kv :((

sakin ol gercekten biraz soguk kanli ögrenmeliyiz galiba hepimiz
cok zor olmali yurtdisina ayirmali hele bide kv ile ayni evde....allah yardimcin olsun ama bence esinle tartissan bile onun yaninda belli etmeyin daha önce arkadaslar söyledigi gibi
baktin tartmismaya müsait bi konu hayatim onu odamizda konusalim de kapatmaya calis mesela
bunu esinede söyle busekilde yapalim de hem annenide üzmemis oluruz hem aramizda kalir bu konu daha cabuk kapanir gider de
dil kursuna vs gidiyomusun?
hangi ülkedesin?

herkese hayirli aksamlar.
gecen hafta esimle kavga ettik cok kotuydum. yurtdisina gelin geldim ve halen alismakta gucluk cekiyorum. ben esimle kavga ederken kv kocama aynen bunlari soylemisti ( ben ziril ziril agliyorum o esnada) ben sana nisanlilikta bu is bitsin dedigimde bitircektin sizin evliliginiz yurumezz dedi. simdi esimle bi sekilde normale donduk ama kvnin o dedigi laf icime dert oldu.

az once esime sordum annen niye oyle soylemisti dedim. o da sen istanbulda yasamamizi istiyodunya oyuzden istemedi dedi. evet kizlar iste boyle ben buralara alisamadim ama yuvami yikmak istemiyorum bana teselli vrrecekleri yerine bana zulmediyorlar. cok kotu durumdayim suan aglamak icin zor tutuyorum :KK43: :/

Ya neden başkalarının, özellikle ailenin yanında kavga ediyorsunuz ki?? Böyle olursa kimsenin ne sana saygısı kalır ne de evliliğinize. Bazı şeyleri aranızda tutmazsanız aile olamazsınız. 3. kişiler de böyle dert olur. Ben arkadaşlarıma bile anlatmam sorunum olduğunda ki bi de aileye. Asla. .

sevgili konu sahibi arkadas;

yasadigin sikinti ne yazik ki anaerkil toplumumuzda siklikla karsilasilan bir sey. maalesef ozellikle de 'gurbetci' ailelerinde bu tur sikintilar yasaniyor. baska sansin yok muydu yahut evi ayir gibi goruslerde bulunmak yasadigin aciya hic teselli olmayacaktir.

yapabilecegin tek sey sukunetini koruyabilmek ve kimseye ozellikle de kv'ne malzeme olmamak. esini annesini susturamadi mi yahut esin annesina bir yanit veremedi mi diye seni koruklemek de son derece gereksiz olacaktir. cunku her insanin, ozellikle de erkeklerin annelerine karsi bu tur basiretsizlikleri oluyor.

yurt disina alismak zor. evlilige alismak zor. baska kulture sahip yeni aile fertlerini kabullenmek daha da zor. ama cok sabir, cok keramet.

bebek sahibi olmak tabii ki hakkin takdiri ancak arkadaslarin dedigi gibi evliligin, iliskin oturmadan cocuk sahibi olmak seni daha da icsel sikintilara sokabilir. eger hamile kalirsan esin tarafindan daha degerli gorulur ve kv ile olan sorunlarinda tarafina cekersin gibi ic ses tarzi bir inancin varsa bundan da kurtul. bilakis daha da yalnizlasacaksindir oyle bir durumda ve herkes daha da karisma hakki gorecektir kendisinde.

Allah yar ve yardimcin olsun.

Alışamadığın kısım yurt dışında gurbette olmak mı yoksa kayınvalide ile aynı evde yaşamak mı ?

Eğer ben ayrı evde yaşasam , buraya alışırım sorun değil diyorsan ; bu önündeki bir kaç yıllık zamanı en az hasarla (psikolojik) atlatmaya bak .

Ve lütfen aynı evde de olsanız bir şekilde onların duyacağı , şahit olacağı şekilde tartışmayın . Eşine de rica et , ikiniz bir olursanız ...gerisi fasa fiso .

Ha bu arada nişanlılık , sevgililik döneminde genelde ''o kız sana göre değil , ayrıl '' repliğini kullanır anneler , pek umursayıp canını sıkma . Eşin dinlememiş ve evlenmiş işte :KK66:

Allah sabir versin ayni evde yasayan iki melek insan bile kötü olabilir cok riskli iyiyken kötü olmak pamuk ipliginde ki baska bi ulkedesin cok zor allah yardim etsin senin icin erken olabilr sartlar uygun olmayabilir ama insan ne zaman bosveriyor luzumsuzlari biliyormusun bebegin karnina dustugu zamab o zaman ne gurbette olmak zor gelir nede kv soyledikleri

yasadigin sikinti ne yazik ki anaerkil toplumumuzda siklikla karsilasilan bir sey. maalesef ozellikle de 'gurbetci' ailelerinde bu tur sikintilar yasaniyor. baska sansin yok muydu yahut evi ayir gibi goruslerde bulunmak yasadigin aciya hic teselli olmayacaktir.

yapabilecegin tek sey sukunetini koruyabilmek ve kimseye ozellikle de kv'ne malzeme olmamak. esini annesini susturamadi mi yahut esin annesina bir yanit veremedi mi diye seni koruklemek de son derece gereksiz olacaktir. cunku her insanin, ozellikle de erkeklerin annelerine karsi bu tur basiretsizlikleri oluyor.

yurt disina alismak zor. evlilige alismak zor. baska kulture sahip yeni aile fertlerini kabullenmek daha da zor. ama cok sabir, cok keramet.

bebek sahibi olmak tabii ki hakkin takdiri ancak arkadaslarin dedigi gibi evliligin, iliskin oturmadan cocuk sahibi olmak seni daha da icsel sikintilara sokabilir. eger hamile kalirsan esin tarafindan daha degerli gorulur ve kv ile olan sorunlarinda tarafina cekersin gibi ic ses tarzi bir inancin varsa bundan da kurtul. bilakis daha da yalnizlasacaksindir oyle bir durumda ve herkes daha da karisma hakki gorecektir kendisinde.

çok teşekkürler Allah razı olsun, çocuğu ertele diyenler haklı ama inanın elimde değil benim gurbette tek tesellim olsa olsa evladim olur kafamda hep bu var maalesef. yoksa herşeyi kafaya takmaktan siyircam:(

Allah sabir versin ayni evde yasayan iki melek insan bile kötü olabilir cok riskli iyiyken kötü olmak pamuk ipliginde ki baska bi ulkedesin cok zor allah yardim etsin senin icin erken olabilr sartlar uygun olmayabilir ama insan ne zaman bosveriyor luzumsuzlari biliyormusun bebegin karnina dustugu zamab o zaman ne gurbette olmak zor gelir nede kv soyledikleri
ohh bunu duymaya ihtiyacım vardı :) inşallah müjdeyi en kısa zamanda alırım ve bütün olumsuzlukları ustumden atarım aminn:)

çok teşekkürler Allah razı olsun, çocuğu ertele diyenler haklı ama inanın elimde değil benim gurbette tek tesellim olsa olsa evladim olur kafamda hep bu var maalesef. yoksa herşeyi kafaya takmaktan siyircam:KK43:
ben de esimin isi dolayisiyla yurt disina tasindim. sosyo-kulturel olarak gurbetci bir halimiz yok fakat gerek gozlemlerim gerek de hayatimdan ayrilip yabanci bir yerde yasamanin zorluklariyla yuzlesmis olmam dolayisiyla diyebilirim ki sizi anliyorum.

bu yil ilk yiliniz ise zaten oturum izinleri dolayisiyla katilmaniz gereken egitimler var. bunlara odaklanin. inanin cocuk hicbir seyin cozumu degil ve bilakis her seyi daha da agirlastiracak bir sorumluluk.

hangi ulkedesiniz? bulundugunuz ulkenin sosyal haklarindan yararlaniyor musunuz? turkce bilen ve size destek olabilecek gruplarla iletisiminiz var mi?

Ben 10 saat araba, 1 saat uçak mesafesindeyim alışmakta zorluk çektim ki kendi ülkemde. Senin ki çok normal. Kv ile çok samimi olma dediklerini de umursama.

Allah yardimcin olsun insllh en kisa zamanda kendi evine gecersin arkadaşım ayni evdesiniz anliyorum zor bir durumdur muhakkak belli etmemek ama eşinizle odanizda kavga ediyorsaniz edin sesinzii duyurmayin sevindirmeyin kayinvalideyi ooh iyi oldu demesin elinede incilerini dökmek icin fırsat gecmesin

kelimesi kelimesine katiliyorum çok mantikli ve ılımlı bir.yorum.

seni istemeyen kv'ye ben de sana bayılmıyorum diyebilirsin. o hayatı sana zindan etmeye çalışırsa eşin müdahale etmezse sen karşılık ver. kimse kimsenin malı değil. herkes insan gibi davranmak zorunda. sen ona o da sana.

Adapte olamaman doğal zamanla herşey oturur merak etme eşini seviyor ve anlasiyorsan göz ardi et bazi seyleri ama k.v ye kendini ezdirmemeye çalış .o lafi soylemesinin nedenini ona sor sakin bi şekilde. Bi de kavganiza karismasi çok saçma geldi bana

KV değil mi söyler. Benimkide başkasını gelin olarak istediğini söylemişti. Patavatsız.

Birkaç yıl beraber oturacakmışız demişsin de kaç yıl o, 1 mi 10 mu, ucu açık kalmış bir kere, ne olunca ev ayrılacak yani beklenti ne

Çocuk olunca hepten zor olur ev ayırmak

kv yanında kavga etmemen gerektıgını ogrenmısındır herhalde

Sanirim yurt disindasiniz k.valideniz ziyareye geldi.
Onun yaninda tartismaniz olmus.Esiniz ve siz k.valide yaninda atisirsaniz,siz aglarsaniz kadina iyi yada kotu yorum yapma hakki vermis olursunuz.

Evliligin iln yili zor gecer.Ayrica.siz baska bir ulkeyede alismaya calisiyorsunuz.
Orada cevre edinebikeceginiz,gerekiyorsa dil ogrenebileceginiz, vs yerlere katilin.Biraz sosyallesmek size iyi gelecek.
Ayrica k.validenin sozune takilmayin, kirici evet.ama yaninda tartismamaya dikkat edin.

Ziyaret falan degil tahminime göre konu sahibi evlenip yanlarina gitmis., yani ayni evde yasiyorlar. Fanaa21 size özel mesaj gönderiyorum.

Back
X