• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyaslanmak....Nefret ediyorum

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
32
158
Ankara
şimdi arkadaşlar nerden başlasam ki..
sorun kuzenimle kıyaslanmam.
aramızda 5 yaş var benden büyük.
ben 4 yıllık fakülte mezunuyum ve severek isteyerek okudum bölümümü..
mezun olduktan sonra çalıştım..sonra evlendim..evlendikten sonra bazı sebeplerden dolayı işten ayrıldım..ama eşimin hiç alakası yok yanlış anlaşılmasın
neyse hamile kaldım doğum yaptım bu süre zarfında dinlendim ve bir sürede çalışmayacağım kızıma ben bakmak istiyorum.
kuzenime gelelim..
o 2 yıllık bi bölümde okudu.sonra devlet memur sınavı açıldı o sene..kpss değil.herkes giribilmişti o sene.şimdi bu kadar zorlaştı.
o sınav sonucunda torpille bir yere girdi.

işe girdikten sonra açık öğ. 4 yıllığa tamamladı.
evlendi doğum yaptı
tekrar işe başladı
sonra uzmanlık sınavına çalıştı kazandı..
ve bunlara en çok sevinenlerden biri benim..ablam o benim sonuçta..
inanın o sınavları ben kazanmışım gibi sevindim..
ama şimdi çevreme bakıyorumda akrabalarım,kendi ailem dahil onunla kıyaslıyor beni..
maşallah ona yaa
2 yıllıktan 4 e tamamladı
uzmanlığı kazandı
çocuğuda var üstelik

eee peki sen napcan??
işide bıraktın,üstüne çocukta yaptın artık çalışmazsın
ev hanımı olursun
o kadar sene boşunumı okudun
yandı 4 yıl,emekler vs vs
ya neden yansın
ben temelli bırakmadımki
hem kreşlerde büyüyeceğine belli yaşa kadar ben büyütmeyi yeğliyorum..
hem tutunki tamamen kafamdan sildim aklımdan çalışmayı
okumak neden boşa olsunki..
sadece iş bulmak içinmi okunur..
çok sevdiğim kuzenimden soğutacaklar beni yaaa

nefret ediyorum kıyastan...

benim yaşadığıma benzer yaşayan varmı

bu arada çok ağır yazıyorum..geçici süre f klavyede yazacağım off başım döndü hiç alışık değilim...

sen kimseye bakam canım..benide kuzenımle kıyasladılar yıllarca..ama kuzenımle ben hep galıp geldık.kimiz bırden direndık bu kıyaslamalara..boşver onları..ne guzel cocugunu büyütyorsun keske ımkanım olsa bende işi bırakıp cocugumu büyütebılsem sonucta cocugum bır daha asla bu yaşında olmayacak..

haklısın..bende öyle yapmaya çalışıyorum..onuda benimle bazı konularda kıyasladıklarını biliyorum..
hatta kzenim bana "ablacım bence sen büyüt,benim içimin çok parçalandığı zamanlar oldu,benim yerime bakıcılarla gezdi..karakterini istediğim gibi yönlendiremedim,hasret kaldım çok..en azından 4 yaşına kadar sen bak" dedi..
bunu duyupta şöyle diyenler oldu
"o senin çalışmanı istemiyor..seni engellemek için böyle masumca bir bahane sürüyor önüne":1shok:
insanlar çokmu fesat ben mi çok safım:uhm:

kulaklarını tıka cnm sen hayatından memnunsan gerisini bosver bu durumlaa cogumuz karsılasıyoruz gülüp gecmek en iyisi seni anlıyorum ama düsünüpte kendini üzme

eğer çok mecbur değilsen çalışmaya yani ihticanınız da çok fazla yoksa maddi açıdan neden bırakmayasın ki...çocuğun bi bakmışsın büyüyüvericek,ama zaman geçtikten sonra düşünüceksin sen onun ne ilk dişini görmişsün ne ilk gülüşünü ilk kelimesini,ilk adımlarını...ben bunları düşünükçe çok üzülüyorum...sen en iyisini yapmışsın...ben okadar da kariyer delisi olamıycam galiba...tabi bu söylediklerim maddi durum elverdiği sürece yanlış anlaşılmasın...

"o senin çalışmanı istemiyor..seni engellemek için böyle masumca bir bahane sürüyor önüne"
bence ranızı açmaya çalışıyorlar.. seninde onlar gibi çemkirmeni istiyorlar. sana böyle dedikleri an evet ben kaybettim kötü pozisyonlara düştüm bari o kazansın ne güzel diyin bakalım ne diyecekelr.
o an da da olur mu canım diye başlarlar teselliye.. fitne fesat insanları anlamıyorum ben...

gül geç.......inan ki bak yap bunu

sana ya işte ........(ablan)şöyle böyle diye kıyasladıklarında'' aaaaaa evet bi tanedir o akıllıdır benim ablam'' de,ters köşeye yatır onları

bak ne kadar iş eyarıyacak cicimdelikafadulden

haklısınız saolun kızlar yaaa...insan böyle şeyleri kimseyle paylaşamıyor..anca buraya yazabilirdim..
dikkate almayacağım söylenenleri...

Boş yere kendine dert etme, duymamazlıktan gel. Her insan aynı değil ki hayatları da benzer yada aynı olsun. Sen farklısın o farklı. Kıyaslama yapmak yanlış. O yüzden sen takma kafana. Kimin ne olacağı hiç belli olmaz. Dünya hali belki yarın sen ondan daha da farklı yerlerde olacaksın. Hayatın kime ne getireceği belli olmaz. Kendini nasıl mutlu ve huzurlu hissediyorsan o yerde dur bence. Hiç birşey yada birilerinin düşünceleri seni üzmemeli. Buna fırsat verme derim...

benim kızımda 4 yıllık üni mezunu.....bebeği oluncaya dek çalıştı ama bebeği olduktan sonra bürosunu kapattı bebeğime 3 yaşını bitirinceye dek kendim bakmak istiyorum dedi....gerek çocuğunun gerekse kendisinin buna çok ihtiyacı olduğuna inanan ben de onun bu kararını destekledim....ben iki çocuğumuda çalıştığım için kendim bakamadığımdan bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirim....
olanaklarınız elverişli olduktan sonra kreş yaşına kadar çocuğunuza kendinizin bakması en güzeli....zamanı gelince çalışılır ama bir bebeğin 0-3 yaş arasındaki zamanı annesiyle beraber yaşamasının ona kattıklarını bir daha asla yaşayamaz ve yaşatamazsınız....siz doğru yoldasınız kim ne demiş ne yapmışı bırakıp kendi yolunuza bakın derim ben.....
yaşanan hayat herkesin kendi hayatı, kendi doğruları....yeter ki maddi olanaklar elversin, hangi anne bebeğini kendi büyütmek istemez ki....

kötü bisey tabii..,
herkes mükemmel olmak zorunda degil...
kaldiki olsa neolcak...insanlar böyle canim ya herkesi yermeyi övmeyi gereksiz konusmayi maharet saniyolar....sanki kime neyse....
aman takmayin yaa....herkes kendi hayatini yasar....sizde bu konu acildiginda rahatsizliginizi belirttin...
gerekirse agir bi dille kestirip atinki bidaha bu konu hakkindaki rahatsizliginizi anlasinlar....

hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim..

benim kızımda 4 yıllık üni mezunu.....bebeği oluncaya dek çalıştı ama bebeği olduktan sonra bürosunu kapattı bebeğime 3 yaşını bitirinceye dek kendim bakmak istiyorum dedi....gerek çocuğunun gerekse kendisinin buna çok ihtiyacı olduğuna inanan ben de onun bu kararını destekledim....ben iki çocuğumuda çalıştığım için kendim bakamadığımdan bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirim....
olanaklarınız elverişli olduktan sonra kreş yaşına kadar çocuğunuza kendinizin bakması en güzeli....zamanı gelince çalışılır ama bir bebeğin 0-3 yaş arasındaki zamanı annesiyle beraber yaşamasının ona kattıklarını bir daha asla yaşayamaz ve yaşatamazsınız....siz doğru yoldasınız kim ne demiş ne yapmışı bırakıp kendi yolunuza bakın derim ben.....
yaşanan hayat herkesin kendi hayatı, kendi doğruları....yeter ki maddi olanaklar elversin, hangi anne bebeğini kendi büyütmek istemez ki....

çok haklısınız bende öyle düşünüyorum..
ve durumumuzda iyi çok şükür..hani benimde maaşıma gerek duyacak durumda değiliz..
çalışma nasılsa olur diyorum..
acele etmiyorum..

Back
X