Kv yatılı misafirliğe geliyor.

yyaaggmmuurr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
340
314
73
35
Kızlar size bir konuda fikir danışacağım.
Kayınvalidem 1 haftalığına falan bizde kalmaya gelecek.
Ben çalıştığım için, ilk geldiği gün o evdeyken mutfağa girip yemek yapma telaşı yaşamak istemiyorum. Zaten kaldığı diğer günlerde o da ben gelene bir şeyler hazırlar ama o ilk gün önemli benim için.

Sorum şu.
Bir önceki günden hazırlayabileceğim, pratik, ertesi gün ısıtıp yenilebilecek yemek önerileriniz var mı? :)

zeytinyağlı yap bir çeşit
salata yapacağın yeşillikleri yıka hazır olsun bir de onları yıkamakla uğraşma .
Çorbayı yapabilirsin bir gün önceden tatlıyı da yapabilirsin
haşlama yapabilirsin bir gün önceden
pilavı da sıcağı sıcağına yaparsın

zeytinyağlı yap bir çeşit
salata yapacağın yeşillikleri yıka hazır olsun bir de onları yıkamakla uğraşma .
Çorbayı yapabilirsin bir gün önceden tatlıyı da yapabilirsin
haşlama yapabilirsin bir gün önceden
pilavı da sıcağı sıcağına yaparsı

Hemen not aldım, teşekkür ederim. :)

Ben çalıştığım için, ilk geldiği gün o evdeyken mutfağa girip yemek yapma telaşı yaşamak istemiyorum. Zaten kaldığı diğer günlerde o da ben gelene bir şeyler hazırlar ama o ilk gün önemli benim için.

Sorum şu.
Bir önceki günden hazırlayabileceğim, pratik, ertesi gün ısıtıp yenilebilecek yemek önerileriniz var mı? :)
Köfte li bir yemek bir gün önceden hazırlar geldiği akşam fırına verebilirsin ..

yemek olarak karniyarik dolma yapabilirsnz.milfoyden borek olabilir.yada hazir yufkadan pratik gul boregi sigara boregi sarip dolaba atin 1hafta icinde kullanirsiniz kahvalti yemeklerde falan.ayrica et tavuk nohut haslayip pratik olsn diye yine dolaba atarsiniz ara ara da kullanabilirsiniz..ayh benmkilerde gelsee

köfte en kolay öneri:))
borcama hazırla bir gün önceden.ertesi gün fırınla,sebzelerle birlikte.
sigara böreği olabilir.sarıp dolaba koy.
ya kızart ya da fırınla.
zeytinyağlı barbunya olabilir.ertesi güne daha da lezzetli olur.
yaprak sarma,kuru biber dolması olabilir üşenmezssen.
çorbayı da yapabilirsin bir gün önceden.yoğurt çorbası filan.
karnıyarık olabilir.hazırlar dolaba koyarsın.ertesi gün pişirilebilir.
patates salatası filan yapacaksan haşlayıp koyabilirsin dolabına.

Zeytinyağlı yap kesin, sonra dolaba koy hem dinlenir lezzetlenir.
Salata yapacağın malzemeleri de hazırla, hatta kesebilirsin bile, saklama kabına koy kaldır dolaba.
Sonra börek yapabilirsin, neli yapacaksan hazırla, öylece koy dolaba, ertesi gün yumurtasını sür koy fırına.
Çorbanı da yapabilirsin bi gün önceden sorun olmaz.
Ana yemek olarak, köfteli bişeyler yapabilirsin, sebzelerle fırına verebilirsin hemencecik, pilavı da hemen 20 dkda halledersin zaten taze taze servis edersin.
Kolay gelsinn:KK50:

en güzeli karnıyarık patlıcanı önceden kızartırsın içini hazırlarsın fırına atıp pişirmesi kalır
zeytinyağlı sarma yapabilirsin ısıtmaya gerek kalmaz
mercimek çorbası ısıtıldığı hiç belli olmaz
havuç rendeleyip kızart üzerine yoğurt mayonez ceviz eklersin tarator olur
benim acil misafirlere çözümüm bunlar:KK22:

Sorum şu.

birgün önceden fırında yapılacak etli bir yemek hazırlayıp geldiği gün fırına atarsın o olurken yanında pilav yaparsın 5 dk oldu bitti telaş yapmayın rahat olun kolaylıklar dilerim :)

Gardımı alıp geldim konuya "oğlunun evi gelecek tabi" demek için aa hevesim kursağımda kaldı :KK53:

hahaha aynen..

Pilav hariç her türlü sulu yemeği ve fırın yemeğini bir gün önceden pişirip dolaba atabilirsiniz. Mikrodalganız varsa beş dakkada orda ısıtır servis edersiniz.

Sorum şu.
Biber dolması,karnıyarık,köfte tadı bozulmayan bunlar geldi aklıma

Patatesli biberli tavuk yagla baharatla soganda dogra yuvarlak. Tepsıye koy strecle ertesı gun fırına verirsin.çorbanıda yapabılırsın mercimek mesela. Salata malzemelerinide hazırla. Igun plavı pişirirsin o pişerken fırındakıde pişer salatayıda o arada yaparsın.

Zaten ne yaparsan yap 1 günde bozulmayacağına göre..Eee şimdi de mikrodalga fırınlar var atarsın içine ısıtırsın yerler Hoppa Aklına pratik ne geliyorsa yap yani..

agghhhh ben hiçbir yemeğimi günlük yapmam... :confused: kolaylık olsun diye hep bigün önceden yaparım (pilav makarna hairç) ertesi gün de ısıtır yerim tadı da yeni yapılmış gibi olur.. o yüzden telaş etme güzel yaptığın herhangi bir yemeği hazırla, pilavı da o gün yapıverirsin hemen bi de ikramlıkların hazır olsun oldu bitti.. hamarat gelinim diye sevilirsiniz vallahi.. :KK68:

-akşamdan tavuk alıp soslayabilirsin
gelince fırına atarsın çabuk pişer zaten soslu oldugu için
-aynı şekilde fırında köfte yapabilirsin ben genelde patatesleri ve köfteleri kızartırım tavada
sonra borcama dizer(agzını folyoya kaldır dolaba) üstüne sogan domates dilimler birazda salçalı sıcak su döker pişiririm
-biber patlıcan yaprak doldurup dolaba koy ertesi gün pişir ben genelde dolmayı sıcak severim
-mercimek çorbası yapacaksan mercimek pirinç patates havuç sogan bir tencere haşla blendırdan geçir dolaba koy akşam sosunu yaparsın
-havuç mezesini öncedende yapsan sorun olmaz rendelenmiş havucu az yagda çevir yogurt mayonez ekle kaldır dolaba
-börek hazırla koy dolabına
-tatlıyı şerbetli yaparsın bir gün önceden yapıp şerbetini çekince daha güzel olur

kolay gelsin

Back
X