• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp nin cimriliklerinden cok rahatsizim

Ben olsam aşkolsun anne lokmamı mı sayıyosun falan derim:19:
Diğer yorumlarını yeni okudum bu arada iftar olayı felaket ötesi.
Madem öyle yapıcaksın ne topluyosun 20 kişi evine.
Adamlar evlerinde misler gibi yerdi yemeklerini.
Eşin doğru söylüyo ye gitsin seninkiler cidden hem cimri hem de görgüsüzmüş:53:

Hepsi de ayni oldugundan yari ac yari tok, anlasip gidiyorlar iste. Hepsi birbirini kollar, sorsaniz hepsi tika basa doymustur, hem de ne guzel yemekler artik olmadan yenmistir :)

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

:) benim onume gelen porsiyonlari da bir gorseniz...

Bir defasinda kv iftara sulalesini davet etmis ki zaten baska kimseyi davet etmez bir ay boyunca, sadece bir gun kendi sulalesini cagirir. Nerden baksaniz 20 kisi var ve vallahi kucuk tencerelerde yapti yemekleri. Bir pilav yapti, 2 ya da 3 su bardagi pirincten, 20 kisi var diyorum ya. Salatayi ben yapayim dedim 2 domates koymus, biraz da yesillik. Ben alamiyorum tabi domatesi dolaptan, anne dedim bu malzeme az degil mi, biraz daha ver dedim, yenmez yenmez dedi, iyi de cok az dedim, beni susturmak icin bir domates daha verdi gonulsuzce. Salatalari koyduk iki tabak, iki ayri sofraya, birindeki bitti, otekini yiyorlar bizim sofrada, tam uc kere geldi kv ve teyze bu salata yenmiyo heralde diger sofraya koyalim diye, baska bir gelinleri var her defasinda ben yiyorum deyip vermedi :) guldum sonunda orada artik :) Corba ki zaten tarhana corbasi, herkese bir kepce, hatta bayanlari bir tabaktan iki kisi yemek uzere gruplastirdilar, o bir kepceyi iki kisi yedi millet, bana da sen de gorumcenle ye dediler :) gorumceyle bir lokmayi paylastik resmen :) pilav zaten tabaginiza kucuk bir kasik dustuyse ne ala, o da iki kisi yedik yine :) sofrada birkac da kucuk cocuk var, cocuk bagiriyor da bagiriyor pilav yiycem diye, tum kadinlar sus kizim sus diyor, bak sunu ye, bunu ye diyorlar, cocuk bu ne anlasin tutturdu pilavvvv diye butun aksam, tabi yiyemedi :)

Ya inanin abartmiyorum hic, omrumde ilk defa boyle bir iftar gecirdim, gercekten de saka gibiydi.

Walla allah sabır versin sana 2 kişi bir tabaktan yemek yemek ne ya şaka gibi filmde gorsek abartmışlar deriz ama ne film nede şaka, gerçek

Yazık çocuklara yaa birde çorba ve pilavla iftar yaptırdı sevap mı işlemiş oldu yaa durumu olmasa bile insan böyle yapmaz allah bereketini vermez sofrasının merak etmeyin

Yok ya sadece Corba ve pilav yoktu, pilavin yaninda yemek vardi iki cesit daha, ama hepsi azar azar, artik olmayacak derecede :)

Merhaba arkadaslar,
Benim esimin ailesi, sulalesi, hatta esim de dahil malesef cok cimriler. Abartmiyorum, yedigimden ictigimden rahatsiz olan insanlar. Ben kv den ayri sehirde yasayan biriyim, yakin zamanda ziyarete gidecegim, yatili kalacagim, ayiptir soylemesi istahli biriyim, kv benim cok ve ekmeksiz yemek yememden rahatsiz oluyor. Surekli ekmekle ye deyip duruyor, kac defa soyledim ekmegi pek yemedigimi oysa. Simdi ben yine cok yerim ve kv nin yine cani gidecek, sizce ben ne yapayim? Yedigimin ictigimin parasini odeyelim dedim esime cok kizdi bana. Esim umursamadan ye ic diyor, ama ben kv nin cimriliginden cok rahatsiz oluyorum, bir turlu alisamadim, bu durum karsisinda ne yapilir ki? Az yersem de dayanamam acliga.

Kvdelerin elinde fazla para yok sanırım. Birazcık boğazınızı tutuverin hayatta ki tek sorununuz böyle basit sorunlar olsun. Ya da gitmeden önce bol bol alışveriş yapın tavuklar pirinçler falan alın yediğinizi götürün. Onlarda yesinler tabi. Ayrıca bu birazcık cimriliğe girmiyor sofradaki diğer insanlarıda düşünüyorlar.

Ben sizin yerinizde olsam, giderken bir iki poset marketten elim dolu giderdim, gelirken kendim icin ugrasmistim yeriz diye aldim diyiverirsiniz...
Hatta uzun kalacaksam da bir iki gunde disardan soyler ben oderdim, hem kalirken bogazimda kalmadan yerdim hem de onlarin da yuzu gulerdi, beles sirke hesabi:9:
Okudukca sok oldum, salata tabagini diger masaya yurutmeye calisana kadar, iki fazla dograyiver, piiii...
Siz de biraz tutun kendinizi, pek yapacak bir sey yok gibi duruyor, aslinda en mantiklisi pek duymamak ama insan yapamaz iste...

Daha önce durumları iyi değil diye başlık açmışsınız. O yüzden olmasın? Eldekilerle o kadar yapabiliyorlar belki. Siz de birkaç gün idare ediverin canım ne olacak?

durumlari kotu oldugu icin boyleler sanirim.ne kadar kotu de olsa boyle yapilmamali tabi.yemek icmek en temel ihtiyac cunku.giderken marketten kahvaltilik, meyve ,biraz sebze bi kiloda tatli alin gidin.hem onlara yardimci olursunuz hemde yerken cekinmezsiniz.sonucta eli bos gelmediniz oraya.yediklerinizde kendi aldiklariniz olur beraber yersiniz.zaten bizde genelde birine giderken marketten meyve yada tatli alinip gidilir.siz biraz daha fazlasini alin.ekstradan cantasiniza abur cuburda atabilirsiniz.sorun olmaz boylece.bu arada bende cok istahliyim :)

Ay çok sinir bi durum ya nasıl katlanabiliyosunuz.. Ben olsam gitmicem diye diretirdim aç kalıyorum orada deyip.. Veya giderken alışveriş yapın hem onlara hemde kendinze.. ama kendinize aldığınız abur cuburları açıp ortaya koyun ve doymadım ben gözünüz üzerimdeydi hep deyin ve buyur edin ben herşeyimi paylaşmayı severim diyerek.. :56::56:
Veya durumları iyi miş değlmi bilmiyorum ama iyiyse sırf cimriliktense bu yapılanlar hiç takmayın yiyebildiğiniz kadar yiyin.. ekmeğe dokunmayın bile.. hem ders vermiş olursunuz hemde daha az çağırırlar sizi..

Çok tatlısınız ya :1: Ama oraya gittiğinizde ne olur azıcık boğazınızı tutsanız açlıktan kimse ölmez.. Çok uzun süre kalmazsınız herhalde zaten? Ziyarete gidiyorum demişsiniz:56:

çok tatlı küçük derdiniz varmış ...inşallah kayın valdenizle derdiniz tek bu olur ...
benimkide cimri ama ben şöyle yapıyorum uzun zamanda gidince yanıma bol kıyafet alıyorum birde elde yıkama matik akşam bazen çamaşır yıkıyorum asıyorum sabaha kuruyor çünki makine çalıştırmıyor ...
1 iki günde bir dışarıda yiyorum yok çarşıdayım yok akrabama gittim diye ...
marketten sürekli çantama bisküvi alıyorum çöpünü çantama atıyoorum..dışarı çıkarsam hop çöpe...
giderken yemek mazememi götürüyorum ama çsana tavsiyem cimri insanlara fala alışveriş yapma hepten sana yük olur iki sene sonra ilişkini samimileştiktensonra sana market listesi çıkarırlar zoruna gider fzla fazşla isterler ama garib olan bunlar zoruma gitmiyor benmi rahatım hiçte kınamadım bu yaptığımı ne anneme ne eşime söylerim o evde kural öylese öyleir takmam yani şartlra göre çözüm bulmak gerekir

hayatta cimri insan değişmezzzzzzzzzzzz

Bikaç kilo fazlan varsa diyet kampına gidiyomuşsun gibi düşün az ye :1:
Hem fazla kilon varsa onu verirsin hem de kayınvalidenden dolayı değil de diyetten dolayı az yiyomuşsun gibi düşünürsün :27:
Ne kayınvaliden sen çok yiyosun diye şikayet eder ne de sen ona sitem edersin :21:

Ya da hiç aldırış etmeyeceksin dediklerine istediğin gibi yemene bakacaksın.Bu saatten sonra değişmezler çünkü.

Merhaba arkadaslar,
Benim esimin ailesi, sulalesi, hatta esim de dahil malesef cok cimriler. Abartmiyorum, yedigimden ictigimden rahatsiz olan insanlar. Ben kv den ayri sehirde yasayan biriyim, yakin zamanda ziyarete gidecegim, yatili kalacagim, ayiptir soylemesi istahli biriyim, kv benim cok ve ekmeksiz yemek yememden rahatsiz oluyor. Surekli ekmekle ye deyip duruyor, kac defa soyledim ekmegi pek yemedigimi oysa. Simdi ben yine cok yerim ve kv nin yine cani gidecek, sizce ben ne yapayim? Yedigimin ictigimin parasini odeyelim dedim esime cok kizdi bana. Esim umursamadan ye ic diyor, ama ben kv nin cimriliginden cok rahatsiz oluyorum, bir turlu alisamadim, bu durum karsisinda ne yapilir ki? Az yersem de dayanamam acliga.

Yuh artık.Ne garip insanlarmış cimriliğin bu kadarı bana bunu yapsalar bir bardak sularını bile içmem daha.Ben de ekmeksiz yerim yemekleri hatta kahvaltıyı bile.ekmeği bizim kadar yiyen başka bir millet var mı acaba.:44:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

s...çmıyorlar yanı karınları acıkmasın dıye
o derece cımrıler :ssz: cimrilik cehennemde bır ağaçmış

nefret edıyorum cımrı ınsalardan
olmaz anlarım....
aman zaten kırk yılda bır gıdıyorsun, takma kafana o kadar :34: inadına daha fazla yee içleri gıtsın :60:

Son düzenleme:
Bikaç kilo fazlan varsa diyet kampına gidiyomuşsun gibi düşün az ye :1:
Hem fazla kilon varsa onu verirsin hem de kayınvalidenden dolayı değil de diyetten dolayı az yiyomuşsun gibi düşünürsün :27:
Ne kayınvaliden sen çok yiyosun diye şikayet eder ne de sen ona sitem edersin :21:
Ya da hiç aldırış etmeyeceksin dediklerine istediğin gibi yemene bakacaksın.Bu saatten sonra değişmezler çünkü.

Her gittigimde az yerim diye gidiyorum ama olmuyor birdenbire.

Ama bu durum boylece gidecek, bir sekilde az yemeye alismaliyim onlarin evinde. Ilerde coluk cocugum olursa ne yapacagim bilmiyorum, cocuk aciktim dedi mi yandim.

Bence en güzel çözüm giderken alışveriş yapıp eve yemeklik et tavuk vb şeyler almak. Onları beraber bol bol pişirir yersiniz hem siz aldığınız için de içiniz rahat olur kimsenin gözü kalmaz :32:

Bence en güzel çözüm giderken alışveriş yapıp eve yemeklik et tavuk vb şeyler almak. Onları beraber bol bol pişirir yersiniz hem siz aldığınız için de içiniz rahat olur kimsenin gözü kalmaz :32:

Yalniz ben kesinlikle cimri degilimdir de, bana karsi iki uc lokmanin hesabinin yapildigi yere ben de birsey almak istemiyorum. Almam demiyorum ama icimden gelmiyor onlara birsey almak, yoksa zaten cok alismislar yillardir cocuklarinin paralarini yemeye.

s...çmıyorlar yanı karınları acıkmasın dıye
o derece cımrıler :ssz: cimrilik cehennemde bır ağaçmış

nefret edıyorum cımrı ınsalardan
olmaz anlarım....
aman zaten kırk yılda bır gıdıyorsun, takma kafana o kadar :34: inadına daha fazla yee içleri gıtsın :60:

Ya ben sakaya vursam da aslinda zoruma gidiyor bu kadar cimri insanlarla ic ice olmam ki diyorum ya esim de dahil! Esim maasli muhendis ama ilk evlendigimiz gunlerde yaptigim market alis verisine bagirir cagirirdi, kapiya gelen ramazan davulcusuna 5 lira verdim diye bagirdi kizdi bana, kv ye de sikayet etti, o da kizdi, uyardi beni, 1 lira verilirmis davulcuya, zaten davulcu da neymis Dan Dan Dan bagiriyormus.

Ya ben sakaya vursam da aslinda zoruma gidiyor bu kadar cimri insanlarla ic ice olmam ki diyorum ya esim de dahil! Esim maasli muhendis ama ilk evlendigimiz gunlerde yaptigim market alis verisine bagirir cagirirdi, kapiya gelen ramazan davulcusuna 5 lira verdim diye bagirdi kizdi bana, kv ye de sikayet etti, o da kizdi, uyardi beni, 1 lira verilirmis davulcuya, zaten davulcu da neymis Dan Dan Dan bagiriyormus.

ciddiyim inadına yapcan böylelerıne :ssz: gözünün içine baka baka yicen

Back
X