Kv ve kp umursamazligi

elifelif123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2014
280
116
103
Daha once konu acmistim 6 aylik hamileyim maddi sikintilarimiz var ve evimizi bosaltmak zorunda kaldik suan annemlerde kaliyoruz. Bayramdan sonra esim yurtdisina gidecek calismak icin ama henuz anlasma saglanmis degil gitmeme ihtimali de var yani.

Sizlere sorum su kayinvalidem evi bosalttigimizi durumumuzu bildigi halde beni hic aramamisti dun aradi ne yapiyorsun demek icin. Bende durumlari anlattim bana o zaman biz doguma gelemeyiz gelip nerde kalcaz dedi hakkinizda hayirlisi olsun dedi kapatti telefonu. Hani hic sen nerde kalacaksin esin gidince veya gitmezse bize gelin bizde kalin yada ne yapacaksiniz ne olacak haliniz bizim yapacagimiz birsey var mi gibi birsey soylemedi ya bu kadar umursamaz olmalari normal mi? Esim giderse ben zaten annemlerde kalacagim ama gitmezse onlarin evinde bir sure idare etmeyi dusunuyorduk bu durumda oraya nasil gidecegiz ki insan yarim agiz olsun teklif etmez mi?

etmemiş

insanlardan beklemeyin
dusunmek zorunda değiller
Siz düşünüyor olabilirsiniz ama onlar düşünmemiş
ihtiyacınız olunca teklif edersiniz ve cevaba göre de hareket edersiniz

uzulmenizin sebebi onların nasıl davrandığından çok sizin beklentileriniz. böyle davranmalı önceden sormalı söyle yapmalı bizi düşünmeli...

zorunda değiller.
Siz de sormadılar die üzülmek zorunda değilsiniz
ihtiyaç zamanı açıkça sorun ve cevabınızı alın
en kötü annenizin evi varmış
açıkta kalmazsınız inşallah

(evsizlik durumunu yaşadım. atıp tutmuyorum. zor bir durum gerçekten. ama böyle durmda beklenti değil harekete gecmeniz duruma göre aksiyon almanız gerekiyor. alınıp tavır yapmak küsmek çözüm değil. telefonda direk söyleyebilirdiniz su su durum olursa da size gelme ihtimalini düşündük diye )

Bence bu kadarı da normal değil ama aile ilişkileri sıkı olmayan insanlar demek ki ne yapacaksınız bu yaştan sonra değiştirecek haliniz yok. Bir de yarım ağız bile olsa teklif etmediler diyorsunuz ama yarım ağız teklif etseler kabul edecekmişsiniz onu hissettikleri için etmemişler demek ki. Daha önce kendilerinden yardım istediniz mi veya eşiniz isabetsiz maddi hareketleri yüzünden sürekli bu sıkıntılara düşüyorsa bezmiş de olabilirler. Kısa sürede tüm maddi sıkıntılarınızı aşarsınız umarım

etmemiş

insanlardan beklemeyin
dusunmek zorunda değiller
Siz düşünüyor olabilirsiniz ama onlar düşünmemiş
ihtiyacınız olunca teklif edersiniz ve cevaba göre de hareket edersiniz

uzulmenizin sebebi onların nasıl davrandığından çok sizin beklentileriniz. böyle davranmalı önceden sormalı söyle yapmalı bizi düşünmeli...

zorunda değiller.
Siz de sormadılar die üzülmek zorunda değilsiniz
ihtiyaç zamanı açıkça sorun ve cevabınızı alın
en kötü annenizin evi varmış
açıkta kalmazsınız inşallah

(evsizlik durumunu yaşadım. atıp tutmuyorum. zor bir durum gerçekten. ama böyle durmda beklenti değil harekete gecmeniz duruma göre aksiyon almanız gerekiyor. alınıp tavır yapmak küsmek çözüm değil. telefonda direk söyleyebilirdiniz su su durum olursa da size gelme ihtimalini düşündük diye )

Soylediklerinizin bir kismi dogru lakin benin annem babam hergun ne olacak ne yapabiliriz diye dusunuyorlar onlarinda tek oglu ve ilk torunlari olacak yani onu dusunmeyip kimi dusunecekler anlamadim ki. Ben onlardan maddi birsey beklemiyorum ki sadece bu kotu durumumuzda manevi olarak biz yaninizdayizi vermelerini beklerdim yanlis mi dusunuyorum acaba

Bence bu kadarı da normal değil ama aile ilişkileri sıkı olmayan insanlar demek ki ne yapacaksınız bu yaştan sonra değiştirecek haliniz yok. Bir de yarım ağız bile olsa teklif etmediler diyorsunuz ama yarım ağız teklif etseler kabul edecekmişsiniz onu hissettikleri için etmemişler demek ki. Daha önce kendilerinden yardım istediniz mi veya eşiniz isabetsiz maddi hareketleri yüzünden sürekli bu sıkıntılara düşüyorsa bezmiş de olabilirler. Kısa sürede tüm maddi sıkıntılarınızı aşarsınız umarım

Esim biz tanismadan once hep onlara calismis babasi biraz sorumsuz o borc yapmis esim kapatmis kardeslerini okutmus yani onlar esimden degil esim onlardan bikmis diyebilirim. Yani su durumda bizi istemediklerini umursamadiklarini dusunmekte haksiz miyim ben?

Önceki konularınıza baktım da ailesi sizi istememiş galiba evlenmenize karşı çıkmışlar değil mi ?
Ondan mı acaba yardım etmek istememeleri .

Gel burda kal deseler zaten kalmazsiniz anladigim kadari ile

O yuzden bosverin

Dusuncesiz insanlari takmayim kafaniza

Ama siz de bundan sonra ona gore davranin

Önceki konularınıza baktım da ailesi sizi istememiş galiba evlenmenize karşı çıkmışlar değil mi ?
Ondan mı acaba yardım etmek istememeleri .
Yok ben o insanla evlenmedim ayrildik onunla o cok eski konuydu. Suan esimin ailesi ile hic bir problemimiz yoktu iyi anlasirdik biz dusene kadar

Soylediklerinizin bir kismi dogru lakin benin annem babam hergun ne olacak ne yapabiliriz diye dusunuyorlar onlarinda tek oglu ve ilk torunlari olacak yani onu dusunmeyip kimi dusunecekler anlamadim ki. Ben onlardan maddi birsey beklemiyorum ki sadece bu kotu durumumuzda manevi olarak biz yaninizdayizi vermelerini beklerdim yanlis mi dusunuyorum acaba

işte açıkça yine söylüyorsunuz

...bekliyorum/ beklerdim....
ve kendi ailenizle kıyaslamak
herkes böyle yapardı demek

sorununuz bu.
sizce yapılır ama onlar yapmıyor.
bu kadar basit.
yapsalar size yararı olur belki ama yapmıyorlar
bunu değiştiremezsiniz.
yapabileceğiniz şey ihtiyaç halinde sormak. cevaba göre hareket etmek.
bunun haricinde her beklenti her kıyaslama ancak sizi mutsuz eder.
insanları olduğu gibi kabul etmeyi deneyin
yargılamadan ve bisiler için beklentiye girmeden
Allah kerimdir. başınızı sokacak bi yer bulursunuz inşallah. ama ruhunuzu böyle şeylerle hirpaladiginizla kalırsınız.
nasıl en fakir insanlar en geniş gulumsemeye sahip oluyorlar.. beklentiyi azaltarak ve gelecek kaygısını yük etmeyerek
Allah kolaylıklar versin
selam

işte açıkça yine söylüyorsunuz

...bekliyorum/ beklerdim....
ve kendi ailenizle kıyaslamak
herkes böyle yapardı demek

sorununuz bu.
sizce yapılır ama onlar yapmıyor.
bu kadar basit.
yapsalar size yararı olur belki ama yapmıyorlar
bunu değiştiremezsiniz.
yapabileceğiniz şey ihtiyaç halinde sormak. cevaba göre hareket etmek.
bunun haricinde her beklenti her kıyaslama ancak sizi mutsuz eder.
insanları olduğu gibi kabul etmeyi deneyin
yargılamadan ve bisiler için beklentiye girmeden
Allah kerimdir. başınızı sokacak bi yer bulursunuz inşallah. ama ruhunuzu böyle şeylerle hirpaladiginizla kalırsınız.
nasıl en fakir insanlar en geniş gulumsemeye sahip oluyorlar.. beklentiyi azaltarak ve gelecek kaygısını yük etmeyerek
Allah kolaylıklar versin
selam
Tesekkur ederim yorumunuz icin farkli bakis acilarina ihtiyacim vardi soylediklerinizi dikkate alacagim

Yok ben o insanla evlenmedim ayrildik onunla o cok eski konuydu. Suan esimin ailesi ile hic bir problemimiz yoktu iyi anlasirdik biz dusene kadar
"Düşenin dostu olmazmış" lafı tecrübe edilerek söylenmiş bir sözdür.Siz sadece manevi destek bekleseniz de onların maddi yardım isteyeceksiniz diye aklı çıkıyor olabilir

Tesekkur ederim yorumunuz icin farkli bakis acilarina ihtiyacim vardi soylediklerinizi dikkate alacagim

yaşadığınız kolay değil
insan gelecek kaygısı taşıyınca zorda olunca çevresine tahammülü de azalıyor.
ama asıl bu zamanlarda kendi sınırlarımızı görüyoruz.
bizim için kendimizi tanımak adına bir fırsat.
başkalarını suçlamak ve beklentiye girmek yerine kendinize bakın.. alternatiflerinize bakın. ne yapabilirsiniz. eşinizle daha çok kenetlenebilirsiniz. Allah'a tevekkül edin. gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır.
ama bunu kayınlarınıza kuslukle yapmayın.
kalbinizi sikistirmayin
ihtiyacınız olursa söyleyin cevaba da yine gönül koymayın olumsuz da olsa
böylece daha hafif olursunuz inanın
sıfır beklenti
sıfır kıyaslama sıfır eleştiri
sıfır hayal kırıklığı

yaşadığınız kolay değil
insan gelecek kaygısı taşıyınca zorda olunca çevresine tahammülü de azalıyor.
ama asıl bu zamanlarda kendi sınırlarımızı görüyoruz.
bizim için kendimizi tanımak adına bir fırsat.
başkalarını suçlamak ve beklentiye girmek yerine kendinize bakın.. alternatiflerinize bakın. ne yapabilirsiniz. eşinizle daha çok kenetlenebilirsiniz. Allah'a tevekkül edin. gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır.
ama bunu kayınlarınıza kuslukle yapmayın.
kalbinizi sikistirmayin
ihtiyacınız olursa söyleyin cevaba da yine gönül koymayın olumsuz da olsa
böylece daha hafif olursunuz inanın
sıfır beklenti
sıfır kıyaslama sıfır eleştiri
sıfır hayal kırıklığı

Evsiz kaldigimizi bildikleri halde hic arayip sormamis olduklari icin su saatten sonra bizim oyle teklifte bulunmamiz yuzsuzluk olurmus gibi geliyor yada ben cok hassas dusunuyorum bilmiyorum istemiyorlar denekki diyorum

Neden ki esim yurtdisina gitmezse annemlerde kalamayiz baskada gidecek bir yerimiz yok bunu onlarda biliyor
Annenlerde neden kalamıyorsunuz ?
Kv yanında yaşamak kabus gibi bir şey,ayrıca esiniz ne iş yapiyor neden isinden ayrildi yurt disina gidince ne kadar kalacak ? Bunlar önemli.

Annenlerde neden kalamıyorsunuz ?
Kv yanında yaşamak kabus gibi bir şey,ayrıca esiniz ne iş yapiyor neden isinden ayrildi yurt disina gidince ne kadar kalacak ? Bunlar önemli.
Esimle ayni yerde calisiyorduk ben hamile kalinca beni isten cikardilar ben haklarimi istedim tartisma cikti esimi de cikardilar esim suan calisiyor ama borcumuz var yetmiyor yurtdisinda 1 sene kalacak ailemin yanında kalamayiz cunku yer yok ablam bosandi iki cocugu var onlarla birlikte kaliyor ayrica annem kanser kemoterapi aliyor zaten evde 2 cocuk var onlara bile tahammul edemiyor bende ikiz hamileyim kaldiramazlar yani esimde gelmek istemiyor ic guveyisi oldum diye kendini yiyor yani en musait olan yer onlarin evi ne yazik ki :KK43:

Back
X