• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp nin cimriliklerinden cok rahatsizim

Vay anasini ne insanlar varmis.benim kv yemege cagirir arada etin en iyisini alir.birde eve giderken yarin yiyecegimizide elimize tutusturur yarin bu yemekleri isitip yiyin bosa yemek yapma kizim der.gidip elini opcem valla.Size Allah kolaylik versin.Artik bikac kilo veri verin :)

keşke olabılsen
delı olurlar delı :27: ee anlamadım ki, aç mı kalkıyor oğlu falan?

Oglu ekmekle yiyor, ben ekmeksiz :) bir de oglu ikide bir dolabi acip atistirmiyor ki :) ya oglu da cins, yeni evliyiz ben sizin evde yiyip icemiyorum, cekiniyorum dedim, bana soyle ben anneme soylerim dedi, buna dedim ki birgun Ben aciktim, tamam dedi, gece oldu, yatiyoruz artik, Ben Acim niye soylemedin annene dedim, Ben de utandim soyleyemedim diyor, deli mi ne, oglu bile isteyemiyor benim icin.

Millete kv den kp den ne hediyeler yagar, neler neler alirlar, biz daha evinde yemek yiyemiyoruz.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Oglu ekmekle yiyor, ben ekmeksiz :) bir de oglu ikide bir dolabi acip atistirmiyor ki :) ya oglu da cins, yeni evliyiz ben sizin evde yiyip icemiyorum, cekiniyorum dedim, bana soyle ben anneme soylerim dedi, buna dedim ki birgun Ben aciktim, tamam dedi, gece oldu, yatiyoruz artik, Ben Acim niye soylemedin annene dedim, Ben de utandim soyleyemedim diyor, deli mi ne, oglu bile isteyemiyor benim icin.

Millete kv den kp den ne hediyeler yagar, neler neler alirlar, biz daha evinde yemek yiyemiyoruz.

:60: tövbe yarabbım yaaa
işine gelene cimri değiller demek:ssz:

olaylara yaşlıların tarafından bakın biraz. eskiden savaş zamanlarında yeme içme kısıtlıymış. o yüzden ekmek çok tüketilir. geçen haberde söylediler. dünyada birinci olduk ekmek tüketme konusunda. bu bizim kültürümüz olmuş. ben "ekmekle yiyin" diyen çok insan gördüm. bu dediğim insanlar da cimri değil. bence yanlış anlamışsın sen. ben de ekmek yemem fazla. bu cümleleri çok duydum. hiç de kafama takmadım. çünkü toplumumuzda çok çok normal. :20:

:60: tövbe yarabbım yaaa
işine gelene cimri değiller demek:ssz:

Yok ya tum cumle aleme cimriler, yani milletin kv si kp si ne hediyeler aliyor ogluna gelinine, bizimkilerde yemek yiyemiyoruz demek istedim, ne insanlara kaldik.

başkasının evinde acımdan ölsem bile asla acıktım demem. ne öyle açgözlü gibi. aç yatarım daha iyi.

Yok ya tum cumle aleme cimriler, yani milletin kv si kp si ne hediyeler aliyor ogluna gelinine, bizimkilerde yemek yiyemiyoruz demek istedim, ne insanlara kaldik.

pardon :1: ben mıllete neler alıyor kp anladım :27::9:
yanı, o evde s....çan yok karnı acıkmasın dıye :9:

olaylara yaşlıların tarafından bakın biraz. eskiden savaş zamanlarında yeme içme kısıtlıymış. o yüzden ekmek çok tüketilir. geçen haberde söylediler. dünyada birinci olduk ekmek tüketme konusunda. bu bizim kültürümüz olmuş. ben "ekmekle yiyin" diyen çok insan gördüm. bu dediğim insanlar da cimri değil. bence yanlış anlamışsın sen. ben de ekmek yemem fazla. bu cümleleri çok duydum. hiç de kafama takmadım. çünkü toplumumuzda çok çok normal. :20:

Bana da ekmekle ye diyen cok insan olmustur da bir insan artik ekmekle yemiyorsa da surekli soylemezler, bunlarin yemek bitiyor diye canlari gidiyor.

Bence en güzel çözüm giderken alışveriş yapıp eve yemeklik et tavuk vb şeyler almak. Onları beraber bol bol pişirir yersiniz hem siz aldığınız için de içiniz rahat olur kimsenin gözü kalmaz :32:

kesinlikle katılıyorum. zaten birisinin evine yatılı giderken yiyecek içecek alınır gidilir. hep ev sahibinden beklenmez. konu sahibinin görgüsünü tuhaf buldum. :44:

Yok artık demek istiyorum yenilen yemeğin hesabımı yapılır :53: Misafir rızık ve bereketi ile gelirmiş hadisi şerif bile var.
(Misafir rızkı ile gelir, ev halkının günahlarının affına sebep olur.) [İ.Sünni]
Hem siz misafir bile değil kendi oğlu ve kızı olmuşsunuz artık senin soyadın değişmedi mi o ailenin kızı değil misin anlamadım.
İstediğin kadar yiyeceksin tabi ne demek ya sinirlendim şimdi. Bazı insanlar El oğlu gelse yese laf etmez (beğendirmek adına) kendi çoluğunun çocuğunun boğazından geçeni sayar tövbe yarabbim. Hiç çekinmeden yiyin bence yemeği siz yapın kvniz yapıyorsa yardım edin en azından.
Yine de vicdan yapıyorsanız çarşı pazardan siz de birşeyler alıp götürün evlerine onları yapın pişirin

benim kayınpederim de cimri oluyor galiba.pazara gidip 1 kilo ıspanak alır gelir.yeme şekilleri de bana hiç uymaz.onlar evde ne varsa onu yerler.ben de gidince önce evde ne var ne yok bakar markete giderim,ne eksikse alırım deterjan,yağ aklınıza ne gelirse,tabii kendi yiyeceğimiz her şeyi de alırım.geçerim mutfağa kendimize göre yemek de yaparım.sonra hep beraber yeriz.kaynanam ben gidince mutfağa hiç girmezdi.kendinize göre yap derdi:34:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,
Benim esimin ailesi, sulalesi, hatta esim de dahil malesef cok cimriler. Abartmiyorum, yedigimden ictigimden rahatsiz olan insanlar. Ben kv den ayri sehirde yasayan biriyim, yakin zamanda ziyarete gidecegim, yatili kalacagim, ayiptir soylemesi istahli biriyim, kv benim cok ve ekmeksiz yemek yememden rahatsiz oluyor. Surekli ekmekle ye deyip duruyor, kac defa soyledim ekmegi pek yemedigimi oysa. Simdi ben yine cok yerim ve kv nin yine cani gidecek, sizce ben ne yapayim? Yedigimin ictigimin parasini odeyelim dedim esime cok kizdi bana. Esim umursamadan ye ic diyor, ama ben kv nin cimriliginden cok rahatsiz oluyorum, bir turlu alisamadim, bu durum karsisinda ne yapilir ki? Az yersem de dayanamam acliga.

Ben bu konularda çok hassas biriyim.
Karşımda düşmanım olsa az ye diyemem.
Ama onlar da yaşlı insanlar, laf anlatamazsın.
Yiyip içtiğinin parasını vermek kabalık olur, saygısızlık da etmemek lazım.
Onun yerine gittiğinizde şöyle büyükçe bi market alışverişi yapabilirsiniz. Oğlunun ailesine alışveriş yapması normaldir, her evde olur..
Mutfak dengelenmiş olur. Yok biz yaparsak garip olur diyorsanız da çaresi yok umursamayacaksınız.
O ekmekle ye dedikçe siz de ekmek sevmiyorum diyin kısaca.
Çok zorlarsa kendisine soru yöneltin kibarca. Annecim niye sürekli ekmekle ye diyosun ki? şeklinde. Ve cevap bekleyin.
Ya cevap vermekte zorlanır, ya da yüzsüzce cevap verir. Siz de kırmadan, kibarca nazikçe izin verin pazara biz çıkalım size yük olmayalım filan deyin.
Ne cevap gelir bilemem ama konuşulmuş olur konu en azından. Bi daha söylemez büyük ihtimalle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben bu konularda çok hassas biriyim.
Karşımda düşmanım olsa az ye diyemem.
Ama onlar da yaşlı insanlar, laf anlatamazsın.
Yiyip içtiğinin parasını vermek kabalık olur, saygısızlık da etmemek lazım.
Onun yerine gittiğinizde şöyle büyükçe bi market alışverişi yapabilirsiniz. Oğlunun ailesine alışveriş yapması normaldir, her evde olur..
Mutfak dengelenmiş olur. Yok biz yaparsak garip olur diyorsanız da çaresi yok umursamayacaksınız.
O ekmekle ye dedikçe siz de ekmek sevmiyorum diyin kısaca.
Çok zorlarsa kendisine soru yöneltin kibarca. Annecim niye sürekli ekmekle ye diyosun ki? şeklinde. Ve cevap bekleyin.
Ya cevap vermekte zorlanır, ya da yüzsüzce cevap verir. Siz de kırmadan, kibarca nazikçe izin verin pazara biz çıkalım size yük olmayalım filan deyin.
Ne cevap gelir bilemem ama konuşulmuş olur konu en azından. Bi daha söylemez büyük ihtimalle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cok yasli insanlar degiller, 50 li yaslardalar, ama cimrilik ruhlarina islemis resmen. Kac defa acikladim ekmegi pek sevmedigimi ama anlatamadim, bir daha sofraya otursam bir daha der, bir de basim bile agrisa nerdeyse ekmekle yemiyorsun da ondan diye konuyu baglar :) market alis verisi yaparim da gecici cozumler bunlar, bu insanlar bir omur benim yedigimden ictigimden rahatsiz olacaklar.

Son düzenleme:
Cok yasli insanlar degiller, 50 li yaslardalar, ama cimrilik ruhlarina islemis resmen. Kac defa acikladim ekmegi pek sevmedigimi ama anlatamadim, bir daha sofraya otursam bir daha der, bir de basim bile agrisa nerdeyse ekmekle yemiyorsun da ondan diye konuyu baglar :) market alis verisi yaparim da gecici cozumler bunlar, bu insanlar bir omur benim yedigimden ictigimden rahatsiz olacaklar.

aklıma tanıdığım biri geldi, ekmeksiz yerdi oda kilo almamak için ama masada bir kilo peyniri gümletirdi mideye, peynir biterdi hemen, birde hızlı hızlı yiyordu...biz öyle bakakalırdık.. Seninki o ayarda mı bilmem ama bu da itici oluyor be kuzum

Back
X