gecen hafta konuştuysaniz kadin 3 hafta sonraya soylemis. 3 hafta da hazirlanmak icin uygun zaman aslinda.
ayi kuzenin koltugu ne zaman kirdi? sinir oluyorum boyle ayilara

bir ergenin şımarıklıgi yuzunden senin ailen bosu bosuna masraf yapacak
iste senin tarafini tutup karari sana birakmakla olmuyor ama.
bak, annesi yine seni aramis.
onemli olan is sana gelmeden, senin canını sikmadan halletmesi.
senden laf alip annesine kizip kavga etmesi de kötü. sana karsi doldurmus oluyor onlari.
ailesini senin düşüncenin mantikli olduguna ikna edip kendisinin de istegi buymus gibi gostermesi lazim aslinda. sen birsey dedin annesine kizdi , annesi yalandan üzüldü hala arkasından is cevirip "aman oglum duymasin" dedi falan bunlar hos seyler degil.
ben de ailemin karsi cikacagi biriyle evlendim. gayrimuslimdi. ailem de inancli insanlar namazinda niyazindalar.
ama bir sekilde asla esimin kulagina gitmeyecek sekilde ailemle kendi aramda çözdüm problemimi. gerekirse kavgasini da ettim ama cocugun hic haberi bile olmadi. çünkü söylesem dolar, gicik olur. sadece gizlemis olmamak icin genel bir bilgi verdim o kadar - o da anladi ailemin onlara cok zor gelen bir karar olmasina ragmen onu kabul ettiklerini, gicik olmak yerine ailemi daha cok sevdi. ama ben ona yetistirseydim "din degistirmeni istiyorlar soyle boyle" diye gicik olacakti. ya da ailem hişmimdan korkmasa onunla konussa sonra "aaa oyle mi dediler cok kizdim konusucam" desem ailemle kavga etsem bu sefer ailem de "o cocuk yetistirdi, aramizi bozdu" falan diye gicik olacakti.
bence en dogrusu ciftlerin arasinda konusmasi kadinin kendi ailesiyle erkegin kendi ailesiyle muhatap olmasi.
sen kasımın son haftasi mi musaitsin? cocuk gerekirse ailesini de tanıyor "benim haftasonu mesaim var bir telefonla gidebilirim santiyede isler cok kötü denetleme var. geliriz deriz gelemeyiz cok ayip olur. kasimin son haftasi uygunum" derdi- ikna ederdi.
bazen aileye "sorun onda degil bende" demek lazim.
ve herkes ailesini taniyor, ailesinin manyaklik toksiklik seviyesini biliyor. bunu bilip buna göre yol almali.
bence bu dönemler senin icin iliskini test etmek icin altin degerinde