Tatlı Tarifi Kzarm Dondurma Fried ce Cream (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Kızarmış dondurma..
İlk yediğimde tadı damağımda kalan yegane tatlılardan dersem abartmam sanırım..Müthiş bir lezzet,biz çok seviyoruz ve sevdiğim tarifleri sizlerle paylaşmak bana mutluluk veriyor..
Bu tatlıyı genelde restoranlarda bulabilirsiniz- Çin mutfağına has..
Mutlaka deneyin diyorum..
Çıtır çıtır..

Sert Dondurma
Galeta unu
Biraz sıvı yağ
Krem şanti
Çikolata sosu
Arzuya bağlı meyvelerle ikram edilebilir
Bal kaymak yakışıyor

Zevkinize göre seçtiğiniz bir top dondurma,yanlız sert olması gerekiyor maraş usulu tercihimdir yoksa eriyebilir..Dondurmayı iyice galeta ununa buluyoruz heryerinin kaplanmasına çok dikkat ediyoruz PÜF NOKTASI burası..
Gerekirse 3-4 kez aynı işlemi tekrarlıyoruz,3 saat kadar buzlukta bekletip kontrol ediyoruz açık yeri kalmamışsa sıvıyağda topları kızartıyoruz,en fazla 1 dakika..
Ardından üzerine istediğimiz şekilde süslüyoruz..Ben şanti ve kendi yaptığım çikolata sosu ile süsledim..Servis tabaklarınızı buzlukta biraz soğutursanız daha iyi sonuç alırsınız..

Ayrıca bu daha şekerli seviyorsanız corn flakes,tarçın,yumurta ekleyerek de deneyebilirsiniz..

Son düzenleme:
friedicecream2001.jpg

Son düzenleme:
of ya bu ne boyle
bende merak ediyodum bunu nasil yapildigini
annemler bi otelde yemisler anlatti dondurmayi kizarmislar diye diyodum bu nasil erimiyo diye
simdi sein eklmen iyi oldu ben hep demiyomuyum sein elinden hic bi taif kacmiyo en zoru olsa bile
ellerine saglik canim, kesinlikle tavsiye ederim diyomusun
bide uzeri citir citirmi oluyo
bidakine bende deneyim ya sert dondurma bulmam gerek su utulardaki olur heralde

ha bu arada simleride kullanmisin dikkat et bitmesin :)
yeri gelince kullanirim demistin bak simdi tam yeri olmus

canim yaaaaaaaa goruntu super valla bayildim libyanacim.bende duymustum kizarmis dondurmayi ama hic yemedim.
bu arada yenilebilir simleri nerden aliyosun canim bende almak istiyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok sağolun
Ben simleri Kayseriye gittiğimizde aldım geçen aylarda,pasta cafe diye bir yerdi sanırım..

bide canim bunu kizartirken bol mu olcak yagi yoksa azmi olcak
heralde bol kizgin yagda daha iyi olur sanirimca

of ya bu ne boyle
bende merak ediyodum bunu nasil yapildigini
annemler bi otelde yemisler anlatti dondurmayi kizarmislar diye diyodum bu nasil erimiyo diye
simdi sein eklmen iyi oldu ben hep demiyomuyum sein elinden hic bi taif kacmiyo en zoru olsa bile
ellerine saglik canim, kesinlikle tavsiye ederim diyomusun
bide uzeri citir citirmi oluyo
bidakine bende deneyim ya sert dondurma bulmam gerek su utulardaki olur heralde

Çok güzel oluyor hakikaten,dene karar verirsin can çok da basitŞenizŞeniz
Üzeri çıtır çıtır oluyor evet.
Ama dediğim gibi iyice tutsun ve daha şekerli olsun dersen
Corn flakes leri robottan çek,dondurma toplarını yumurtaya ve bu gevrek una batır istersen tarçın kat kızart..

Kızarmış dondurma

MALZEMELER:

Vanilyali Dondurma (Algida MaraS )
Cornflakes
2 yumurta
vanilya
tarcin

YAPILISI:

dondurmayi yumurtadan biraz buyuk toplar seklinde yapin
uzerine kagit pecete konulmus bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin
yumurtayı vanilya ile iyice cirpin
Cornflakes'i mutfak robotunda toz haline getirip icine yarim cay kasigi kadar tarcın attın.
Buzluktan cıkardiginiz dondurmayi once yumurtayasonra cornflakese bulayip tekrar buzluga koyun.1 saat kadar sonra ayni islemi tekrarlayin Dondurmanin disi iyice kaplanmis olmali gerekiyorsa bir kere daha yapin .Sonra dondurmayi buzlukta bir gun daha tutupcok kizgin yagda 15-20 saniye kadar kızartıp hemencik servis yapin

kzarmssmall.jpg

Son düzenleme:
ya bende bulundugum yerde acaip ünlü bi cafe var oraya gitmiştim terayaglı kızartma dondurma var dedi garson ,şöle bi adama baktım dalga geçiio benle die..yok gerçekten var tavsiye ederim demişti ama bennn bildigimden şaşmayarak kesme dondurma yedimm..neyse bidakine deniycem bende:)

Nasıl yani yaaa delikafadulden
Hemen denemem lazııımm delikafadulden
Allah başımızdan eksik etmesin libyanam seni valla sayede gözüm açılıyo yaf kaydirigubbakcemile3

cokacimcoook ağzımın suları aktııı ben çok severim bunu galetayla olduğunu bilmiyordum ama hani pastanelerde olur içiboş deriz beyaz bişey yumurta akıyla oluo onla yapıodum ben bu daha pratikmiş saol libyana eline sağlık cokacimcoook

ya bende bulundugum yerde acaip ünlü bi cafe var oraya gitmiştim terayaglı kızartma dondurma var dedi garson ,şöle bi adama baktım dalga geçiio benle die..yok gerçekten var tavsiye ederim demişti ama bennn bildigimden şaşmayarak kesme dondurma yedimm..neyse bidakine deniycem bende:)
kaydirigubbakcemile3 evet ilk duyduğunda insan dumur oluyor..
Nasıl yani diyorsunuz dondurma adı üzerinde donmuş,nasıl kızartılabilir kikaydirigubbakcemile3
Ama oluyormuş hem de bal gibi..
Gurme işi..kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar görüntü harikaaaa zaten tatlı delisiyimmm
süprizzzzz
Nasıl yani yaaa delikafadulden
Hemen denemem lazııımm delikafadulden
Allah başımızdan eksik etmesin libyanam seni valla sayede gözüm açılıyo yaf kaydirigubbakcemile3
delikafaduldendelikafadulden
Amin cümlemizi hemşom

cokacimcoook ağzımın suları aktııı ben çok severim bunu galetayla olduğunu bilmiyordum ama hani pastanelerde olur içiboş deriz beyaz bişey yumurta akıyla oluo onla yapıodum ben bu daha pratikmiş saol libyana eline sağlık cokacimcoook

Bezeyle mi diyorsun arkadaşımgamyoncuiremsu
Nasıl oluyor o şekildeŞeniz

sevgili libyan; her tarifini ekliyorum ve hepside birbirinden güzel ve orijinal.ellerine sağlık,tarifler için de teşekkürlera.s.

Back
X