• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve görümcenin doldurusu ve mahfolan gece

En sevmediğim uyku eğitimi metodu ama sizin o yöntemi sarayda vvermeye kalksaniz saraylilar bile nezaketini bozar..Yarım saat bir çocuk yalnız başına aglatilmaz.ara ara gidip pışpış yapmaliydinz. Bebekle konuşup sakinlestirmeliydiniz.Ben sizi haksız buldum.

Lutfen bebeğini ağlatarak uyutma. Bu yöntem dogru bir yontem degil. Hatta yontem bile degil. Yazik bebek uyku egitimi aldigi icin degil aglamaktan yoruldugu ve ona guven veren annesi onu kucagina almadigi için daliyor uykuya.
Yaniniza yatirin sırtını oksayin. Kulagina ninni soyleyin. Arada alin kucaginizda gezdirin. Uyumadiysa biraz daha yaninizda yatirin sirtini oksayin. Yanindayim rahat uyu bebegim deyin. Inanin alisacaktir zamannla.

Aynen ben de bu şekilde başladım. İlkten ayakta sallamayı bırakmak için beşiğine koyup bekledim mızırdanmaya başladıkça (ağlama bile değil) aldım okşadım geri yatırdım bunda bile başarılı oldum.
Ama sonra oğluma yetmedi yatağa yanıma yatırmaya başladım. 14 buçuk aylık oğlum yaklaşık 5 aydır bu şekilde uyuyor ve gayet huzurlu geçiyor uykuya. Sevdiği şarkıları söyledim, başını okşadım, sırtına masaj yaptım. Bir süre sonra mayışıp uykuya geçtiğini ilk geceden farkettim. Zamanla daha çok tepinmek istemeye başladı ona zaman verdim. Süre ne kadar uzarsa uzasın önemli olan uykuya huzurlu ve ağlamadan geçmesiydi.
Bebekler bir şeyi nasıl kodlarlarsa ona göre davranış gösteriyorlar. Uykuya geçmeden önceki ritüeller bile önemli..

Uyku eğitimi çok önemli. Ama KV ile yaşarken böyle problemlerin olması çok normal. Bir de eşin de bu kafadaysa.
İlerde farklı şekilde olur bu. Çocuk birşey ister. Sen hayır dersin çocuk ağlar. Sonra baba veya babaanne ağlatma çocuğu deyip çocuğun istediğini yaparlar. Sonuç itibariyle her istediğini yaptıran şımarık bir çocuk.
Eşinle konuşman lazım bu konuları.
Keşke daha erken başlasaymışsın uyku eğitimine ve emerek uyumaya alıştırmasaymışsın ama olmuş bir kere yapacak birşey yok.

benim kızım bebekken emerek uyurdu
memeden kesince yanıma yatırırdım bi iki dönerdi mızırdanırdı, gözlerimi kapardım uyumasam bile, bir süre sonra bakardım o dalardı, bazen çok huysuz olurdu asla uyumazdı alırdm kucağıma ama yatar pozisyon ninni söylerdim, şarkı söylerdim, severdim, sarılırdım, sakinleşince yine başa dönüp yanıma yatırır gözlerimi kapardım
annem her uyumadığında sallamak isterdi ben de hayır derdim
ennnnnn kötü ihtimal uykusu gelince zaten uyuyacak derdim
uyumazsa da keyfi bilir otururuz sabah kadar derdim
uyku eğitimi adı altında çocuğu ağlatmak bana ters geliyor yaa yazık günah

Son düzenleme:
Daha önce anlatmıstım oğlum 1 yaşında 1 yaşından beri uyku uyumadım bana çok çektirdi emerek uyuyor geve gündüz yatırmak dert uyku eğitimi aldırmak istedim kv ile aynı evde yaşıyorum bu gece başladım yakşasıl yarım saat avazı çıktığu kadar ağladı kayınv görümce geldi artık ağlatma belki bi derdi bar dedi dinlemedim gönderdim eşimle içeride ne konuştuysalae eşim bana küfretmeye saydırmaya bağırmaya başladı nefessiz kalıp ölecek falan filan kayınvalidemleri yukarı kovdu bem de emzirdim yatırdım yorgan alıp salona geçti simidide sinir midesine vurdu kısıyor sürekli bana dedikelrini unutamıcam tükürdü üstwlik
Ayni evin içinde oturursaniz çocuğunuzu da istediğiniz gibi yetiştiremezsiniz
Ayrica eşiniz tam bir hayvan

Canim o egitim olmuyor malesef...
2-3 saat da aglar uyumazsa
Biz 20 aylik olduk hala memede uyuyor
Ha oyle herkesin dedigi gibi yaninda yatir sirtini oksa ile de olmuyor cocuk basliyor seni cekistirmeye meme diye iste vermeyince de basiyor yaygarayi
Yani benimki uyku vakti olsugunu anlayinca mumkun degil oyalayamiyorsun yirtiniyor meme diye...yontemi ne bilmiyorum ama aglatarak bir yontem degil emin ol

Bunları nereden öğreniyorsunuz inanıyorsunuz yok ne kadar ağlarsa ağlasın bakmayın ilgilenmeyin susar safsatalarına mı inandırdılar sizi? çocuk yarım saat susmamış ağlamış tabii müdahale edecekler belki dedikleri gibi derdi vardır olmasa bile yazık çocuğa ya. Kötü birşey dememişler ki niye parlıyorsunuz. Eşinizin tavrı hoş değil ama sizinki de değil.

Uyku eğitimi konusunda şunu söyleyebilirim 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorsanız uyurken emmese bile gece uyanıp emecek ve siz her halükarda uyanıp emzireceksiniz. Sütten kestiğiniz zaman gece uyanmaları azalır ve biter. Yerinizde olsam yatarım yanına o emerken bende uyurum. Ve öylede yaptım. 22 aya kadar emzirerek uyuttum kızımı. Şu an 5 yaşında kendi odasında ve yatağında uyuyor. Herşey zaman içerisinde aşama aşama oluyor. Alışıyor çocuklarda inanın.
Gece uyumadığınız günlerde,gündüz bebeğiniz uyurken sizde yatıp uyuyun,dinlenin.
Ha ben bu şekilde uyku eğitimi vereceğim diyorsanız çevrenizdekilere net bir şekilde karışmamaları,kendi işlerine bakmaları konusunda uyarıda bulunun.
Eşinize diyecek birşey bulamıyorum,tükürmek neyin nesi? Yarın öbürgün sevişmek için gelecek yanınıza,utanmayacak mı hakaret edip küfür ettiği eşinin yanına gelmeye?
Süründürün,kolay kolay affetmeyin.

Vardı ya bir ara trt 1'de bir dadıcılık programı. Bebek uyuyacağı zaman hiç bir şekilde iletişim ve temas kurdurmuyordu.. O zaman zehirlendi zihinler.. :işsiz:

Ama avaz avaz 1 yasindaki bebegi nasil aglatir insan ya aklim almiyor ve her turlu kv gorumce suclu ztn buyudukce kopacak ztn emiyormus tam guven duygusunun gelisecegi zaman su yasadigina bak

Daha önce anlatmıstım oğlum 1 yaşında 1 yaşından beri uyku uyumadım bana çok çektirdi emerek uyuyor geve gündüz yatırmak dert uyku eğitimi aldırmak istedim kv ile aynı evde yaşıyorum bu gece başladım yakşasıl yarım saat avazı çıktığu kadar ağladı kayınv görümce geldi artık ağlatma belki bi derdi bar dedi dinlemedim gönderdim eşimle içeride ne konuştuysalae eşim bana küfretmeye saydırmaya bağırmaya başladı nefessiz kalıp ölecek falan filan kayınvalidemleri yukarı kovdu bem de emzirdim yatırdım yorgan alıp salona geçti simidide sinir midesine vurdu kısıyor sürekli bana dedikelrini unutamıcam tükürdü üstwlik

anneliğinizi eleştirmek ne bana ne de başka bir anneye düşer öncelikle her anne kendi çocuğu için en iyisini kendisi seçmeli anneliğinizi sorgulayamam zaten anne de değilim.lakin eşinizin yaptığı iğrenç bir şey bunu nasıl kaldırabilirsiniz bilmiyorum ben olsam kaldıramazdım gerçekten iğrenç bir şey.Eşinize tavrınızı koyun ki anlasın sakın tavır yapanın o olmasına izin vermeyi.Eşinizin annesine ve görümcenize de açık açık bu benim çocuğum onu nasıl eğitecemeğime karışamazsınız diyerek sınırınızı koyun onların bir söz hakkı yok en fazla tavsiyelerini ve deneyimlerini söyleyebilirler bu kadar.O evde kendi hakkınızı ve sınırınızı korumanız lazım umarım yaparsınız.

Anne değilim o yüzden uyku alışkanlığı nasıl verilir bilemem bu kadın hata yapmıştır tamam. Ama karşılığı yüzüne tükürülmesi küfür edilmesi mi olmalıydı. Hazır başlamışken keşke kocasına da pesss çekseydiniz

anne olunca anlarsiniz o zaman bu hashasiyeti

canım benım kı 2 bucuk yasında 2 yasından berı kendısı uyuyor sırtını sıvazlıyorum sadece sen neden acele edıyosun sımdı senı emmek rahatlamak guvende oldugunu hıssetmek ıster cocuk korkmuştur yavrum ne gerek var adrenalin yaşamaya kocanda çocundan korkmuştur evladım aglaynca bende kocamda dayanamayız kv doldurmaya gerek kalmamıs bence sende kadına dolma sımdı .

Back
X