Kv ve kp umursamazligi

Ben de aileler torun bakmak zorunda değil ev almak zorunda değil düğün yapmak zorunda değil kafasında bir insanım. Ama Doğum yapacak ve evi olmayan gelinle oğullarını sokakta bırakmayı da normal karşılamıyorum tabii. Sadece şunu merak ediyorum; eşinizin ailesi sizin maddi konuları yönetememe durumunuza tepki gösteriyor olabilir mi? Son tahlilde bu da onların yaptığını haklı çıkarmaz ama ne bileyim hamileydim işten çıkarıldım haklarımı istedim eşimi de çıkardılar diyorsunuz. Yani işten ayrıldığınızda sizi sübvanse edecek bir birikim olmadan hamilr kalmışsınız. Hadi siz çıkarıldınız maddi durumu gözönüne almadan neden eşiniz de işten çıkarılacak denli bir kavgaya girişti; maalesef bazen durumlar bazı hakları yutmamıza sebep olabiliyor. Borç demişsiniz bir de işsiz zamanların borcu mu bu kadar yüklü olan yoksa daha önceden mi? Hamilesiniz ve kesinlikle sizi kırmak istemiyorum ama maddi olarak azıcık düşüncesiz davrandığınızı düşündüm. Bunu da kendinizi de eleştirebilmenin bir vesilesi olsun diye yazıyorum.
Biz onlar yuzunden girdik bu kadar borca biz dugun istemeyiz dedik ille dugun dediler biz kina istemeyiz dedik kina hostur dediler kendi memleketlerinde iatedikleri gibi dugunu kinasi bilmem nesi yaptilar düğünden kalan borclar hep odeyecez deyip odemedikleri icin boyle birikti simdi biz ugrasiyoruz ne yazik ki

İnsanların üzerine komple çöreklenmek ömürlük beklenti içinde olmak ayrı, zor durumda destek beklemek ayrı,mesela bi konu vardı konu sahibi baya sıkıntıdaydı 1 sene kızına bakılsın diye bekliyordu buraya evini sat diyen çıktı Allah aşkına 1 senelik müşkül için ev mi satılır, ha konu çocuğuma hep bakılsın olsa orda ben de derdim insanlar hiç mi rahata ermesin diye...Aile olmak destek olmayı gerektirir aksi halde elden ne farkın kalır ki

Esin açıkça teklif edecek yapacak bişey yok

Yapmak zorunda değiller diyenleri anlamıyorum insan evladına destek olmazmı zor gününde boşverin üzülmeyin ilerde torun sevme çabasına düşerse sizde onlara slm sabah vermezsiniz umarım esinizin işi olur

Hayatta herşeyi zorundayız diye yapıyoruz sanki kaldı ki evladına zorunlu hissedip yapacaksa o da kötü

Hayatta herşeyi zorundayız diye yapıyoruz sanki kaldı ki evladına zorunlu hissedip yapacaksa o da kötü
Bu evlat yada ana baba oldugu icin yapmak değil insanlık vazifemiz zor durumda olana herkesin yardım etmesi gerekir o annenin babanın vicdanı rahatsa sıkıntı yok ne denebilirki çünkü yardım etmeye en yakından baslanmali ve biz cocuklarimiz için nelere katlaniyoruz büyütené kadar eline diken batsa bizim içimiz açıyor büyüdü kendi yuvasını kurdu diye yardıma ihtiyacı varsa insan es gecemezki en azından benim ailemde oyle

Oraya zaten gitmeyeceğinizi kalmayacağını düşünmüş. olabilir direkt annenize geçmişsiniz çünkü. Oraya geçseniz zaten anlaşamayacağınız ortada. Hiç.mi kenarınızda paranız yok hiç mi birşeyiniz yok neyle geçineceksiniz bari hamile kalmasaydınız

Back
X