• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlamayan koca

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Eşiniz bağırma dediğiniz halde bağırıyor mu size? Aslında bağırmak değil de tartışırken ses yükseltmek diyelim. Azarlar tavırda mesela.10 kere yapma demisimdir. Ne yapayım ben şimdi? Konuşmuyorum konuşmayı da düşünmüyorum. Yemek yapmak istemiyorum aç kalsin aklı başına gelsin diyeceğim ama aç kalmakla gelmez onun aklı başına had bildirmek lazım. Ne vardı şöyle eli masalı biri olsaydım :(

Mesela diyorum "kocandan" baska seylerle mi ilgilensen artik.
Yani bak hava mis
Ne soguk ne sicak
Avm'ler var
Belki cocugun da vardir onla ilgilen
Ailene git
Annenle dolas
Arkadaslarinla vakit gecir

Off ne bilim bul biseyler iste
Adamin her hareketini mesele haline getirmekten vazgec

Baska hic derdin yokmu bide bunu dusun
:ukala::işsiz:

Oncelikle sizi anliyorum, uzucu bir durum. Ama merak ettim, sizin tavriniz ne o bagirirken? Yani tam o sirada.

Mesela diyorum "kocandan" baska seylerle mi ilgilensen artik.
Yani bak hava mis
Ne soguk ne sicak
Avm'ler var
Belki cocugun da vardir onla ilgilen
Ailene git
Annenle dolas
Arkadaslarinla vakit gecir

Off ne bilim bul biseyler iste
Adamin her hareketini mesele haline getirmekten vazgec

Baska hic derdin yokmu bide bunu dusun
:ukala::işsiz:
Farkındayım da esiniz size bağırsa hoşunuza gider mi

Bence bu iki tarafli bir sorun. Evlilik terapistlerini deneyin. Esinize sorulsa belki o da sizin onu anlamadiginizdan dem vuracak, bagirmanin sebebini boyle mesrulastiracak. Bagirma deyip gitmek yerine, gucunuzu toplayin ve "ne demek istedigini samimiyetle anlamiyorum, sakin sakin bana anlat seni sonuna kadar dinleyecegim." derseniz buyuk ihtimalle tavri degisecektir. Liderligi ele alin, erkekler aciz varliklar, acziyete kapildiklarinda da bagirip cagiriyorlar, tutun cikarin acziyet kuyusundan.

insanlar sinirlendiğinde sesini yükseltebilir. doğal yani. en azından kocanız sinirlendiğinde dayak filan yemiyorsunuz, neler neler yaşayıp yine de koccam da kocam diyen hatunlar var.:işsiz:

Herkesinki farklidir.

Biraz sesi yukselecek olsa. Bagirma duyuyorum derim. O da bagirmiyorum der yada ne yapim der ama sesini alcaltir.
Bagirsa ben dayanamam ki aglarim... kavgada orda biter beni guldurmeye calisir.

Surkeli bagiran bir adam ise, sen daha cok bagiracaksin. Laftan anlamiyorsa. Yapacak birsey yok. Erkek kadin sindikce dahada bagirir ki korksun birdaha yapmasin diye.

Bence bu iki tarafli bir sorun. Evlilik terapistlerini deneyin. Esinize sorulsa belki o da sizin onu anlamadiginizdan dem vuracak, bagirmanin sebebini boyle mesrulastiracak. Bagirma deyip gitmek yerine, gucunuzu toplayin ve "ne demek istedigini samimiyetle anlamiyorum, sakin sakin bana anlat seni sonuna kadar dinleyecegim." derseniz buyuk ihtimalle tavri degisecektir. Liderligi ele alin, erkekler aciz varliklar, acziyete kapildiklarinda da bagirip cagiriyorlar, tutun cikarin acziyet kuyusundan.
Gercekten diyorum sakince anlatirsan anlıyorum diye değişme yok sinirlenince bağırıyor. Sanki bi o hoduk cinsinde sinir var bizde hic yok.

Herkesinki farklidir.

Biraz sesi yukselecek olsa. Bagirma duyuyorum derim. O da bagirmiyorum der yada ne yapim der ama sesini alcaltir.
Bagirsa ben dayanamam ki aglarim... kavgada orda biter beni guldurmeye calisir.

Surkeli bagiran bir adam ise, sen daha cok bagiracaksin. Laftan anlamiyorsa. Yapacak birsey yok. Erkek kadin sindikce dahada bagirir ki korksun birdaha yapmasin diye.
Anladığı dil o sanırım. Yemek yapmak istemiyorum ne yapim?

Anladığı dil o sanırım. Yemek yapmak istemiyorum ne yapim?

Yemek yapmak istemedigin icin mi bagirdi? Yoksa bagirdigi icin yemek mi yapmak istemiyorsun.
Tepki icinse aç birakmakla tepki olmaz. Tabi suçuna bagli ama.. yinede bir insani ac birakmak taraftari degilim.
Buninsan hayvan degil ki aclikla terbiye edesin.

Yemek yapmak istemedigin icin mi bagirdi? Yoksa bagirdigi icin yemek mi yapmak istemiyorsun.
Tepki icinse aç birakmakla tepki olmaz. Tabi suçuna bagli ama.. yinede bir insani ac birakmak taraftari degilim.
Buninsan hayvan degil ki aclikla terbiye edesin.
Bağırdığı için yapmak istemiyorum. Teşekkür ederim haklısınız.

Biz diyelim tartışıyoruz eşim sesini yükseltse ne bağırıyorsun diyorum hemen kendine geliyor sesi alçalıyor

o zaman konuşmıcaksın, ama trip yapar şekilde değil normal bi şekilde, o konuşmak isteğince bağırıyosun, konuşma bi yere gitmiyor tıkanıyor diceksin, bu sessizliği uzatırsan belki işe yarayabilir

Liderlik zaten bende ama bu onun sürekli bağırmasına engel değil. Yani benim eşimdede aşağı yukarı aynı durum var. Her başarısızlığında ortalığı yakıp yıkan bağıran sesini bütün apartmana duyurmaya çalışan bir adam. Konuşmazsam yatak odasına geçip yatarsam bu kez mutfakta tabakları topluyorum ayağıyla sesler çıkarıyor. dikkat çekmeye çalışıyor.

Liderlik zaten bende ama bu onun sürekli bağırmasına engel değil. Yani benim eşimdede aşağı yukarı aynı durum var. Her başarısızlığında ortalığı yakıp yıkan bağıran sesini bütün apartmana duyurmaya çalışan bir adam. Konuşmazsam yatak odasına geçip yatarsam bu kez mutfakta tabakları topluyorum ayağıyla sesler çıkarıyor. dikkat çekmeye çalışıyor.

Sizi anliyorum desem ne care? Isiniz gercekten zormus. Gordugum kadariyla guzel bir bebis geliyor, hayirla ugurla gelsin ama sizde zaten es adi altinda bi oglan cocugu var bu durumda...

Back
X