Kv ve vicdan

Böyleleri de arsız oluyor işte. Kendi kızları piremses. Gelin köle. Kendi kızlarına kıyamıyorlar hiç
Benim kv her geldiginde asıl benim kızıma lazim temizlige evi toparlamaya yardimci( bana her hafta temizlige gelen biri var), kocasi da yardim etmez, cocugu arsız vs der. Kocasina diyecek alacak yardimciyi dedim. Ben calisiyorum o nedenle aliyorum, dedim.

Aynen öyle gelin almışlar kullanmadan olur mu hic.. En modern gecineni bile böyle ya valla. Ben duymamazliktan gelemiorum eşimi gösteriyorum o halleder anne sen otur diye. Utu yap dese o gelir yapar derdim. Ogullarina demeyip kizlara demeleri cok abes.
paşaları nasıl ütü yapar imkansız onların ayaklarını yıkama uz gerekir kv göre

Evde bekar liseli kızı var hanfendi kızlarına kıyamıyor ama bana kıyıyor bende yapmam zamanında babamı herkesin icinde aşşağılamıs arkasından tabi yüzüne değil. ne zaman elden ayaktan iyice düşer o zaman yardım ederim diye düşüniyorum
Evde bekar kizi olan birinin evinde ben iş yapmam. Kimse kusura bakmasin. Ustelij kucuk bebegin varmis. Dedigin gibi yemek bulasigini dizersin yeter

Evde bekar kizi olan birinin evinde ben iş yapmam. Kimse kusura bakmasin. Ustelij kucuk bebegin varmis. Dedigin gibi yemek bulasigini dizersin yeter
Eşime söyledim ütülemedim diye oda dedi ki nolcak yaşlı insan ütüleseydin bende kızı var dedim eşimde eşşeğin teki dedi kardeşi İcin. yani bozulmadı Bi şey demedi

Bundan 4 sene evvel kaynana yaptıklarımı beğenmeyip laf soktuğu için " madem beğenmiyorsun ben de bundan sonra bir şey yapmayacağım." Dedim. 4 senedir bana iş yaptırmak için uğraşıyor. Hatta alçılı ayağımla bile iş yapma teknikleri öğretiyordu. Yaptım mı tabi ki hayır. Ve her gün ne güzel bir karar vermişim diye şükrediyorum. Vicdan yapıyor muyum tabi ki HAYIR.

Allah katında kaynanaya hizmet etmek zorunda değiliz. Günahı yok, yaparsak sevabı var. Eksik de yapmış olsam bir Allah razı olsun eline sağlık deseydi ben de eksiklerimi gidermek için çaba gösterirdim. Kendileri bilir. Vicdana gerek yok.

Kizlari yapsin
Benimkide her isi bana yikmaya calisti evde kazik kadar kizi varken yapmadim valla anca yiyecegimiz yemegi ve bulasiga yardim ederim gerisi beni ilgiledirmez

Valla evde bekar kız varken o evde iş yapmak biz gelinlere düşmez... ha yemek yenir çay içilir getirilir dizilir yıkanır o olur ama kalkıpta temizlik ütü vs vs evde bekar kız varken ne alaka... bu arada elden ayaktan düşsünler anca öyle bakarın yaparım demeyin bacılar.... bi tanıdık sürekli bunu dedi dedi en son yatalak oldu kv si.. kaldı başına ve bakmk zorunda kaldı kızları şehir dışındaydı çalışıyolardı... onada bi teyze dediki ah kızımm bunu çok dedin sen keşke deseydin Rabbim çektirmesin elden ayaktan düşürürse 3 gün yatak 4. Gün toprak.... yani aman dikkat :kahve:

Arkadaşlar kv bana iş kakalama derdinde genel olarak ve bende yapmamakta ısrarcıyım sadece yediğim yemeğin bulasıgını dizerim makinaya. düşünün iki evli kızı var alt tarafı kahve yapıcaklar sende git yardım et diyor her neyse asıl mevzu dogumumda bana 3 gün güzel baktı daha sonra annem geldi annem geldiğinde anneme türlü türlü laflar soktu eşimi bana kıskırtmaya calıstı annemin yediği ictiği şeylere bile gözü darlık yaptı annem ben iki haftalık lohusayken gitti kv kaldı yanımda sözde yardım etmek İcin ama hicbir sey yapmadı. Şu an bu konuların üzerinde 8 ay geçti ama ben unutmuyorum unutmam da simdiden bana hayrına ütülerimi yapsana dedi bende belim ağrıyor yapamam dedim ama vicdanım da rahatsız oldu sizce kötü yaptım reddetmekle
Yasli degilse 60tan yukarda 65 falansa nebilim yapmak lazim ama yasi okadar degilse eli ayagi tutuyosa herzaman yapmakta iyi olmuyor diye dusunuyorum yani benm kv bana gunluk isleri icin arardi su gun gel utu yap bi gun sonra yine arar cam silmeyw gel bi gun snra yine gel toz al gibi ama baktm ben yaptkca aramaktan utanmiyo kendi annem muhtacken engelli cunku ona yapmaya firsatm yok baktm ozaman beri yapamam demeye basladm

Oooh iyi yapmissin yapmayarak ama dogum yapinca gidip yapmana üzüldüm ve sinirlendim. Neyse bosver saglik olsun hepimizin saf anları oluyor öyle hayatta.
Bu kaynanalar ne ayak boyle ya benim basima gelmedi gel evimi temizle tarzi seyler ama benim kaynanamda tam tersi baskalari diyor aa ne guzel diyee..oda gelir benim evimi temizler:işsiz:
Ocak siler buzdolabini temizler otur desemde anlamaz dinlemez neymis oturursa hastalanirmis ben artik bise demiyorum kendini oyalasın bari
Hasta yaaa. Ben onun evinde makinaya falan koymaya kalkinca bırak falan dio herhalde makinaya koyma teknigimi begenmiyor böyleleri de var. Bende sadece yedigimi ictigimi kaldirip tezgaha koyuyorum bardaklarida lavabo icine koyup suluyorum bide kahve yapiyorum o kadar.
Valla en guzelini yapmissin konu sahibi az yesin kendine usak tutsun evdeki liseli ne ise yariyor 2 80 yatiyordur herhalde kusura bakmicak artik kaynana.

Kayınvalideler büyük olarak gerçekten annelik yapsa,gelinini kendi çocuklarıyla bir tutsa,o zaman gelinler de annesi gibi görür,öyle davranır.ama yok işte.senin oğlun olmasa o gelinin seninle ne işi var.oğlum sevmiş deyip sende sevsen bir yerin mi düşer.benim çocuğumu sevmiş değer vermiş evlenmişler,ben onu başım da taşırım.
Sevmeyi bırak nerdeyse gelinleri ogluslarindan kıskanıp kendilerini yiyorlar

Valla evde bekar kız varken o evde iş yapmak biz gelinlere düşmez... ha yemek yenir çay içilir getirilir dizilir yıkanır o olur ama kalkıpta temizlik ütü vs vs evde bekar kız varken ne alaka... bu arada elden ayaktan düşsünler anca öyle bakarın yaparım demeyin bacılar.... bi tanıdık sürekli bunu dedi dedi en son yatalak oldu kv si.. kaldı başına ve bakmk zorunda kaldı kızları şehir dışındaydı çalışıyolardı... onada bi teyze dediki ah kızımm bunu çok dedin sen keşke deseydin Rabbim çektirmesin elden ayaktan düşürürse 3 gün yatak 4. Gün toprak.... yani aman dikkat :kahve:
Bekar yada evli farketmez kizi yoksa da bize dusmez.. ogullarinin eli ayagi yokmu... basta bana da yuklendiler ama yapmadim.. esim kalkti yapti kv o yapinca laf soyledi bana hic duymadim valla... esim benim aileme ne yapmis acaba yada ben zorlamismiyim aileme sunu bunu yap diye.. simdi de bir ara halasi peydah oldu... kv bir ay ameliyatli bacakla evde yatarken gidip yardim etmeyen hala bozuntusu kv olup gidince evden cikmaz oldu.. kardesini(kp) iki gunde bir yemege davet etti.. kalkmis birde bana abim yalniz kaldi arada yemegini yap diyor... dedim oglu varya o yapar... diyo bana olurm o ne anlarmis.. dedim o zaman sen yap.. daha sesi cikmadi... esim de annesinden oturu halayi sevmedigi icin orda bi guldu dedime ses cikarmadi... kadin kardesini de dusunmuyo bakma sen.. kayinpeder olsun diye bekliyo o da... cunku gecen gittiginde esime sey demis.. baban oldukten sonra size gelcem( esimin anne babasinin evi) esyalari piyasaya cikarip size bolusturcem. Sende o gun geldiginde arkamda dur.. ne alaka.. cenaze evi olacak abin olecek buna uzulecegine.. esyalari karistirma derdinde.. kendime goturcek esya bulurum dersinde kadin... esime de demis zaten senin annen baban az kirli ciki degil diye... bu erkkek ailesi ogullarini da dusunmuyo bakma sen... lafta dusunuyorlar hep... esimin annesi bile yeni evliyken cebimizde yokken.. her bir araya gottigimizde esimden uc bes istiyordu yok diye.. esim de inanip veriyordu ama abisi bile soylesi anne babasi icin onlar yalan soyluyo illa vardir onlarin kiyida kosede...

Back
X