lütfen yazın yaşadıklarınızı
Merhaba arkadaslar bugün sabah 9.30 da gözde erten kılıç ın muayenehanesine gittim.
herşeyi komple anlatıyorum:
öncelikle çok güzel bir kliniği var. Asistanı beni karşıladı. Alt kata gittik. 2 odalı bir yere girdik. Odanin birinde arkadaşım oturup beni bekledi ameliyat boyunca. Bu odadan baska bir odaya asistan ameliyat önlüğünü terligini giydirerek aldi.
önce bir krem sürdü. 45 dk bekledim. Sonra gözde hnm geldi. Bir yandan yan odadaki arkadasimla bir yandan benimle çok güzel bir sohbet etti ameliyat boyunca. Isterseniz arkadasiniz ameliyat olan odaya dahi kapidan bakabiliyor. Kendinizi yanliz hissetmiyorsunuz.
önce asistan fotoğraf çekti. Bitince de çekicem farka bakıcaz dedi.
neyse donelim konumuza. Önce iğne yaptı 5 6 yerden. Igneyi asla hissetmedim. Zaten uyuşuktu. Devamli anlatarak işlem yaptı. Şunuyapıyorum bunu yapıyorum diye.
Iğneyi yaptiktan sonra üzerime ameliyat örtüsünü sererek kesmeye basladi.
asla hiç bir acı yok.
lokal anestezi ile oldum ben.
kestikten sonra şimdi kanamayı durdurucaz dedi. Kestiği kısımları bir cihazla yaktı. :) bayagı yanık koktu.
ama yine zerre kadar acı yok.
sonra dikmeye başladım dedi. Dikip bitirdi.
şimdi diğerine geçiyorum dedi. Aynı işlemi diğerine yaptı. Ama öyle güzel bir sohbeti var ki gerçekten insanın o gerginligini alip götürüyor. Bir yandan arkadasima sesleniyor sohbet ediyor. Anilarini anlatiyor. Müthiş şen şakrak bir kadındı. Asistanı da şeker mi şeker bir hemşire.
neyse dikiste bitti. Sildi falan. Kan falan hic yok. Tertemiz yani göremekten korkuyordum. Ama fotoğraf çekip bana gösterdi asistan hnm. Çok şaşırdım. Ne bir kan var ne başka bir rahatsız edici görüntü.
gözde hnm işi bitince vedalastik gitti.
arkadan asistan merhem vs. Sürdü pansuman yaptı. Çamaşirımı ve kıyafetlerimi giydirdi. Üst kata çıktık. Beni bir odaya yatirdilar. Arkadasimda yanimda. 1.5 saat falan dinlendim orada. Buz falan koydular.
Bu arada yemek ikram ettiler. Aç çıkmayın diye. Bu çok basit birşey belki ama hasta için çok kıymetli bence.
eve nasıl gidecegimizi sordular.biz metroya kadar götürurüz dediler. Diger asistani özel araçla metroya kadar götürdü.
çıkmadan agri kesici bir iğne yaptılar.recetemi yazdılar.
metro kapisina kadar ugurladilar daha ne olsun. Bir hafta sonra kont. Var.
klinikten cikmaya yarim saat kala hafiften sızlamalar başladı. metroda ayakta durdum. Oturmak acitiyordu. Fazla yürumemenizi tavsiye ederim. Suan saat aksam 9 a geliyor sızlama şeklinde ağrim var. Ilaclarimi iciyorum. Buz koyuyorum. Evet agrisiz sizisiz bir ameliyat degil. Ama dayanilmayacak gibi bir acisi da yok. Olmak isteyen arkadaslar gercekten korkmasin. Ama gözde hnm gbi isin ehli olmali. estetik cerraha yapilmali bu islem.O kadar düzgün yaptı ki gercekten cok begendim. Hiç şişlik yok. Gözde hnma da sordum. Bu ameliyati kadin dogumcular da yapiyor diye. Cok güzel anlatti. Estetik cerrahlar cinsiyet degisimi yapiyorlar dedi. Bu bölgeyi kadin dogumculardan daha iyi taniyorlar. Cunku kadin dogumcular iç organlarla alakali. Estetikten dikiş tekniğinden anlamaz. gercekten de oyle. Kadin estetisyen. Orayi o kadar güzel yapti ki. Bi bakiyorum bi daha bakiyorum :) goruntü mukemmel. Fiyatta da cok kisiyle gorusmustum arkadaslar 5000 e kadar zıplayan kadin dog. Gördüm. Bu isin uzmanı estetik cerrahlar ve gözde hnm bana fiyatta cooook yardimci oldu. Para icin degil. Gercekten memnun olun diye yapiyor. Fiyati sorun yapmayin. Yardimci oluyor.
Bugün ilk günüm wc den önce merhem suruyorum. Yikanmayacak. Wc den sonra batikonla silinecek. Sonra tekrar merhemi suruyorum. Antibiyotik ve agri kesici haplarim var. Iciyorum.
tek sorun wc de sızlama oluyor tabi.
oturamiyorum. Yürürken acıyor. Ama yatarken sadece hafif bir sızlama. Oda dayanilmayacak birsey degil. Suan gordugunuz gibi size yaziyorum. :) korkmayin kizlar. Olabilirsiniz bu ameliyati.
bunu bilgi icin yaziyorum. Cok abartan ve cok hafife alanlari gördüm. Çok abartanlar dr kurbani olmuslar belliki. Ama ameliyat oldum otobüse bindim hoooop sehir dısina gittim diyenlere de inanamayın. Öyle birşey yok yani. Ameliyat bu sonuçta. Oturamiyorsun. Tansiyonun düşüyor sızlamaya başliyor hafif hafif. Hemen cıkıp nereye gidiyorsun sehir disina? Öyle birsey yok.
2 3 gün kalmanız gerekir. Istirahat şart. O kadar basit birşey degil çünkü.
yarin daha iyi olucam soru sormak isteyenler msj atabilir. Saglicakla kalin.