- 1 Şubat 2016
- 1.703
- 2.005
- 48
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. İnsan bekarken bilemiyor bodoslama daliyorsun sonra yaşayıp ogreniyorsjn. Ama sen sanslisin olacaklari söylüyoruz biri bana söylese evlenmezdim ASLACok zor bir durum ..ama senin de nisanlinin tek cocuk oldugunu ve bunun zorluklarini goze alarak evlenmen gerekiyor en bastan.aileni hic karistirma bence yoksa nisanlin ailene dusman olur hic gerek yok.diyeceksen kendin de ama ona da ailemi istemiyosun da ne yaptilar sana da soylesin boylesine gelecek konu muhtemelen.ben iki ailenin yaninda yasamanizi daha mantikli buldum madem oyle.cunku durum simdiden boyleyse mesafe koyman cok zor gibi gorunuyor.kusura bakma pek ic acici bir yorum degil ama sekiz yillik evliyim ve ilk uc yilim ailesinin sikintilariyla gecti.insan bekarken bazi seyleri bilemiyor illa yasayip goreceksin maalesef.
İlk an çok bişey diyemedim
Bence isin olumsuz yonene bakmamali pozitif dusun bence.kendinizi. yerine koyun dediginiz gibi tek evlat hemde yasli insanlar kendi islerini gorebiliyorlar illa sizin isinize karismak burnunuzda bitmek icin yakina geldiklerini dusunmuyorum.bi hastalik bi sìkınti duruminda hemen yardim alabilmek icindir diye dusuniyorum yakinda olanizin varligi bile onlari emin hissettireceklerdir.evlatlik vazifesi beklemeleri cok mu.yetistirdiler ama evlenince evlatlik vazifesi bitti mi yani.sadece esiyle evlenmiyinuz bi de ailelerinin sirumluluklarini aliyonuz.
Seni de anlamiyot degilim hani acaba diyorsun yaslu insanlar sonucda ustume mi kalir diyorsun yada her isime burunlarini sokarlar mi ya da yaslu ya biliyorum o turleri herseyi hesaplamazalr acaba h.sonu gec mi kalkarlar biyerlere basbasa mi gitmek isterler vs turden ama gonlunu ferah tut ins korktugun gibi olmaz nisanlini da zor durumda birakma kendini kapa sikilmis gibi hissetmesin bi de onun acisinda acimasiz ve onyargili bir izlenim birakirsin.
Bu benim fikrim katilir ya da katilmazsiniz herkesi bit tutmamak lazim...
Onun da sebebi haftasonu ben ailemin yanına gittim nişanlım da ailesi ile memlekete geldi.dün yola çıkacaktım kendi ailemin de keyfi kaçmasın diye de ses etmedim.Araya zaman sokmamak lazım haklısın.demeniz lazımdı. daha sonra lafını açınca kurup kurup şimdi mi sorun çıkarıyosun denilebilir. çok vakiy kaybetmeden düşüncelerinizi söyleyin.
Kendi ailemi düşünemiyorum çünkü yapmazlar böyle gereksiz bişey o konuda empati yapamayacağım.Ne yapayım peki tavsiyeni alayım?Koyvereyim gitsin öyle mi??Nasıl yani fikrin sorulmalıydı? Senin fikrinin durumuna göre yön verilmeli gibi mi? Mesela annen baban varsa abinin/kardeşinin yaşadığı yere yerleşecek gelinin fikrini mi alması lazım?
Aynı evin içi değil sonuçta. Şimdiden bu kadar ön yargılı başlarsan vay haline.
senden habersiz planlar yapılmış bile aklını kullanmazsan bile bile gidersin ateşlere sonra çok ağlarsın tek başına halledemezsin bence annenlere söyle fikirlerini al ya da nişanlına zarf at annemlerde aynı ilçeye yerleşecekler ne güzel hep beraber yaşarız de ve alacağın cevabı gör.Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
yalnız kalırlar mı hiç ?bence de gıcık bir durum. sırf sizin için oraya taşınıyorlar. ilginç ama bunca yıldan sonra yaşadığın yeri, memleketini değiştirmekten hiç mi korkmuyorlar?sizler çalıştığınız için ve genç olduğunuz için kolayca yeni arkadaş bulabilirsiniz ama onlar yalnız kalacaklar ve hep sizinle olmak isteyecekler. nişanlınız da tek çocuk ve onları kıramayacak. bak bizim için geldiler, yalnız kalmasınlar vs diye sizi zorlar gibime geliyor.
ama işte böyle bişeyi nasıl dersiniz ki. şimdiden bizi istemiyor tribine girerler. umarım kendi istekleriyle vazgeçerler.
kesinlikle konusun bu korkularınızıaçıkçası konuşmayı düşünüyorum ama nişanlımla.ne demeli nasıl demeli bilmiyorum.
siz bunlar olmadıgı için zaten keşke olsaydı dıyorsunuzNeden bu kadar kötü olsun ki ? Keşke ben kv'lerle yakın otursaydım valla hem gelir yemek yapardı hem bana arkadaş olurdu. Öyle çok iyi geçiniriz de diyemem canımı sıktığı da çok olur ama güzel olurdu yani. Bence önyargılı olmayın.
eşin tek çocuk. bende tek çocuğum ve ailemle birbirimize çok sık gideriz. ayrıca emeklilerde. istersen kutuplara git oğulları için yine yanına gelir yaşarlar konu sahibi. burada kötü niyet göremedim. yazık tek çocuktur dayanamayodur kadın oğlunaMerhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
karışma gibi bi durumu olamaz ama sizce de ürkütücü değil mi ?Yani buna karışma gibi bir lüksün yok ki. Yasalar bile adamlara yerleşme hürriyeti verdikten sonra sanki aynı evin içinden bahsediyor gibisin.
Sınırlarını çizersin olur biter.
evlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasıneşin tek çocuk. bende tek çocuğum ve ailemle birbirimize çok sık gideriz. ayrıca emeklilerde. istersen kutuplara git oğulları için yine yanına gelir yaşarlar konu sahibi. burada kötü niyet göremedim. yazık tek çocuktur dayanamayodur kadın oğluna
evet kaynanadan kaynanaya değişiyorBelki iyi bile olabilir yakin olmaniz ama.benim esimin ailesi ilk evlendigimizde bize uc saatlik mesafede oturuyolardi ama nerdeyse her ay bi bahane bulup geliyorlardi.kadin sirf gelebilmek icin olmayan hastalik uyduruyodu.zavalli esimin bi gunde uc dr gezdirdigini bilirim.inan bikmis usanmis psikoljiyi bozmus bosanmayi dusunur hale gelmistim sirf onlarin yuzunden.baktik olmiycak dedik sizin doktora yakin olmaniniz lazim tasidik yanimiza.simdi o kadar mutlu ve huzurluyum ki.on bes yirmi dakikalik bi uzaklik var aramizda.haftada bir aksam gidip iki uc saat oturup geliyoruz onlar gelmezler zaten hic.o yuzden benim icin yakin olmak daha iyi.
evlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasın
kızlarda tek cocuk olanlar evlenıyor ama anasına dip dibe yaşamıyor
ne yazık ki başka hiçç acıklaması yok resme baş yemeye geliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?