceliyor aman oğlum arabanda birsey var mi diye. Sınır olmuştum.

Aynisindan bendede var,bilmem ne teyzenin gelinide,kv sini hic dinlemezmis,ona hic danismazmis,kafasina gore cikip cikip gidiyormus,kv side oglym bu kiz bizi dinlemiyor bosa bunu demis,ogluda tamam anne diyip bossmis,yeni gelinim bana bunu anlatiyor..
Olurmusun oldururmusun?

Sonrada gelinler bizi anasi gibi girmuyor bizim aileye alisamadi kendi anasina gidiyor bilmem neee..
Gerçekten ben çok saygılı ve sevgi dolu davrandım. Annemin yerine koydum ama değmezmis. Sonuç bu oldu. Herseyime karismayi hak bildi. Benim isteklerimin zevklerimin zerre önemi yok.

Valla ne kaynanalar varmiş be ,ben benimkini öpüp başima koymaliyim.eşim beni bir defasinda cok üzdü kayınvalidem oğluna okkalı bir tokat attıki sormayın.. tam bir karadeniz kadını .. her telefon görüşmemizin ardından seni seviyorum kızım der..
Bizim sorunlarimiz olduğunda da eşime bağırıp hakkimi helal etmem demişti ama o kadarmış. sanırım sadece bosanmamizdan korkmus.

Back
X