• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzlar einiz yaptnz yemekleri annesinin yapt yemeklerle kyaslar m?

benim kayin valide vefat etti 17 yıl önce,yane ben onu hiç tanımadım,eşim,görümcem ve kayın pederim benim yemeklerimi çok severler,ve hep annem de böyle yapardı derler,benim hoşuma gidiyor,en son içli köfte yaptım görümcem bize geldiğimde,annesini hatırladı,oturdu,çok hoş anları anlattı,canım benim:38:

Son düzenleme:
böyle bişeyi bi keresinde yaptı ne yazıkkii..sevdiği bi yemekti...ben pişirirken geldi işte neden böyle yaptın bunu benim annem böyle yapmıyodu sinir oldum yaaa...sanki çocuk gibi ...kendimi övmek için demiyorum ama güzel yemek yaparım...ben ilk başta alttan aldım bi de böyle ye belki daha çok beğencen falan dedim..eşimse uzattıkça uzattı.sinirrr oldum gerçekten çok kzdım tencereyi alıp kafasına geçirmek istedim o an...tamam yemiyceksin bu yemekten dedim...sonra hatasını anladı geldi yanıma sırnaşmaya başladı aşkım versene bi tabak falan hayır dedim vermiyorum...bi lokma bile vermedimm..çok kırıldım ve kzıdım gerçekten...

Son düzenleme:
kiyaslar...benim daha guzel yemek yaptigimi soyler.kendimi ovmek icindemiyorum ama hakketen oyle...kayinvalidem kotu yapiyor benim guzel yapiyor olmam degil mesele

benım hatun çok tuzsuz yapıyosun dıyor
en az bı avuç tuz atar yemeklere, sağlıksız dıyınce annemde tuzlu yapıyor dıyo

onu bulduğuna şükür etsın saf :1:

merak ediyorum kızlar bu konuda şikayetçi olanlar var.sizinde eşiniz annesinin yemeklerini sizinkinden çok beğeniyormu?benim eşim benim yemeklerimi daha çok beğeniyor çünki,ben daha güzel yemek yapıyorum.:teytey::dance:
hele bir beğenmesin tencereyi kafasında bulur.tatlicadiarzu

Eşim benim yemeklerimi daha çok beğenir :21:
hatta bazen kayınvalidemde didem olsa bunu şöyle yapardı, tadı tuzu olurdu falan der :1:
sanki ben söyletiyormuşum gibi geliyor.üzülüyorum bir yandan :27:

yemek yapmayı sevmem, yaptığım yemek te yenmez... daha çıkarken bunu belirtmiştim eşime.
hatta yemek kursuna bile gittim. neyin nasıl yapıldığını bilirim ama yapınca güzel olmaz.

kayınvalidem çok güzel yemek yapar. bende afiyetle yerim, birde sipariş veririm şunu yapar mısın diye?

benim eşimde benim yemeklerimi daha çok beğenir ve yer.gerçi benim kaygana yıllar olmuş yemek yapmayı bırakalı.bide benim eşim geçen şunu dedi hoşuma gitmedi de değil.bir evin 6 kızı ben aldım hasını.:17::16:

keşke kıyaslasa ben çok daha güzel yemek yaparım çünkü.
annesi yaprak sarması yaptı tuzdan yiyemedik,mangal yaptı tuz atmamış,mısır patlattı yaktı.bunlar son ayın vukaatları:1:

Annesini sizin yanınızda kötülemesi gibi sizi de annesinin yanında kötülemesi aynı bana göre.
Herkesin illa güzel veya kötü yaptığı şeyler olur.
Bütün yemekleri herkesten daha güzel kimse yapamaz.
Elbet karşı tarafın da daha iyi olduğu bir nokta vardır.
Bekarım ve umarım bana böyle bir şey yapılmaz.
Çok pis terslerim. :8:

ilk evlendiğimiz zaman annem şöyle böyle yapıyor derdi ama artık öyle söylemiyor:1:
şimdi benim yaptığım yemeklere alıştı yerken anneminkinden daha güzel olmuş diye kendisi söylüyor:27:

valla eşim 15 yaşında evden okumak için çıktığından beri kendi yemeklerini kendi yapmışş ve ailesinin yemek kültürüyle benim yemek kültürüm farklı o yüzden sulu veya değişik yemeklerde beni kıyaslamaz ama kayınvalidemler göçmen göçmenlerde hamur işlerini çok güzel yaparlar ve çok yerler eşimde evlendiğimizde benden bir çok defa börek istedi yeni evli olduğum zamanlarda üşenmeden oturup açıp börek yapmıştım ama bunlar anneminkine benzemiyor serzenişlerini duyduktan sonra sana börek yapmam dedim sonuçta onların kültürü ve 40 yılda kazanılmış bir emek var bense daha yeni başlamış biri olarak benim hevesimi kırdı. benimde börek tarzı hamur işi yediğimde mide yanmam olduğu için uzun zamandan beri börek yapmıyorum izinlerde kayınvalideme gittiğimizde her gün börek ve türevleri yedikleri için orda özlemini gideriyorr :1::1::1:

Back
X