Labioplasti sürecim (4.gün memnuniyeti)

Merak edenler için yazıyorum. 5. haftam doldum. Süreçten memnundum ve fakat görüntüde hala tam düzelmeyen dikiş izleri var. 6. haftadan sonra kontrolüm var. Bakalım ne olacak zamanla düzelecek mi dikiş yerleri. Bekliyorum sabırla.
 
Merak edenler için yazıyorum. 5. haftam doldum. Süreçten memnundum ve fakat görüntüde hala tam düzelmeyen dikiş izleri var. 6. haftadan sonra kontrolüm var. Bakalım ne olacak zamanla düzelecek mi dikiş yerleri. Bekliyorum sabırla.
Merhabalar :) Bana da doktor ismini özelden yazar misiniz rica etsem?
 
Cuma günü ameliyat oldum henüz 4. günüm. İlk gün konu açıp günü gününe süreci anlatmak istiyordum fakat konu nerden açılıyor bulamadım :) şimdi buldum :) Ben buradan çok takip ettim çok yorum okudum 3 doktorla görüştüm ve nihayet bir doktora tam anlamıyla ısınıp labioplasti + hudoplasti oldum. Sürecim de çok şükür iyi ilerlediği için tamamen benim gibilere yardımcı olma amaçlı zaman ayırıp yazmayı canı gönülden istiyorum.

Ameliyatımı doktorun kliniğinde sedasyon anestezi ile oldum. (Yani tam uyutma değil lokal de değil. Ama tam gibi ben uyudum hiçbir şey hissetmedim, uyanmam da kolay oldu)

Ameliyat günü mutlaka yanınızda biri gelsin tek dönmeyin dedikleri halde ben yalnız gittim. Çok korktum nasıl olacak kendime gelebilecek miyim diye. Tek dönemeyecek gibi olursam arkadaşımı arayacaktım. Fakat korktuğum gibi olmadı. Uyandığımda tuvaletimi yaptırdılar daha sonra baticon ile pansumanımı yaptılar nasıl yapacağımı gösterdiler ve sargı bezi ile kapattılar. İç çamaşırımı ve bol pantolonumu giydim. Kafamda hafif dönme vardı ama iyi hissediyordum. Klinikten ayrılmadan bi miktar kustum anestiziyi vücudumdan atmış oldum. Ve eve tek döndüm. (Tabi siz benim gibi kimseye duyurmayayım konusunda çok katı değilseniz yanınızda yine de birinin olmasını tavsiye ederim.) Oturmakta yürümekte asla zorlanmadım.

Akşam eve gelip biraz yemek yiyip ağrı kesici ve antibiyotiğimi içip uyudum. Sabah kalktığımda tuvaletten sonra kendim baticonla pansuman yaptım. Dikişlerde hafif kanamalar vardı. (Bu normal bişey. Çok olursa ararsın demişti doktorum) Akşam olduğunda nerdeyse hafif kanama durmuş gibiydi. Ama pansumana kan gelmeyişi tamamen durması sanırım 3. gündü.

Ameliyattan sonraki 2 gün dışarı çıkmadım fakat evde hiç bişey yokmuş gibi dolandım kimse yürümemden oturmamdan kalkmamdan bişey anlamadı. Ben kasığımda bi ağrı var diyerek sadece dikkatli oturup kalkmama bahane sundum :)

Sürecimde buz tutma gereği duymadım. Burada çok okuyordum ilk 2 gün yatın buz tutun diye fakat ben ne yattım nede buz tuttum. Sanırım doktorun ameliyatı yapma şekliyle alakalı. İlk gün bile oturuyordum. Sadece pat diye oturamıyorum hafif dikkatli oturuyorum. Bir de eğilirken zorlanıyorum dikkatli eğiliyorum. Onun dışında çok rahat geçiyor. Şu anda da çok iyiyim.

Daha ilk kontrole gitmedim daha dikişlerim düşmedi, henüz şişlik tam inmedi. (Bu arada 2. günden sonra çok şişebilir demişti doktorum. Şişti ama çok değil.)

4. günüm için diyebileceğim şey: bugün şişliklerimin baya indiğini farkettim ve pansuman yaparken daha rahatım. Neredeyse acımıyor gibi. Sadece hafif kaşınmaya başladı dikişler, buda iyileşme belirtisi diye mutlu oluyorum :)

Süreçten çok memnunum. Eğer görüntüden de memnun kalırsam doktorumu gönül rahatlığı ile önereceğim. İnşallah herkes benim gibi kolay atlatır diye. İnşallah benim de görüntüm ideal görüntüye kavuşur.

Yarından itibaren düzenli olarak yazacağım. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.
Sizin sureciniz cok basit gecmis ben hastanede oldum tek basima gittim ama donerken kesinlikle yaninizda biri olmali eve gelir gelmez agri ve kanama sizintisi basladi 4.gun ve halen canim yaniyor asla wc disinda kalmiyorum ve buna ragmen acim bitmedi dudaklar baya etli ve buyuktu sag tarafimda degil ama sol tarafimda anormal aci var sislik zaten olacak ancak kesinlikle kolay bir ameliyat agrisiz acisiz bir surec degil sonucu suan umursamiyorum tek derdim cektigim aci maalesef ki...
 
X