merhaba arkadaşlar
ben nişanlanalı 7 ay oldu ben adet gelenek bilmem dedi kvdem ve hiç bir şeyi bize danışmıyorkına gecesını birlikte yapıyoruz dedi sormadı bile annem yok dedi trip attı
eltimın düğünü olaylı olmuş neymiş efendim hiç bir şey bilmiyor adet ne yapılır diye hiç bir şeye destek olmuyor hiç bir şey yapmıyor işine mi gelmiyor anlamadım
nikah için elbise aldım ama sonradan onu giymekten vazgeçtım gitmiş nişanlma demişki ben x e sordum yok ben alırım dedi demiş oysakı bana oyle bir söylemedi bide annem ona göre çok genç aralarında 18 yaş var ve annemi kızkanıyor annem geçenelbise göstermiş bunu giycem düğünde diye gitmiş aynısını almış annemede basma elbise satan yerleri söylüyor entari al diye
benimde içimde kalıyor tüm heycan eltime yapmadılardiye bana da yapmıyorlar biz para göz inlanlar değiliz zaten herşeyim tam eşyaları bile onlara yıkmadık ama zoruma gidiyor napcam ben bu kadınla bilemiyorum
napıcan ömrü billah çekicen..kişi kendinden bilir işi..kaynanan basma elbise satılan yerleri iyi biliyor demekki..
benim kaynana da böyleydi. söz oldu kendi kendine yaptı bişeyler. nişan oldu takı alıncak aileme hiçbişey sormadan gitti kendi aldı. düğünüm olacak,mobilya bakılmaya gidildi,eşimle mobilyaları beğendik (bir de kaynanamın damadının yeri) dedi ki,eğer bunları alırsanız başka yerden kısarım dedi. abartısız söylüyorum,herşeyi kendi istediği şekilde yapmak istedi.zaten herkesi parmağında oynatan bi kadın(şeytan desem yalan olmaz hani!) babam yeter ki kızım üzülmesin,ben veririm geri kalan parayı dedi. velhasıl arkadaşım benim kaynana olsun kayınpeder olsun,benim annemi babamı takmadılar. eşimde hiçbişey diyemiyodu onlara.çünkü benim kaynana çok bişmiş biriydi.gerçi hiç de bişey bildiği yoktu da! sonuç: şuan 3 aydır eşimle ayrıyım. niye,çünkü ne eşim ne de eşimin tarafı bana sahip çıkmadı.bizi hor gördüler. aslında o kadar doluyum ki,anlatsam bi..evleneli 7 ay oldu. düşün artık gerisini
Allah yardımcın olsun arkadaşım. işin zor..
7aydır nişanlı gibiyiz hoş nişan da olmadı ama alışverişe fln gitmedik eltim çeyizini almış tek babaannem dedimn vasiyetini yerine getirdi en pahalı eşyaları aldık 5bin yatak odasına verdik ve beyaz eşyalada biz aldık sormuyorlar bile bi adet carmı diye neymiş efendim kaynım evlenirken olaylı olmuş adet bilmezlermiş eltimden de korkuyorlar ve ona yapılmayan herşeyi engelleyip yaptırmıyorlar olaya bakarmısn imam nikahı kıyılacak şahit olarak kaynımın gelmesi gerekirken eltim duymasın diye akrabası bile olmayan birini çağırdılar kvdem soruyo sana ayakkabı alalımmı diye bende yok dıyorum tamam diyor çok almak istiyorsa götrür bi garıp bende eltime kuma gidiyorum sankiBenimkiler de çok bilmiş. Her şeyi kendilerince yapıyolar. Hiç sormak yok. Sorduklarında da söylediklerimizi umursamıyorlar zaten..
Nişan alışverişine gelin de götürülmez mi ya? Beni götürmediler. Bedenimi bildikleri halde büyük büyük şeyler almışlar. Neymiş çok zayıfmışım bunları giymek için kilo alıcakmışım.. Bu zamana kadar uğraşmışım kilo alamamışım. Görümcemle kaynanamın aldığı 2 kıyafeti giymek için 2 beden birden büyüyecek mişim.
Sen yine şükret mobilyanı pahalı bulup alamam demişler. Benimkiler ne bana ne de nişanlıma sormadan kendileri beğeniyolardı.Görümceme kuma gidiyomuşum gibi ona ne ne kadar yapıldıysa zamanında bende onu yapmak zorundayım onlara göre. Saçımı bağlayıp dolaşmalıyım her zaman.. ya da lens kullanmamalıyım onlara göre. Görümcem bayılıyo diye evimi gardırobun içine kadar dantel donatmalıyım. Halı mı perde mi seçmek bana mı düşer canım kaynanam varken. Gelinliğimin modeline kadar seçer onlar beni hiç yormamak için
30 bin liralık altın aldılar bana takmak için. Maksat çevre altın görsün. 30 bin lik düğün yeri tuttular, bir o kadar da mobilyaya verdiler. Nişanlıma araba aldılar. Ama ben bohçada 6lı gecelik setlerinden isteyince alamayız dediler :)Desem ki paraları kısıtlı o yüzden böyle yapıyolar. Bende saraylarda büyümedim ki. Yokluk nedir iyi bilirim. Ama bu kadar masrafı beş kuruş borca girmeden yapan adamlar 200-300 liralık gecelik için bana demediklerini bırakmadılar. Nedeni de görümcem almamış benim de almama gerek yokmuş hemde pahalıymış..
Buna pahalı diyen adamlar bana istemiyorum dediğim halde pırlanta tek taş alıp. Benim gelinimde tek taş olmazsa çatlardım diyolar..
Harcadıkları para için onların kölesi olmamı bekliyolar. Ama ben bu yaşıma kadar para için kimseye minnet duymadım çok şükür. Bundan sonrada duymam..
Arada sorun çıkmasın diye uğraşmaktan nişanlımında benimde canım çıktı.. İnşallah düğünden sonra daha farklı olacak herşey..
Şükret haline karışmasın daha iyi. Terbiyesizlikleri sıkmasın canını..
Bizde de nişan olmadı ama düğün yaklaşınca kaynana bi gelin bohçası getirir ya işte onun alışverişinden haberim bile olmadı. Bana künye takı seti falan almışlar görseniz görümceminkinin aynı.7aydır nişanlı gibiyiz hoş nişan da olmadı ama alışverişe fln gitmedik eltim çeyizini almış tek babaannem dedimn vasiyetini yerine getirdi en pahalı eşyaları aldık 5bin yatak odasına verdik ve beyaz eşyalada biz aldık sormuyorlar bile bi adet carmı diye neymiş efendim kaynım evlenirken olaylı olmuş adet bilmezlermiş eltimden de korkuyorlar ve ona yapılmayan herşeyi engelleyip yaptırmıyorlar olaya bakarmısn imam nikahı kıyılacak şahit olarak kaynımın gelmesi gerekirken eltim duymasın diye akrabası bile olmayan birini çağırdılar kvdem soruyo sana ayakkabı alalımmı diye bende yok dıyorum tamam diyor çok almak istiyorsa götrür bi garıp bende eltime kuma gidiyorum sanki
arkadaşımla konuştum ablasının nişalısı gil neler almış neler bizimkilerin durumu çok daha iyi ama anca bana kuru yemiş alıyorlar çeyizlik
Heh benim yollarimdan gecen bir gelin adayi daha... Canim benim sana tavsiyem dis gostermen! Inan bana ise yarayacaktir... Sen elinden geldigince tabii ki sayginda kusur etme, fakat bunu nisanlin ile de paylasarak biraz dis gecir... Bende ayni yollardan gectim, hep sustum alttan aldim, benim eltim cok iyi cikti Allah`tan... 1-2 sefer beni uyardi `bana yaptiklari gibi yapacaklar sana da dikkat et` diye... Sonra disimi gosterdim, simdi bana bizzat birsey diyemez, evleneli 1 sene olacak neredeyse, hala evime destursuz giremez... Eger zamaninda dis gostermeseydim, coktan canima okumustu...
çok uzuldüm canım ya ben çok uzuluyorum bu tür olaylara çünki ben böyle yetiştirilmedim peki eşin ne durum da
ben eşimin ailesine zerre kadar saygısızlık yapmadım.ailem olsun ben olayım hep sustuk.ama huzurumuz bozulmasın diye. ama senin nişanlın gibi,benim eşim de tam ana kuzusuydu. çok korkuyodu annesinden.biz birlikte beğeniyoruz bişeyi alalım diyoruz,sonra kaynanam ne gerek var diyince eşim vazgeçiyodu. arkamda sağlam bi şekilde durmadı eşim. dursaydı ve kararlı olsaydı düşüncelerinde belki bi şekilde yuvam dağılmazdı. ama arkadaşım gerçekten öyle bi insanla ömür geçmez. illa bi yerde patlak verir er ya da geç. iyi düşün bence herşeyi.daha nişanlısın. sana nişanı boz demem,evlenme de demem.sonuçta senin hayatın. hakkında hayırlısı olsun.
ya ben hiç anlamıyorum bu insanları kötülükden kim kazanmış bu zamana kadar. karşındaki gencecik kızı kendi evladın gibi görsen hatası varsa uyarsan durumuna göre gönlünü hoş tutucak şeyler yapsan o kız seni kv değil annesi gibi görür saygı sevgi herseyi hakkıyla verir sana bu varken niye bi ömür boyu oğlunu huzursuz etmek için uğraşırlar ki . sevmeye bilirsin ama niye kötülük yaparsın ki sende gelin olmadın mı sana babaanne dicek çocukları o dünyaya getirmicek mi insanın bunlara saygısı olur sadece ya .
Aman canımya almasınlar boşver alsalarda sonradan kafana kakarlar o yüzden almamaları en iyisi banada hiç bişey yapmadılar şimdi kimse ağzını açıpta hiç bişey diyemiyor.allah huzur versin gerisi yalann
valla ben hiç umursamıyorum artık almasın yapmasın karışmasında huzurumuzu bozmasın yeter . almasın ki ilerde onu yaptım bunu yaptımm diye beni kullanmaya kalkmasın benim ki öyle yapmaya çalışıyo çünkü en güzeli bu galiba 2 haftadan fazladır araya mesafe girdi bende ailemde rahatladık en güzeli mesafeli olmak. sende kafana takma boşver sen sevdiğine bak bence.allah huzur versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?