Merhaba, maalesef sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum. Benim yurdun son giriş saati 23:00'tü mesela. Vardiyanızın olduğu günlerde de sürekli izin alamazsınız, izin hakkınız biter. Yurt yönetimiyle bu durumu konuşsanız size ayrıcalık sağlayacaklarını sanmıyorum, tam aksine KYK yurtları ve KYK'nın kendisi öğrencinin çalışmasına çok sıcak bakmaz. Yönetim size vardiyasız bir işte çalışmanızı söyler ve başından gönderir diye düşünüyorum. Normal çalışan gibi sigortalı bir şekilde çalışmak KYK bursunun kesilme sebeplerinden biridir mesela. Benim çevremde hiç vardiyalı çalışan insan yoktu, onlar 23:00'ten önce geldikleri için giriş sorunu olmuyordu. Sizin için vardiyalı çalışmak ciddi problem olur, yemek sorunu da yaşarsınız. Akşam yemeği saat 22-23 gibi biter genelde, onun öncesinde yurttaki öğrenciler genelde saat 22'e kadar yemekleri tüketirler, o saatten sonra yenecek fazla bişey kalmaz. Yurdun kantin işletmesi de değişkenlik gösteriyor, bazı kantinler gece 12'de kapatıp giderlerken bazıları sabaha kadar açık tutarlar. Ben 1 ve 2. sınıfta kantin gece saat 2'ye kadar açıktı. 3. sınıfta 24 saat açıktı. 4 sınıfa geldim, kantin 12'de kapatıyordu, vize final haftası dahil. Hadi giriş sorununu bi şekilde çözdünüz diyelim ki, oda arkadaşlarınız odaya geç gelmenizi problem yapabilirler. İşten gelir gelmez yatıp uyuyacak olsanız bile mutlaka siz odaya geldiğinizde gürültü olacak az da olsa, belki ışığa ihtiyacınız olacak falan filan, anlayışsız kişilere denk gelme ihtimaliniz yüksek. Bütün gece işte olup sabah odaya geldiğinizde uyumak isteyeceksiniz, uyutmayan insanlara denk gelebilirsiniz. Giriş sorununu çözerseniz yönetimden sizi 2. öğretimlerin olduğu bir odaya vermesini talep edebilirsiniz ama durumu anlatıp.merhaba ben bu sene universiteye gideceğim ve yurtta kalmayı düşünüyorum. Ama çalışacağım da bir yandan ve yurtta da giriş çıkış saatleri en geç 12 ye kadar oluyormuş nasıl olacak sıkıntı olur mu benim için bir bilginiz var mı acaba çünkü çalışma saatlerim surekli değişecek sabit bir vardiyam olması çok zor
Hayır :)Evet doğru bunu hiç dusunemedim yani oda arkadaşları çok sıkıntılı olur ama giriş çıkış saatleri bu kadar erken olması çok saçma bence ya buna bir düzenleme yapsalar keşke askeriye gibi 11 de yurda giriyorsun garip :) iş çok güzeldi yani yemeği orada da yiyebilecektim daha önce bulunduğum şehirdeki kurumunda çalışmıştım servisi falan bırakıyordu ama o zaman farklı iş bakacağım ya da özel yurt falan :) peki izin aldığımız da aileye falan bilgi gidiyor mu :)
Rica ederim, ben her zaman bilgim ve deneyimlerim yettiğince cevaplayacağım soruları, o kadar kahrını çektik şimdi de bir faydası olsun :)Çok şaşırdım bilgi gitmemesi tuhaf :) teşekkür ederim cevapların işin. Gerçekten zor olmalı ya ama ev daha da zor bence 2 kişilik odalar iyi olur mesela ya da yeni gelenler yani yeni başlayanlar aynı oda da olsalar falan veya da aynı bölümde okuyanlar kafa yapısı belki biraz olsun uyar :)
Kötü insanlar ya da kötü alışkanlıkları olan insanlar şehre ve bölgeye göre değişir. Bazı üniversitelerde çok fazla siyasi çatışma olur, kavga olur mesela, onların yurtlarında da o tarz şeyler oluyor. En iyi yerde bile az sayıda da olsa kötü alışkanlıkları olan, belalı, tehlikeli insanlar oluyor. Benim okuduğum yer bu yönden sakindi ama ben çevremi çok özenle seçtim. Tavsiyem şu ki, çevremize dahil ettiğimiz insanlara çok dikkat etmek lazım. Kötü alışkanlıkları olan, ahlaki yönden bağdaşmadığınız insanlarla arkadaşlık kurmayacaksınız, bunun tek çaresi bu. MAALESEF yurtlara öğrenci alımı yapılırken bu öğrenciler psikolojik testlerden falan geçirilmiyorlar. Ben madde bağımlısı vs.den ziyade hep psikolojisi bozuk olan ve bu yüzden çevresindekilere (oda arkadaşlarına) hayatı zindan eden insanlar gördüm. Psikolojisi bozuk, sorunlu insan daha çok. Siz hal ve hareketleri hoşunuza gitmeyen insanlardan uzak durursanız kafanız rahat bir şekilde okulunuza gider gelirsiniz.Ben biraz internetten araştırdım kyk yurtları da güzel aslında. Yani fotoğraflardan gorundugu kadarıyla. Ama ışte 8 kisiklik bile olsa iyi insanlar ve kafa dengi insanlar olduğu sürece kalinabilir. Özel yurtlarda o sıkıntı varmış evet duymuştum :) peki sunu da sormak istiyorum. Kyk yurtlarında çoğu zaman kotu insanlar oluyormuş uyuşturucu kullananlar falan oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum. Merak ettim bir de çok fazla lezbiyen varmış acaba doğru mu yoksa insanların uydurmalari mi bunlar?
Maalesef.Ankara'daki kyk yurtları hakkında bilginiz var mı acaba? Bahhçelievler, Beşevler, Emek, Necatibey taraflarında özellikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?