• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzlar size bir soru:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
hamilelikte hergün en az 2 litre su içmek gerekiyor öle değilmi?sorum şu bu suyu bebek susuz kalmasın diemi içiyorz yoksa olası enfeksiyon riskine karşımı?

vallaha 3 lt re içmek gerekiyo deiğin gibi hem amniyosıvısı için hem enfeksiyon için hemde ödem,hemeroid,kilo vs. vs için lazım.sonuç olarak iç iç dur yaniii

ben 2. hamileliğimi geçiriyorum ama böyle birşey demedi doktorum. susadıkça içtim hep. bildiğim kadarıyla su içmek için kendini zorlamaya gerek yok. ama başka arkadaşlar daha detaylı biliyordur belki.

günde bir bardak su bile içmeyen ben son 10 gündür günde neredeyse 2 lt içiyorum. dolayısıyla gece gündüz tuvaletteyim :)

su içmek normaldede çok faydalı ama hamişlerde bir okadar daha hem kilo hem şişlikler için yani ödem hem enfeksiyondan korunmak için hem bebiş için hem cildimiz için benki su içmeyen ben en az 3 litre içiyorumhergören sana güzellik geldi diyor cildim çok canlı su aslında bulunmaz nimet ama kıymetini bilmiyoruz sizde ben kadar su içseniz diyorum

valla önceden bende bütün gün su içmesem aklıma gelmezdi ama çok çay içerdim çayı kesince susadığımı farkettim:) bir de heryerde günde en az 2 litre su için yazıyor hamilelikte. 1 hafta önce öğrendim hamile olduğumu. öğrendiğimden beri elimde su şişesi 2 litreyi tamamlamaya çalışıyom. zaten çok da susuyorum zorlanmıyorum yani.

su hele ki bu sıcaklarda içmen gerekir canım.hem bebek için hem kendin için hem vücudun için.ben 3ltden fazla içiyorum.gece kalkıp içiyorum.elimde su geziyorum.sürekli içiyorum.bir zararı yok.sen de bol bol içmeye çalış.topikler de görüşür olduk kısss :)

bende su içmeyi çok seven biri olarak maalesef çok içemiyorum hamilelikden dolayı böbregimin birinde büyüme oluyo ve günlük sıvı tüketimi 2 lt yi geçirmemem gerekiyo.yani suyu çayı ayranı bu 2 lt sıgdırmam gerekiyo mafoldumben

evet en az 2 lt ama 4 olursa daha iyimis vücuda ve havaya göre...hem kabizlik sorununu gidermek icin hem vücudun normaldede canli kalmasi icin suya ihtiyaci var...hemde bebek su ile gelisiyomus büyük bi bölümü sonucta icinde bulundugu yer sudan ibaret..

hem kendimiz hem bebek icin. bebegin suyu yeterli olsun diye ve kendimiz icinde vücudumuzun ihtiyaci karsilansin diye

canım vücudun susuz kalması gebelikte çok riskli ben enfeksiyon geçirdim ve vucudum susuz kaldı buda erken doğumu tetiklemiş sancılandım iki gün boyunca hiç çıkmadan damacana kadar serumları yedim siz siz olun suyu eksik etmeyin yerimseniben

aman unutmayın depolarda günlerce bekletilen, özellikle güneş altında plastik damacanalarda bekletilen sularda faydadan çok zarar var kanserojen kimyasallar ouşup plasentadan bebeğimize ve bize zarar verebilir
.
bir de yemekten hemen sonra su içmek midede sindirim ve hazım için hazırlanan enzimlerin etkisinin azalmasına ayrıca midenin çeperinin artıp daha geç doymaya neden olup gaz, şişkinlik, yanma, kabızlık ve obeziteye sebep olabiliyormuş.

yemekten 20-30dk önce yada en az 2saat sonra su içmek faydalıymış. eğer kuru bir yemek yeniyorsa yemekle birlikte 1bardak suyun içilmesinde ise bir sakınca yokmuş

baharatlı ve aşırı tuzlu yiyeceklerin bizi susatmasına izin vermeyelim.

hamilelikte hergün en az 2 litre su içmek gerekiyor öle değilmi?sorum şu bu suyu bebek susuz kalmasın diemi içiyorz yoksa olası enfeksiyon riskine karşımı?

Bebeğin içinde bulunduğu amniyotik sıvı da sudan oluştuğu için biiiir..
Gebeliğin ilk aylarında düşük riskini azaltmak için ikiiii
Gebeliğin sonlarına doğru da erken doğum riskini azaltmak için üüüççç
Aynısını geçen gün ben de doktora sormuştum da hihoyyyt

günde bir bardak su bile içmeyen ben son 10 gündür günde neredeyse 2 lt içiyorum. dolayısıyla gece gündüz tuvaletteyim :)

aynen arkadaşım. ben de günde 1 - 2 bardak su içen biriydim. bebeğimiz için günde 2 litre su içmeye çalışıyorum.aynen gece gündüz tuvalte gidiyorum :)

benim su içmekle ilgili bir problemim yok hergün en az 2 litre su içiyorum sölediklriniz benim bildiklerimle örtüşüyor bir arkadaşımda hamile ve az su içen bir kız doktoruda suyun bebeğin susuz kalmasıyla bir ilgisi olmadığını sadece enfeksiyon riski için içilmesi gerektiğini sölemiş ben iddia etmedim ama tuhaf gelmişti ondan size sorıyım dedim hepiniz saolun kıslar:)

bol bol ıcın kızlar bende 3 lıtre ıcıyorum gunde hem bebek susuz kalmasın dıye hemde enfeksıyon rıskıne karsı koley gele:lepi:

böbrek ve idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için
amniyo sıvısı için
cildimizin kuruyup kolay çalamasını önlemek için
bağırsak çalışması için
sütümüzün olması için

günde en az 2 litre suuu içinn :))))

bende birbakdak su bile içmiyorm ben nasıl yasıyorum bilmiyorum bazen yatarken aklıma geliyo ay bari birbardak su içimde yatım diyorum ah bu kola beni öldürecek:gitme:

ben günde 4 litre su içiyorum..
iş yerinde 1.5 lt lik iki şişem var onu bitirmeden işyerinden çıkmıyorumm..
evdede 1 litre yatana kadar toplamda 4 litre bazen geçiyordur belki:kedi:
herkes hamileliliğimde çok kilo almamamı buna bağlıyor..bilmem belkide suyunda etkisi büyüktürhihoyyyt

Son düzenleme:
bol su içmen her yönden faydalı..elbette bol su içmen enfeksiyonu önlüyor ve bebeğin suyu sık sık değiştiği için de bol su işe yarıyor :)))

Back
X