Kv ve vicdan

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.368
133
Arkadaşlar kv bana iş kakalama derdinde genel olarak ve bende yapmamakta ısrarcıyım sadece yediğim yemeğin bulasıgını dizerim makinaya. düşünün iki evli kızı var alt tarafı kahve yapıcaklar sende git yardım et diyor her neyse asıl mevzu dogumumda bana 3 gün güzel baktı daha sonra annem geldi annem geldiğinde anneme türlü türlü laflar soktu eşimi bana kıskırtmaya calıstı annemin yediği ictiği şeylere bile gözü darlık yaptı annem ben iki haftalık lohusayken gitti kv kaldı yanımda sözde yardım etmek İcin ama hicbir sey yapmadı. Şu an bu konuların üzerinde 8 ay geçti ama ben unutmuyorum unutmam da simdiden bana hayrına ütülerimi yapsana dedi bende belim ağrıyor yapamam dedim ama vicdanım da rahatsız oldu sizce kötü yaptım reddetmekle

Siz bence onu umursamayi birakin biraz da boyle deneyin. Mesela yap dedigi utuyu yapiverin belki bir sure sonra o da yap dedigi icin rahatsizlik duyacsktir. Inatlasmayin. Baktkniz tepenize cikiyor dsha cok istiyor bu defa yapmayi birakirsiniz. O zaman anlarsiniz reddetmekle iyi mi yaptiniz kotu mu yaptiniz

Ne kadar kötü olursa olsun iyligini daim.et sen zehir olsada esin ve çocuğun icin tut.
Ne zmanki dayanilmaz hale geldi o zaman caresine bakarsin .

Senin bebeğin var

Kv nün beli ağrıyor

Ne ütüsü bu

Kv ya da eşi ne iş yapıyor

Ütüsüz yaşanmıyor mu

Birine gel ütümü yap demek çok ilginç geldi yani bu yemek değil ki hastayım bir çorba yap dense

Ütü yapılmayıversin

Ayrıca bugün yaptınız yarın yaptınız ne kadar yapacaksın ki

Öbür olayları ise unutun

Kv ile yaşananlar olmuş bitmiş önünüze bakın

Siz bence onu umursamayi birakin biraz da boyle deneyin. Mesela yap dedigi utuyu yapiverin belki bir sure sonra o da yap dedigi icin rahatsizlik duyacsktir. Inatlasmayin. Baktkniz tepenize cikiyor dsha cok istiyor bu defa yapmayi birakirsiniz. O zaman anlarsiniz reddetmekle iyi mi yaptiniz kotu mu yaptiniz
Evde bekar liseli kızı var hanfendi kızlarına kıyamıyor ama bana kıyıyor bende yapmam zamanında babamı herkesin icinde aşşağılamıs arkasından tabi yüzüne değil. ne zaman elden ayaktan iyice düşer o zaman yardım ederim diye düşüniyorum

Senin bebeğin var

Kv nün beli ağrıyor

Ne ütüsü bu

Kv ya da eşi ne iş yapıyor

Ütüsüz yaşanmıyor mu

Birine gel ütümü yap demek çok ilginç geldi yani bu yemek değil ki hastayım bir çorba yap dense

Ütü yapılmayıversin

Ayrıca bugün yaptınız yarın yaptınız ne kadar yapacaksın ki

Öbür olayları ise unutun

Kv ile yaşananlar olmuş bitmiş önünüze bakın
Bencede bana hamileyken bile ütü yap demişti bende saf saf kabul etmiştim yapmıstum ama iyiliğe değmeyecek bir insan elden ayaktan iyice düşmediği sürece yapmamayı düşünüyorum

Evde bekar liseli kızı var hanfendi kızlarına kıyamıyor ama bana kıyıyor bende yapmam zamanında babamı herkesin icinde aşşağılamıs arkasından tabi yüzüne değil. ne zaman elden ayaktan iyice düşer o zaman yardım ederim diye düşüniyorum
E bosver o zaman yapsin kizi. Cok dusunup kendini yorma. Annen de olsa en iyidini de yapsan gun gelir pisman ederler bu boyle. Vicdanin rahat etmiyorsa kv yi gormezden gelip gucunun yettigi kadar Allah rizasi icin yap karsiligini mutlaka verecektir. Insanlardan iyi bir soz karsilik bekleme uzulmezsin

Yani nasıl sadece kendi bulasigimi makinaya diziyorum ? Altı üstü bi kahveyi bile dert etmissin sanki sana yap demiş. Git yardım et demiş. Gitsen sanki sana yaptiracaklar.
Burada vicdanlik ne var kaynana ile ilgili anlamadım. BenCe sizin biraz makul olmanız gerekli..
Kendi derken mesela oraya misafirliğe gidiyoruz yemeğe o yemeğin bulasıgını diziyoeum herkesin bulasıgını yani hayır kahve sorun değil ütü sorun hamileyken yaptım Bi kere ütüsünü saf gibi sonra ne oldu dogumumda anneme sacma sapan davrandı demek ki iyilik yapmamak gerekiyor

E bosver o zaman yapsin kizi. Cok dusunup kendini yorma. Annen de olsa en iyidini de yapsan gun gelir pisman ederler bu boyle. Vicdanin rahat etmiyorsa kv yi gormezden gelip gucunun yettigi kadar Allah rizasi icin yap karsiligini mutlaka verecektir. Insanlardan iyi bir soz karsilik bekleme uzulmezsin
Canımkıymet bilinse anlarımda ne konusma sını bilir ne Bi şey yapar annemin bebeğimea aldıgı hediyeleri az bulup laf sokmuslugu bile var icimden gelmiyor

Az yesinde yardımcı Kadın tutsun. Hayatta yapmam. Sizde yapmayın evlatları yapsın . Vakitleri yoksa birleştirsinler paralarını annelerine temizlikçi tutsunlar. Örneğin Ben tuttum anneme.
Bencede gelin ille hizmet edecek cok beklerler vicdanımıda susturmak bana kaldı

Kendi derken mesela oraya misafirliğe gidiyoruz yemeğe o yemeğin bulasıgını diziyoeum herkesin bulasıgını yani hayır kahve sorun değil ütü sorun hamileyken yaptım Bi kere ütüsünü saf gibi sonra ne oldu dogumumda anneme sacma sapan davrandı demek ki iyilik yapmamak gerekiyor
Ben de onlara falan gidince öyle yapıyorsunuz sandım. Yani insanın öz annesi bile neler yapıyor, bence takılması bu kadar.siz de bahane üretin belim ağrıyor kolum ağrıyor diye.herkes gemisini bi şekilde yürütüyor.

Kv senden değil de evlatlarından yardım istemeli ( kız ya da erkek evlat olarak ayrım yapılmaksızın)

Şu durumda eşiniz bi zahmet anasına yardım etsin. Karısına vicdan yaptırmasın.

Canımkıymet bilinse anlarımda ne konusma sını bilir ne Bi şey yapar annemin bebeğimea aldıgı hediyeleri az bulup laf sokmuslugu bile var icimden gelmiyor
Ugrasma boyle insanlar icin. Deli oluyorum lafini bilmeyen insanlara. Takma muhabbet etmeye calisma esinle aran iyi olsun yeter omur boyu ugrassanda degismez

Kv senden değil de evlatlarından yardım istemeli ( kız ya da erkek evlat olarak ayrım yapılmaksızın)

Şu durumda eşiniz bi zahmet anasına yardım etsin. Karısına vicdan yaptırmasın.
İnan anneme sacma sapan davranmasaydı yapardım 8 aylık hamile halimle o sıcakta yapmıstım ütüsünü gocunmadan

Back
X