Lafı çevirerek anlatmak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bluestla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
46
15
3
20
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Kuzenim çok sevdiğim halam kendisinin de teyzesi olur hakkında benim annem teyzem gibi agzini ayirmadigi için herkesin içine düşmediği için sevilmiyor tarzı bir yorum yapmıştı. Bu kızların daha sonra evde ne adım atsam sevdiğim halamın kızlarına anlattığını duydum. Bana dün soruldu benim annem hakkında bir şey dediler mi diye, bende evet gevşek tarzı bir laf söylediler dedim ve dünden beri de bunu düşünüyorum acaba yalan mı söyledim şimdi gidip kizlara soyleseler beni yalanci cikarirlar mi? neden basta söylediği lafi olduğu gibi soylemedim diye. Konu biraz boş ama yardımcı olursaniz sevinirim

Söylemediler deyip gecebilirdin, niye dahil oldun ki dedikodularına
Akıl edemedim, hakkımda soyledikleri şeyler ki içine yalan karıştırıp anlatmışlar bende bunu söyleme gereği duydum ani bir sinirle ve şimdi pişmanım.

Laf taşıyan kadar itici insan yok laf taşımak yerine düzgün konuş deseydin
Hanımefendi yaptığımdan pişman olduğumu söylüyorum ki emin olun yalan yanlış hakkinizda söylenen şeylere sinirlenip sizde intikam almak isterdiniz

Amann boşver ne derlerse desinler konu sana geri dönerse pardon laf öyle değil böyleydi der düzeltirsin, gerçekten bomboş bı mevzu takildigina değmez.
Akıl edemedim, hakkımda soyledikleri şeyler ki içine yalan karıştırıp anlatmışlar bende bunu söyleme gereği duydum ani bir sinirle ve şimdi pişmanım.

Amann boşver ne derlerse desinler konu sana geri dönerse pardon laf öyle değil böyleydi unutmuşum der düzeltirsin, gerçekten bomboş bı mevzu takildigina değmez.
teşekkür ederim. önemsiz olduğunu biliyorum ama kafaya bir şey taktigimda takıyorum

Hanımefendi yaptığımdan pişman olduğumu söylüyorum ki emin olun yalan yanlış hakkinizda söylenen şeylere sinirlenip sizde intikam almak isterdiniz
Alakası yok pişman olmanın senin hakkında arkandan iş çevirenle otur dedikodu yap sonra laf taşı ne farkın var yani ki demedim öyle diyebilir. Geçen de kuzenim diğer kuzenim hakkında bana dedikodu yaptı arkandan bunu söylüyor diye e duyunca sen ne dedin dedim? Bir şey diyemedi. Mikser denir senin gibilere

Alakası yok pişman olmanın senin hakkında arkandan iş çevirenle otur dedikodu yap sonra laf taşı ne farkın var yani ki demedim öyle diyebilir. Geçen de kuzenim diğer kuzenim hakkında bana dedikodu yaptı arkandan bunu söylüyor diye e duyunca sen ne dedin dedim? Bir şey diyemedi. Mikser denir senin gibilere
Ben farkında değildim aramız bozulduktan sonra fark ettim. kız bir şeyi olsa gelip ilk bana anlatırdı zaten kızlardan biri ile kavga ettim kendisi bir manipülator olduğu için kendizi haklı çıkarmak zor oluyordu yani genel olarak yüzde 60 ben suçlu oluyorum kolau güvendiğim için

Ben 35 yaşımdayım. Şu yaşıma kadar asla kimse hakkında konuşmam hele birinin dediği şeyi başkasına demedim. Annem 65 yaşında bir gün ondan da duymadım.
Eğer bir şey duymuşsak gider söyleyeni ve iddia sahibini yan yana bulur buluşturur konuyu orda açarız hallederiz.
Yani demek istiyorum ki benden sana tavsiye asla böyle toplara girme. Kaynanam bazen başkasının dedikosunu yapmak ağzımdan laf almak ister. Hayırlısı derim. Hakkında konuşmayalım günah derim kapatırım. Ve bu yüzden de kimse hakkımda konuşamaz. Sen de öyle yap.

Ağzını ayırıp herkesin içine düşmek > gevşek olmak
İlki daha çirkin bir tabir. Konusu açılırsa kendimce yumuşatmaya çalıştım direkt öyle söyleyemediğim için ama sanırım doğru kelimeyi bulamamışım tam diye masuma yat.

Ağzını ayırıp herkesin içine düşmek > gevşek olmak
İlki daha çirkin bir tabir. Konusu açılırsa kendimce yumuşatmaya çalıştım direkt öyle söyleyemediğim için ama sanırım doğru kelimeyi bulamamışım tam diye masuma yat.
teşekkür ederim bende ilkinin daha çirkin olduğunu biliyorum o yüzden direkt böyle söyledim şu an ilkini soylemedigim için yalancı konumuna düşerim diye kafaya taktım yine cok tesekkur ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X