Labirentte Kayboldum Resmen..!

5 yıl birinle beraber olmuşsunuz,bu az buz bir süre değil...elbette ondan çıkardığınız tecrübeleriniz,endişeleniriniz hep olur,olacak da.bu,sözlünüze kör kütük aşık olsaydınız bile,tedirginlikleriniz hep kalacaktı.duygularınızdan emin olmadan böyle bir adım atmışsınız,ve evet,onu aldatıyorsunuz,ama başka birinle değil.onun geleceğinle ilgili duygu düşünce,beklenti umutları ve isteklerinle oynuyorsunuz...bu hoş değil.arada başkasından hoşlandığınız için demiyorum,duygularınızdan emin olmadan böylesine ciddi bir adım attığınız için diyorum.bu aldatmacadı,kandırmacadır anlatabiliyor muyum?ve eğer gönlünüz başkasına doğru kayıyor ise,bence bu işten zaten bir hayır çıkmaz.illa birinden hoşlandığınız için de değil,bu beraberliğin,sözlü olmanın hepten yanlış olduğunu gösterdiği için....bugün duygularınızı bastırıp seçtiğiniz yolda ilerlemeye kendinizi zorlayabilirsiniz,ama ileride en ufak bir durumda bu size katlanmaz bir ha ve büyük bir dert olarak geri dönecektir.bence dürüstlüğünüzü korumanız namına,bu gence biraz saygınız var ise gerçekleri bir an önce bildirin ve sözü noktalayın.başkaların ümitlerinle oynamaya kimsenin hakkı yok bence...hakkınızda herşeyin hayırlı olmasını diliyorum.

teşekkür ediyorum haklısınız karar vermek için kendimi zorluyacağım.. hayırlısı olsun hepimiz için

Duygularından emin değilsen,bu kişiyle bir ömür geçiremeyeceksen,sevmiyorsan bitirmek en doğrusu.
Ama bitirmeden önce kendine şu soruları sormanı tavsiye ederim canım;

Aklındaki kişiyle geleceğin var mı?
Sözlünden başka biri seni daha mutlu edecek mi?
Ömür boyu 5 sene çıktığın kişiyi mi bekleyeceksin?
Sözlün sana kötü mü davranıyor,ayrılmanız için başka nedenler var mı?

Bence iyice ölçüp tartman lazım.

Eğer seçimin sözlünden yanaysa,diğer kişileri düşünme mutluluğuna bak canım.
Onlar da kendi hayatlarına devam ediyorlardır ya da edeceklerdir
Üzülen sen olma

Duygularından emin değilsen,bu kişiyle bir ömür geçiremeyeceksen,sevmiyorsan bitirmek en doğrusu.
Ama bitirmeden önce kendine şu soruları sormanı tavsiye ederim canım;

Aklındaki kişiyle geleceğin var mı?
Sözlünden başka biri seni daha mutlu edecek mi?
Ömür boyu 5 sene çıktığın kişiyi mi bekleyeceksin?
Sözlün sana kötü mü davranıyor,ayrılmanız için başka nedenler var mı?

Bence iyice ölçüp tartman lazım.

Eğer seçimin sözlünden yanaysa,diğer kişileri düşünme mutluluğuna bak canım.
Onlar da kendi hayatlarına devam ediyorlardır ya da edeceklerdir
Üzülen sen olma

Canım çok teşekkür ediyorum..
5 Yıl sevdiğimi artık düşünmüyorum bahsettiğim kişi benim normal arkdaşımdı ama ben hoşlanmıştım sonra konuşmadım ben veda ettim çünkü, o da birini seviyordu.Kimseyi üzmek istemem zaten o yüzdne bu kadar karıştım.Sözlümle mutluyum evlendiğimdede mutlu olabilirim diye düşünüyorum ya olursam diyede korkuyorum çünkü tam anlamıyla aşıkmıyım değilmiyim aşıksam o eski hoşlandığımı niye düşünüyorum bilemiyorum niye böyle oluyor ayrıca içimde ukdeler var sözlümle ilgili..

Canım çok teşekkür ediyorum..
5 Yıl sevdiğimi artık düşünmüyorum bahsettiğim kişi benim normal arkdaşımdı ama ben hoşlanmıştım sonra konuşmadım ben veda ettim çünkü, o da birini seviyordu.Kimseyi üzmek istemem zaten o yüzdne bu kadar karıştım.Sözlümle mutluyum evlendiğimdede mutlu olabilirim diye düşünüyorum ya olursam diyede korkuyorum çünkü tam anlamıyla aşıkmıyım değilmiyim aşıksam o eski hoşlandığımı niye düşünüyorum bilemiyorum niye böyle oluyor ayrıca içimde ukdeler var sözlümle ilgili..

Ben de 6 sene biriyle çıktım.Evlenmemizi ailem istemedi.Çok seviyorduk.Sonra mecbur dayanamadım ayrıldım.Başka sorunlar da çıktı meydana.
Eşimle görüşmeye başladık.Nişandan sonra aklıma eski erkek arkadaşım gelip durdu.
Sonra silkelenip kendime geldim.

Şimdi mutluyum,pişman değilim.Eşimi seviyorum

çok teşekkür ediyorum sanırım bende biraz duygusal süreçe girdim ondan böyle yaşadım silkelenme zamanı geldi :)) allah razı olsun hepinizden

çok teşekkür ediyorum sanırım bende biraz duygusal süreçe girdim ondan böyle yaşadım silkelenme zamanı geldi :)) allah razı olsun hepinizden

Rica ederim canım.Sanırım evlenmeye yakın oluyor böyle vakalar.
Yani en azından ben kendimde ve etrafımda da bu şekilde gördüm.
Ama eşin sana değer verdiğinde ve gözlerinin içine sevgiyle baktığında eskiler aklına bile gelmeyecek emin ol :16:

Malesef ki geride kalan ilişkiler böyle derin yaralar açabiliyor insanın içinde. Hazır olmadan başka bir ilişkiyede başlayınca gönül tam benimseyemiyor.Başka arayışlara giriyor gönül. Lütfen ilk olarak arkadaşça konuştuğunuz fakat hoşlandığınızı düşündüğünüz kişiyle yavaş yavaş bağları koparın.Ne kadar az konuşurp paylaşırsanız o kadar çabuk aklınızdan çıkar.. Unutmayın aynı şeyi size nişanlınızın yaptığını.Ne kadar tahrşp olur yüreğiniz,düşündünüz mü ?

Bu yüzden sizin yapmanız gereken tek şey kendinizi tamamen enine boyuna ölçmek.. Mutlu olabilir miyim ve mutlu edebilir miyim nişanlımı ? Nişanlımı tam benimsemeyişimin nedeni ne ? Eger sizin geçmişinizse bu , bir an önce toparlanmanız lazım. Lakin geçmişe takılırsanız ve şuanki başka arayışları göz ardı etmezseniz belkide çok mutlu olacagınız nişanlınızı yıldıracaksınız. Eminim ki siz hissettirmezseniz bile sizin bu kopuklupunuzu az da olsa hissediyordur ve bir yerde ondada bağlar kopar , toparlayamazsınız.
Yok eger sorun şuan ki nişanlınızadaysa onunla konuşun, istediklerinizi istemediklerinizi hatta kaygılarınızı açıkça konuşun.Bu konuşmadan sonra düşünceleriniz şekil alacaktır. Fakat ne olursa olsun , bir insanı hayatımıza alıyorsak onun hayatınının sorumluluğunuda üstleniyoruz demektir.

Bu şekilde kararsız bir evlilik kurarsanız sevgisizlikten ve ikilimden kaynaklanan sorunlar oluşur , siz fark etmeden yavaş yavaş ilişir hayatınıza. Böylece hem sizin hayatınız hem eşinizin hayatı ikiye bölünür.

İnşaallah çok mutlu olursunuz ve bir an önce kurtulursunuz bu ikilemden.

Teşekkür ediyorum o güzel düşünceleriniz için. ikilem çok zor birşey miş. Aslında, hatalıyım biliyorum kalben aldatıyorum ya da aldatmıyorum çünkü daha sevgimi değilmi ondan bile emin olamıyorum.Hani, geçmişim bu denli karışık olmasa içimde yaşayamadıklarım olmasa aklıma bile gelmeyecekti o insan.. Hata hata hatalar.. Üzmek istemiyorum ve aynı durumu o yaşayıp bunları yapsaydı gerçekten kırılır üzülürdüm belkide bırakır giderdim.Bunları düşünmek istemiyorum çünkü, kendimden nefret etmek istemiyorum yoksa dahada çıkılmaz bir yol alıcak.Bu sefer ben bunu yapamam diyip sevdiğim sözlümden de vazgeçeceğim.Korkuyorum çok hemde.. Evlendikten sonra ikilemde kalırsam diye..Hani biliyorum aslında çok mutlu olacağım.Çünkü, ona çoook büyük saygım var herşeyden önce kırmak üzmek canını yakmak yapacağım en son şeylerden biri ve yapamamda kıyamamda... Çok teşekkür ediyorum.. devam edemiyeceğim askerliği 21 şubatta olacakmış haber aldım sevgiler..

Siz ikilemde kalmaktan bahsediyorsunuz ama
sevgide,evlilikte ikilemde kalmak diye birşey
söz konusu dahi olamaz...
Birini ya seversiniz ya da sevmezsiniz.
aklınızda birileri varken,ya da bu anlamda
kendinize hakim olamıyorsanız evlilik düşüncesini
uzunca bir zaman rafa kaldırın derim...
Önce neyi,kimi istediğinizi bilmeniz gerekiyor.
sevgiler...

Son düzenleme:
Her olumsuzlukta gecmiş gelir aklımıza. Ama hep iyi şeyler. Yaşanılan güzellikleri hatırlar özlem duyarız. Ama şöyle bi çelişki yapışır yakamıza " O iyi olsaydı, ben cok mutlu olsaydım suanda yanımda olurdu"?

Senin biraz kafan karısmış arkadaşım. Biraz silkelen, kendini dinlemekten vazgec. Sözlünle ciddi kararlar almışsın. (Sözlenmek evlenmek gibi) Uygulama aşamasında tabiki zorluk yasayacaksınız. Ki askerlik vs var, senin gecmişte yasadığın kötü tecrübelerin var. Ama sen sağlam durmaya gayret et. Olacak her türlü olur; sen önlemini alır kendini motive edersen en az hasarla kurtulursun diye düşünüyorum ben. Sakin ol. Kendini yemeyi bırak. Mutluluğun ilişkinin tadını cıkarmaya bak :)

teşekkür ediyorum canım çok sağol ağlamaktan yüzüm gözüm şişti askere gidiceği tarihi belli değildi şubat veya mayıstı bir anda şubat oldu yıkıldım ama yinede beklicez sanırım kendi kendime sıktım kendimi.. allahım sen yardım et cümlemize

Neden askere gitmesine bu kadar üzüldüğünüzü anlamıyorum, tamam uzaklık çok zor fakat evlilik içinde askerliğini yapması daha iyi olur.Hayırlı tezkereler diliyorum.

ilk kez asker yolu beklemiyorum birde askerliğine iki ay kala terkeden sevgilim yani 5 yıllık sevdiğim de var... yani bir çok sorun yaşadım.. teşekkür ediyorum

Biliyorum, ilk yazınızda bunu okudum fakat bu nişanlınız geçmiş değil, şuanki hayatınız. Tadını çıkarın ne olur, unutun geçmiş yaraları.. Asker yolu beklemek hoştur bence, ben hiç beklemedim ama bekleyenlerden gördüm. Hüzünlü, tedirgin, hasret dolu geçer ve vuslat anı aşk dolu olabilir, sizin elinizde.. Bence bu sevdiğiniz kişiyle bunu doya doya yaşayın olur mu ve hatta mektuplaşmayı unutmayın. :)

İllaki ya seviceksin ya sevmiyeceksin diye bi kaide yok.Olur bu hepimizin başından geçmiştir böyle şeyler.Özelliklede sana bi hayat yolu çizilmişse ve bunun tam ortasındaysan gelgitler yaşaman normal,eskileri düşünmen de normal ama takılı kalman sürekli kafanı bunla meşgul etmen pek normal değil.Önce kendin olarak yaşa bunları eskileri unut,sen mutlumusun eskiler aklına gelmediğinde,huzurlumusun onlayken,seviyomusun onu,iyice bi düşün.Deilim dersen uzatma bu işi yol yakınken,ama eğer kendi problemlerin yüzünden durum böyleyse bunun farkına varıp kendini deiştirebileceksen de devam et.sevgiler

çok teşekkür ediyorum haklısınız arkadaşlar :) baya bi sözlümle konuştum hani sorunlar yaşadığımı fln ama sonra farkettimki biz ayrılamayız :) o yüzden beklemeye ve kendimi düzeltmeye karar verdim yaralarımı merhemlicem.. allah razı olsun hepinizden sağolun

Back
X