Lady-q ovulasyon testi ve pko

mabada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
727
610
103
Merhaba kızlar,
Pko hastasıyım. Kaç yıldır var inanın sayamıyorum artık. 3 defa klomen kullandım. sadece 1 sefer çatlatma iğnesi olabildim. ondada tutmadı. doktor üç ay mola verdi mayısta gel dedi. tüp filmi çektircem. kasımdan beri hayıt tohumu içiyorum. eh işte kör topal ilerliyor adetlerim. her ay 1 er hafta atıyor günüm. bende gecikince soğan suyu içip adet olmaya çalışıyorum fln. Bu ay şu idrarla yapılan ovulasyon testlerini denedim. birer gün arayla denedim ama hep negatif ti hatta ilk çizgi bile çok soluktu. adetim geçti bakalm doğan suyuna başladım. hafif hareketlenme var belki adet olurum. sitede araştırdım ama pek bir şey bulamadım. tükürükle yapılan ovulayon testleri pkoda işe yarıyormu alıcam yoksa en azından ne olup bittiğini görmek istiyorum. kararsız kaldım ama.

Merhaba kızlar,
Pko hastasıyım. Kaç yıldır var inanın sayamıyorum artık. 3 defa klomen kullandım. sadece 1 sefer çatlatma iğnesi olabildim. ondada tutmadı. doktor üç ay mola verdi mayısta gel dedi. tüp filmi çektircem. kasımdan beri hayıt tohumu içiyorum. eh işte kör topal ilerliyor adetlerim. her ay 1 er hafta atıyor günüm. bende gecikince soğan suyu içip adet olmaya çalışıyorum fln. Bu ay şu idrarla yapılan ovulasyon testlerini denedim. birer gün arayla denedim ama hep negatif ti hatta ilk çizgi bile çok soluktu. adetim geçti bakalm doğan suyuna başladım. hafif hareketlenme var belki adet olurum. sitede araştırdım ama pek bir şey bulamadım. tükürükle yapılan ovulayon testleri pkoda işe yarıyormu alıcam yoksa en azından ne olup bittiğini görmek istiyorum. kararsız kaldım ama.
Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben de pko hastasıyım. Kızım için yıllarca uğraştım. Zaten aynı şeyleri yaşamış olduğumuz için çektiğim acıları detaylı yazmayacağım. :))Şimdi de ikinci bebek için uğraşıyorum yaklaşık bir yıl oldu daha ne kadar bekleriz bilmem.
Hayıt tohumu ise yaramadı bende ama ada çayı o kadar ise yaradı ki. Ovulasyon testlerinde pozitif sonuç almaya başladım. Adetlerim düzene girdi.
Ben eczaneden 5-10 tl aralığında satılan dijital ateş ölçer aldım. Her sabah aynı saatte ateşimi ölçüyorum. Fertility friend programını indirdim. Ona bütün ölçümleri Ovulasyon testlerini vb herseyi giriyorum. İki ay düzenli girersen hangi gün yumurtlama oldu bilirsin. Ben 20. Gün yumurtluyorum mesela.
Bazı insanların tablolarını incelediğim zaman gördüm ki 80. Gün yumurtlama olduğunu öğrenip 94. Gün hamile olduğunu öğrenen insanlar var. Umutsuz olmamak lazım. Benim kızım tedavi ile olmadı. Sizin tüp bebek olmadan bebek sahibi olmanız imkansız dediler bana. Tüm tedavileri bıraktık iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim. 26. Gün yumurtlama olmuş bende.
Bence çok yakında bebeğin olacak. Adaçayı için de ben 20.gune kadar sabah akşam birer bardak içip bırakıyorum.
Bence adaçayı içmeye başla canım. Programı indir. Ateşini kaydet ne zaman yumurtlama oluyor anlarsın canım. Esin için de keçi boynuzu kürü yapabilirsin. Bizde çok işe yaradı.

Merhaba kızlar,
Bir de canım. Eğer 35 günde adet oluyor isen ovulasyon testi yapmaya 16. Gün başla
Yaklaşık 20.gun yumurtlama olur. 40 günde oluyorsan 23.gun gibi başla hem ovulasyon testlerine hem de çalışma yapmaya. Yumurtlama ne zaman olacak bilmediğin için erken ya da geç yapıyor olabilirsin. O yüzden negatif çıkıyor olabilir
Adaçayını yumurtlama olduktan sonra bırakmak lazım canım. hamilelikte kullanılmaması lazım.

Son düzenleme:
basarans :) çok teşekkür ederim.inş dediğin gibi olur çok yormaz bu süreç beni. hayıt otu bendede işe yaramamaya başladı sanırım. çünkü hala adet olmadım. kasıklarım ağrıcakmış gibi yapıp vazgeçio. bazende tek taraflı ağrıomuş gibi yapıp bırakıo. belkide ben psikolojik olarak öyle düşünüyorum. adet olamadım diye stres olmaktan bıktım . adaçayını deneyim bende ozman belki işe yarar. adet olmayı beklemem gerekiyor dimi. şimdi başlasam bi işe yararmı acaba. dediğin gibi oldu çatlatma iğnesi olduğumda bile gününü denk getirememişiz mesela dedikleri tarihten neredeyse üç gün sonra yumurtlama olmuş bende.

basarans :) çok teşekkür ederim.inş dediğin gibi olur çok yormaz bu süreç beni. hayıt otu bendede işe yaramamaya başladı sanırım. çünkü hala adet olmadım. kasıklarım ağrıcakmış gibi yapıp vazgeçio. bazende tek taraflı ağrıomuş gibi yapıp bırakıo. belkide ben psikolojik olarak öyle düşünüyorum. adet olamadım diye stres olmaktan bıktım . adaçayını deneyim bende ozman belki işe yarar. adet olmayı beklemem gerekiyor dimi. şimdi başlasam bi işe yararmı acaba. dediğin gibi oldu çatlatma iğnesi olduğumda bile gününü denk getirememişiz mesela dedikleri tarihten neredeyse üç gün sonra yumurtlama olmuş bende.
Canım benim, geç döllenme olabilir, o yüzden adaçayı içme derim. Aslında içsen hemen söker ama ne olur ne olmaz adeti bekle canım. Adet olduğun gün sabah akşam birer bardak içmeye başla, yumurtlama gününe kadar iç, çok iyi gelecek hem de ovulasyon testinde pozitif olacak göreceksin.
Biz de öyle canım yıllarca yanlış zamanlarda çalışma yapıp bırakmışız. Kızıma hamile olduğum ay yine çalışmaları bıraktık bilmeden, düşünsene adetten 26-27 gün sonra tesadüfen yumurta akı kıvamında akıntıyı gördüm, o zaman çalışınca hamile kaldım. Aslında yumurta akı olduktan bir kaç gün sonra olabiliyor yumurtlama. ben adete 3 gün var diye beklerken yumurtlamışım resmen. O ay gebelik testi bile yapmadım ben artık o kadar bıkmıştım ki. Eşim zorlamasa yine yapmazdım. Sonra gözlerimize inanamadık tabi. Allah sana da en kısa zamanda nasip etsin.
Tabi kuzum çatlatma iğnesinden sonra bile günler sürebiliyot yumurtlama bizde pko olunca her şey olabilir.
Ateş ölçüyorum ya bir kaç ay önce aynen şöyle oldu, olaya bak, ovulasyon testi yaptım, pozitif çook sevindim. Ovulasyon tesinden en fazla 48 saat içinde yumurtlama olur ya literatüre göre, ateş ölçmesem bilmeyeceğim, iki çalışıp bırakacağız, tam 7 gün sonra ateşim yükseldi yani ovulayon testinden 6 gün sonra yumurtladım. Bizde eşimde de sorun olduğu için ayrıca bizim bebek işi daha zor. Hayırlısı olsun.
Ateş ölçersen çok rahat edersin bence. Ben çok rahat ettim valla. Bu ay da ne zaman yumurtladım biliyorum, ona göre gün sayıyorum bakalım:)
Bir de yumurtlama gününü bilmeden çalış çalış bıkıyor insan, o işi bebek için yapmak zorunda olduğundan bunalıyor artık, erkenden bırakma nedenlerinden biri de o aslında. Şimdi uygun günleri bilince fazla yormuyor. Ateş yükselince bırakıyoruz :)
Allah sana da sağlıklı hayırlı tonton bir evlat versin inşallah. hiç umutsuz olma. kilo sorunu varsa sende kilo verirsen de adetlerin düzene girer. Bir de pko lu bir arkadaşım diyetistyene gitti, bizde insülin direnci olduğu için şeker yemememiz lazım aslında-ben şekersiz yaşayamam yapamadım ama- diyetisyen şekeri bıraktırdı ona, normalde 39-40 günde adet olurken şeker yemediğinde 30 güne düştü adetleri hem de ağrısız sızısız.
Çalışmalara devam. Allah doğru zamanda verecek inşallah. Hayırlısı olsun hakkımızda.

Allah razı olsun basarans :) umitlendim şimdi ne yalan söyleyim :) güzel dualarına çok içten bir amin dedim Allah da inş kabul eder. çok kilolu birisi değilim normal seviyede ama çayı fln şekersiz içemiyorum ama azalttım yine eskisi kadar değil. bir taraftanda zaten doktor glifor gerdi onu kullanıyorum. bugün eczaneye gittim kapanmıştı artık yarın alıp şimdiden ölçmeye başlarım en azından alıştırma olur.:)) Hayırlısıyla bir adet olayım ozmanda adaçayımı içerim :)
Allah sanada gönlüne göre ikinci bebeğini hayırlısıyla bir an önce kucağına almayı nasip etsin inş.

Back
X