• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzlar einiz yaptnz yemekleri annesinin yapt yemeklerle kyaslar m?

evet yapıyor seninkiler daha güzel diyor :)
kaynanamın pek elinden gelmez mutfak işi.

Kıyaslayamaz, çünkü yemekleri ben yapmıyorum, eşim yapıyor. Ama ben anneminkilerle eşiminkileri kıyaslıyorum:9:

şimdiye kadar kıyasladığını duymadım belki benim yanımda dememiştir :))ama benim yemeklerimi çok beğenir heryerde de anlatır herkesi davet eder...
annesi gittiğimizde eşimin en sevdiği yemekleri yapar ballandıra ballandıra yer benim kocişte ama bana sorarsanız benim yemekleri daha çok seviyo :66::66:

benım yemeklerımı ustun tutar ne kadar tuzluda yapsam ailesine inat 2tabak yemıslıgı vardır...-ailesi yeme oğlum guzel olmamaıs demesine ragmen-

çok şükür bu konuda hiç kıyaslama yapmaz ve benim yemeklerimi daha çok beğenir.annesi ne kadar karalasa da yemeklerimi.oğlum bunu nasıl yiyosun yağsız tuzsuz ıyy desede ki benim yemeklerim öyle değil yinede çok şükür beğenir yemeklerimi..

Annesi ile kıyaslamaz ama annemle kıyaslar :52: bide annemin yanında üstüne basa basa konuşur :1:

kıyaslamaz. 3 yıldır ağzından kıyaslama yada imaya dair tek cümle duymadım:69:

şimdiye kadar hiç kıyasladıgını duymadım.sarma konusunda eline su dökemem ama geri kalanlarda ondan iyiyim :9:

çok kıyaslar hatta annesine dolmanın içine neler koyuyorum ögretmemi istedi sonra annesi kırılır diye vazgeçti :52:
söyleme ama annem hiç bilmiyo yemek yapmayı diye deflarca duydum ağzından saolsun çok över anneside sorar yediği zaman içine ne koydun falan diye ve aynını yapmaya çalışır :56: çok mutlu oluyorum eşim beni bu konuda övünce anneside alttan alta soruyoya bayılıyorum :52::65:

Kıyaslama yapmaz.ben evlenince öğrendim yemek yapmayı.Ama şuan tamamen öğrenmiş durumdayım 3 sene oldu:):)ee öğreniyim bi zahmet.Eşimde destek oldu bu konuda.Şimdi onun yemek zevkini öğrendiğim için benim yemeklerimi annesinin yemekleriden daha çok sever.Yanyanayken kayınvalideme anne yemek tuzlu anne yemek yağlı gelinin gibi yap der:):)Hatta geçenlerde kayınvaidem gittik mercimek acayip tuzluydu eşimde bende tuzlu dedik.Sonra onlar geldi lahmacun malzemesi hazırladım fırına gönderdim.Hiç tuzlu olmadıgı halde tuzlu olmuş dedi kayınvalidem.Bende eşime sordum yooo dedi süper olmuş.Annemler beğendimi dedi tuzlu buldular dedim.Dün biz yemeğini tuzlu dedik ya kıskanmıştır dedi:):):)Yani eşimin desteğiyle yemeklerim beğeniliyor.

o karşılaştırsın bir bende babamla eşimi karşılaştırırm (gerçi eşim daha becerikli ama olsun buluruz bişeyler :))

Kattiyen yapmaz, o bana kiyamazki.:69:
Tam aksine kötü bile olsa, cok güzel olmus diyor.
Ha, ama benim annemle kiyaslar, annemin sarmasi daha güzel oluyor nedense yaaaaaa :44:
Nasl oluyorsa, gercekten aynisini yapiyorum, yok olmuyor arkadas, anneminki daha güzel nedense...
Annesi damadini cok sevdigi icinde, bize her geldiginde damadina yapar, övgülerini alir ve cok mutlu olur tontisim.:56:

Son düzenleme:
eşimle yemek kültürlerimiz çok farklı.ben zeytinyağlıları çok güzel yaparım kayınvaldem et yemeklerini.kıyaslamaya lüzum olmaz çünkü bellidir kimin daha güzel yaptığı .allah aşkına 30 yıldır keşkek yapanmı güzel yapar 3 yıldır yapanmı :21:hoş ben yapmam zaten o tür yöresel yemeklerimizi kayınvaldem yapar bizi çağırır orada yeriz.bende balık çeşitlerini sebzeleri iyi yaparım eşimde lafı gelince mutlaka söyler çok güzel yaptığımı

kızlar yazdıklarınızı okuyunca inanın çok şaşırdım çünkü genede kıyasladıklarını sanıyordum. ben bu konuda çok şansızım maalesef. biz ailecek çok güzel yemek yaparız hatta misafirlerde her sofradan tarif alarak kalkar. bende yemek yapmayı farklı tatlar denemeyi çok severim. ama eşim her yemeğin sonunda güzel olmamış anneminki çok güzel oluyor diyor. hatta beğendiğinde bile güzel olmuş ama annem daha güzel yapıyor diyor. işin komik tarafı evlenmeden önce bana 'annem yemek yapmayı hiç bilmez hep aynı yemekleri yapar hatta babam yapar yemekleri' diyordu. gerçektende öyle annesi yemek yapamıyor sırf yağ ve salça. hatta ilk başlarda eşim yaptığım salataları çok beğeniyordu ve çok güzel olmuş diyede söylüyordu birkeresinde annesi salata yaptı bana döndü dediki annemden salata yapmayı öğren senin ki tatsız tutsuz oluyor. ve ogünden beri yaptığım hiç bir salatayı beğenmiyor. ve işin komik tarafı anneside kendinin çok güzel yemek yaptığını sanıyor daha pazıyı bezelyeyi bilmeyen bir kadın bu. bana diyorki beni ara ben sana tarif veririm yaparsın şaka gibi yaaa. kızlar yardım edin lütfen ne yapıcam nasıl davranıcam bilemiyorum iyice sıkıldım eşim böyle davrandıkça annesinden de soğuyorum.

Back
X