basarans :) çok teşekkür ederim.inş dediğin gibi olur çok yormaz bu süreç beni. hayıt otu bendede işe yaramamaya başladı sanırım. çünkü hala adet olmadım. kasıklarım ağrıcakmış gibi yapıp vazgeçio. bazende tek taraflı ağrıomuş gibi yapıp bırakıo. belkide ben psikolojik olarak öyle düşünüyorum. adet olamadım diye stres olmaktan bıktım . adaçayını deneyim bende ozman belki işe yarar. adet olmayı beklemem gerekiyor dimi. şimdi başlasam bi işe yararmı acaba. dediğin gibi oldu çatlatma iğnesi olduğumda bile gününü denk getirememişiz mesela dedikleri tarihten neredeyse üç gün sonra yumurtlama olmuş bende.
Canım benim, geç döllenme olabilir, o yüzden adaçayı içme derim. Aslında içsen hemen söker ama ne olur ne olmaz adeti bekle canım. Adet olduğun gün sabah akşam birer bardak içmeye başla, yumurtlama gününe kadar iç, çok iyi gelecek hem de ovulasyon testinde pozitif olacak göreceksin.
Biz de öyle canım yıllarca yanlış zamanlarda çalışma yapıp bırakmışız. Kızıma hamile olduğum ay yine çalışmaları bıraktık bilmeden, düşünsene adetten 26-27 gün sonra tesadüfen yumurta akı kıvamında akıntıyı gördüm, o zaman çalışınca hamile kaldım. Aslında yumurta akı olduktan bir kaç gün sonra olabiliyor yumurtlama. ben adete 3 gün var diye beklerken yumurtlamışım resmen. O ay gebelik testi bile yapmadım ben artık o kadar bıkmıştım ki. Eşim zorlamasa yine yapmazdım. Sonra gözlerimize inanamadık tabi. Allah sana da en kısa zamanda nasip etsin.
Tabi kuzum çatlatma iğnesinden sonra bile günler sürebiliyot yumurtlama bizde pko olunca her şey olabilir.
Ateş ölçüyorum ya bir kaç ay önce aynen şöyle oldu, olaya bak, ovulasyon testi yaptım, pozitif çook sevindim. Ovulasyon tesinden en fazla 48 saat içinde yumurtlama olur ya literatüre göre, ateş ölçmesem bilmeyeceğim, iki çalışıp bırakacağız, tam 7 gün sonra ateşim yükseldi yani ovulayon testinden 6 gün sonra yumurtladım. Bizde eşimde de sorun olduğu için ayrıca bizim bebek işi daha zor. Hayırlısı olsun.
Ateş ölçersen çok rahat edersin bence. Ben çok rahat ettim valla. Bu ay da ne zaman yumurtladım biliyorum, ona göre gün sayıyorum bakalım:)
Bir de yumurtlama gününü bilmeden çalış çalış bıkıyor insan, o işi bebek için yapmak zorunda olduğundan bunalıyor artık, erkenden bırakma nedenlerinden biri de o aslında. Şimdi uygun günleri bilince fazla yormuyor. Ateş yükselince bırakıyoruz :)
Allah sana da sağlıklı hayırlı tonton bir evlat versin inşallah. hiç umutsuz olma. kilo sorunu varsa sende kilo verirsen de adetlerin düzene girer. Bir de pko lu bir arkadaşım diyetistyene gitti, bizde insülin direnci olduğu için şeker yemememiz lazım aslında-ben şekersiz yaşayamam yapamadım ama- diyetisyen şekeri bıraktırdı ona, normalde 39-40 günde adet olurken şeker yemediğinde 30 güne düştü adetleri hem de ağrısız sızısız.
Çalışmalara devam. Allah doğru zamanda verecek inşallah. Hayırlısı olsun hakkımızda.