Doğuma Hazırlık Kzlar yardm... Bebeimin ismini beenmiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eğer içine hiçbir türlü sindiremediğin bir isimse, ısim ekletmek ya da isim değiştirmek için mahkemeye başvurabilirsin eşinle. Ama her ikisinde de haklı nedenler ortaya koyman gerekecek. Bir avukata danışırsan kolaylıkla halledebilirsin bence. O kadar da zor bir iş olduğunu düşünmüyorum.

Ben de eşinizin yaptığını tasvip etmiyorum ; sonuçta ikinizin de söz hakkı var yavrunuzun ismi ve yaşamı hususunda o yüzden uzlaşıp ortak bir karar alınmalı idi ama çok fazla eleştiri ve üzüntüye de gerek yok zaten lohusa dönemindensiniz son derece hassassınız şu dönem herşeyi takıp iyice kendinizi üzebilirsiniz sebepsiz yere bu bebeğinizi de etkiler o yüzden pozitif olmaya ve çözüm bulmaya çalışalım.
Ecrin ve ismini seviyorum .Doğrudur son zamanlarda müthiş bir populizm yaşıyor patlama oldu tabir-i caizse bu isimlerde ve buna karşın karalamalar da başladı..Asılsız ve yanlı yorumlar yapılıyor..
cici isimler Ecrin:Hediye manasına geliyor. Kuranı Kerimde Ecrin Kerim olarak geçiyor yani Allah'ın hediyesi lakin bazılarımız bunu çekip sadece ücret - olarak etiketliyor:) ameller niyetlere göredir.
Allah biliyor gönüllerimizdekileri.
Ne zaman şu Ecrin Ceylin kritiği sona erecek merak ediyorum..
Hurafeler gırla..

Allah hayırlı uzun ömürler versin evladınıza..
Dilerim su gibi ömrü olur..
Birşey daha: Bebekler isimlerine annelerin çoğu ilk 4 ay hatta bir senede alışamaz tuhaf karşılarlar bu geçici bir durumdur ; çoğu anne yaşar.O yüzden çok fazla incitmeyin kalbinizi derim yine de asla istemem değişsin derseniz - isim değiştirme prosedurlerini araştırarak başvurabilirsiniz.Çok zor değil
Sevgiler

Son düzenleme:
öncelikle Allah analı babalı büyütsün. :nazar: olan olmuş artık bence. tabii eşinin böyle yapmaması gerekirdi. ama olmuş işte.
ecrin ismi ablamın kızının adı. bence çok güsel bir isim anlamıda güsel.2 yaşında çook tatlı.. sonuçta isim güsel yani ya daha farklı bir isim olsaydı onuda düşünmek lazım...
böyle diyerek iice soğutma alışmaya çalış . :teselli:

isimler ancak maokeme kararıyla değiştirilebilir...çünkü bebeğin ismi nüfusa kaydolmuş....eşiniz tarafından maokemeye açılacak bir isim tashihi davası ile değişebilir....Burada sizin bir tanık göstermeniz gerekiyor....ne için değiştiğini belirtecek bir tanık.....Bana göre de Ecrin kötü bir isim değil ki neden takıldınız siz....daha çok eşinizin sormadan koymasına kızmışsınız haklı olarak....ama her şeyin bir çözümü var sonuçta...üzülmeyin....

arkadaşlar merhaba 2 ay önce dünya tatlısı bir oğlum oldu adı yusuf berat ama ben ismine taktım kafayı ismini yusuf berk istiyodum ama eşim hep karşı çıktı bende kardeşimin çok istediği berat ismini koydum aslında beratda güzel ama berk isminde aklım kaldı yusufu değiştiremem çünkü rüyamda yusuf ismini görmüştüm sadece yanına berk ekletmek istiyorum sizce kolay olurmu yada yusuf beratmı güzel yusuf berkmi nolur yardımcı olun moralim çok bozuk kaydirigubbakcemile:sm_confused:

arkadaşlar merhaba 2 ay önce dünya tatlısı bir oğlum oldu adı yusuf berat ama ben ismine taktım kafayı ismini yusuf berk istiyodum ama eşim hep karşı çıktı bende kardeşimin çok istediği berat ismini koydum aslında beratda güzel ama berk isminde aklım kaldı yusufu değiştiremem çünkü rüyamda yusuf ismini görmüştüm sadece yanına berk ekletmek istiyorum sizce kolay olurmu yada yusuf beratmı güzel yusuf berkmi nolur yardımcı olun moralim çok bozuk kaydirigubbakcemile:sm_confused:

yusuf berat çok güzel canım.. daha uyumlu

teşekkür ederim canım ama yinede kararsızım hani ilerde bebeğim demesin neden modern bir isim koymadın diye ondan şüpheliyim

bu daha ne ki? benim arkadaşımın abisinin ismini dedesi kaydettirecekmiş.oraya gittiğinde koyulacak ismi unutunca çocuğun adını zekeriya koymuş.delikafadulden şimdi çook yakışıklı bir delikanlı ve isminden nefret ediyor.a.s

Eşimin dedesiyle ananesi çok inatlaşırlarmış bigün annenemiz doğum yapıyor ama isimde yine inat ediyolar biri ÖZDEN diğeri VİLDAN istiyor ikiside inat :) sonra dedemiz koşa koşa gidiyor ve ÖZDEN koyuyor.ama anneanne inat ya :)) vildan diye sesleniyor neyse yıllar geçmiş tabi özden teyzemiz olmuş 45 yaşında ama hala sülalenin yarısı özden yarısı vildan diyor :))))))))))))))))))
ama kendisi özdeni kullanıyor..
karışık ya neyse o ben ikinci ismede karşıyım zaten bir tane ve tek olsun aynı karar alınsın habersiz olunca sonuç üzüyor insanı..

bencede içine sinmediyse değiştir mahkeme kararıyla. benim ya da başkalarının beğenmesinin bir anlamı yok. önemli olan sizin beğenmeniz.

Back
X