Kyk oda Arkadaşlarım bana ihanet ediyormuş? O cok iyi geciniyorum sandigim oda arkadaslarim? Nasil atlatırım/ mücadele ederim?

Aradan 25 yıl geçmesine rağmen kyk lar düzen hala aynı demek ki.
Birincisi sana gelip bunları anlatan kişi emin ol seni sevdigi için bunu yapmadı.
Bu durum her yerde herkesin başına gelebilir;iş yerinde,komşuluk ilişkilerinde,akraba aralarında...
Önemseme,mesafeli davran önüne öyle fırsatlar gelecek ki o zaman lafı gediğine koy.
Bir öneri daha bu olayı sakın o çevreden başka birine anlatma.

ilk senesinde insan yurt oda arkadaşıyla can ciğer olacağını zannediyor ama zaman geçtikçe herkese güvenilmeyeceğini, insanların ikiyüzlü olabildiklerini görüyorsun. bence sen bu laf taşıyan arkadaşa da çok dikkat et. diğerlerini de kafaya takma. sayıca fazla olduları için yüzleşirsen sana cephe alabilirler. huzurunu bozmaya gerek yok. oda değiştirsen yeni oda arkadaşlarınla da başka şeyler olabilir, sonuçta sayı çok fazla. ama temkinli ol, yüzeysel şeyler konuş. sırrını açma hiç. bu yıllar geçiyor ve inan hiç biri hatırlanmıyor.

Bence arkadaşınız uydurmuş. Çünkü 8 kişinin birden aynı fikirde olup alay edeceğini sanmıyorum. Sosyal medyadaki fotolarınızı yada kıyafetlerinizi beğenmemeleri alay etmek değildir. Alay etmiş olsalardı illaki 8 kişiden biri şuana kadar kendini tutamayıp kendini belli ederdi. Arkadaşınızın olayları algılama biçimi de farklı olabilir. Akademik bir yerde 8 kişinin birden aynı fikirde olması, arkanızdan konuşması bana pek inandırıcı gelmedi. Arkadaşınız sizin onlarla samimi olmanızı istemiyor olabilir.

atlatılmayacak ne var tam olarak? oda arkadaşlarınız kim sanki? kardeş gibi olmayı mı beklediniz lütfen yapmayın bunu kendinize oda arkadaşı sizin yakın arkadaşınız olamaz, hep bir arıza çıkar o yüzden mesafenizi koyun ama arayı da durduk yere bozmayın.
Atlatamama sebebim, küçükken de dış görüntü ile ilgili zorbalığa uğramıştım ilkokulda falan. Hala onun yarası var bende. Tam atlatmıştım derken, onların da görüntümle alakalı alaycı üslubu yaramı deşti biraz. Diğer sebebi de onların yüzüme çok başka olmaları. Resmen kandırılmış hissediyorum. İlk yurda yerleşirken de içimden sizin dediğiniz gibi dedim" kimseyle kardeş falan olmayı beklemiyecegim" "ben dedikodu yapmazsam, normal biri olursam niye sorun yaşayayım, olduğum gibi kendi halimde takılırsam birşey olmaz" diye düşünüyordum. Ama anladım ki, iyi bir insan olmak, insanların da sana öyle olacağının garantisini vermiyormuş.

Bence arkadaşınız uydurmuş. Çünkü 8 kişinin birden aynı fikirde olup alay edeceğini sanmıyorum. Sosyal medyadaki fotolarınızı yada kıyafetlerinizi beğenmemeleri alay etmek değildir. Alay etmiş olsalardı illaki 8 kişiden biri şuana kadar kendini tutamayıp kendini belli ederdi. Arkadaşınızın olayları algılama biçimi de farklı olabilir. Akademik bir yerde 8 kişinin birden aynı fikirde olması, arkanızdan konuşması bana pek inandırıcı gelmedi. Arkadaşınız sizin onlarla samimi olmanızı istemiyor olabilir.
Yok zaten 8 kişinin hepsi odada değilmiş o esnada, içinde evine giden de var dönem tatili sebebiyle, odada olmayanlar vardı. Zaten o esnada ben ve 3 kişi falan dönem tatili için evine gitmişti. Arkamdan bunu çeviren o esnada odada olan 2 kız. Diğerlerinin olaydan haberi bile yok evlerindeler zaten.

Yok zaten 8 kişinin hepsi odada değilmiş o esnada, içinde evine giden de var dönem tatili sebebiyle, odada olmayanlar vardı. Zaten o esnada ben ve 3 kişi falan dönem tatili için evine gitmişti. Arkamdan bunu çeviren o esnada odada olan 2 kız. Diğerlerinin olaydan haberi bile yok evlerindeler zaten.
Bence hiç umursamayın insanların bizimle ilgili düşüncelerin onlarla ilgilidir. ama çok içinize oturduyda bu konu gidip konuşun onlar. zaten konuşursanız bir daha böyle arkanızdan konuşmazlar.

Bu süreçte bilmiyormuş ve umursamıyormuş gibi davran. Ama artık öğrendiğine göre üzülme ve biraz sinsilik yap hepsini yanına çek ve ağızlarından sürekli laf falan al , açıklarını yakala arkalarından iplemez bir gülüş at ve ah sizi sinsi şeytanlar de yani umursama geçici bir süreç 🤣

Back
X