Bebek Beslenmesi Lanet gaz :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

evliimutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2015
82
87
88
37
İyi geceler herkese. 25 günlük bir kız evlada sahibim hamdolsun. Emziriyorum, yalnız bazen mememi reddediyor ya da sütümde azalma oluyor mama takviyesi yapıyorum kaşıkla. Son bir haftadır aşırı gaz sancısı çekiyoruz özellikle iki akşam çatlayacak dereceye ulaştı yavrum doktora gittik acile lavman yaptılar rahatladı. Hatta biraz önce bir gaz krizini atlattık yeni uykuya dalmaya çalışıyor. Gaz damlası kullanıyorum. Bende de gaz oluyor bebeğime kullandığıö gaz damlasının çiğneme tabletini de bana verdi doktorum. Öyle zormuş ki yavrum kıvranıyor gözümün içine bakıyor elimden bişey gelmiyor. Sık sık masaj yapıyorum kendime de dikkat etmeye çalışıyorum ama yine de bırakmıyor peşimizi bu gaz. Sanırım 3 aya kadar devam edecek bu halimiz. Loğusalık bunalımı da ekleniyor bazen delirecek gibi oluyorum. Bu durumu siz nasıl atlattınız öneriniz varsa eğer okumak bilgilenmek tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Pet şişeye ılık su doldurup tulbente sarıp ayak ve karnına koyuyorum ben. Sıcak su torbasindan korkuyorum ben.

Dizimin üstüne yüz üstü yatırıp ovaliyorum belini.

Çok zorlandiginda poposuna bebe yağı sürüyorum.

Sabredeceksiniz. " Elbet bitecek , elbet uyuyacak " diye telkinde bulunun kendinize :)
Bu günler çok çabuk geçiyor , bol bol koklayın. Kaçırmayın hiç bir anı.

Birde süt konusunda yorum yapılınca anneler kizabiliyor ama ret etse bile ısrarla verin. Aslında ret etmiyor , o anlık gaz sancisindan öyleymiş gibi gelebilir size.
Sütte azalmaz genellikle, 25 günlük bebeğin doyacağı kadar süt üretir anne.

Dere otu hurma ve bol su içmeye gayret edin.
.....

Bir gün gece ve sabah süt ve süt ürünlerinden uzak durun , bakın bakalım yine gaz sancısı olacak mi ?
Bazı bebeklerde süt alerjisi olabiliyormuş .

Ya benim kendimi bildim bileli gaz ğroblemim vardı zaten ilaç kullanırdım düzelirdi bırakırdım tam tedavi etmeden ilaçlar. Şimdi çiğneme tabletim ve kapsül şeklinde ilaç kullanıyorum bazen ilacı almayı unuttuğumda bebeğime yansıyor hissediyorum ya da ben kendim öyle düşünüyorum bilmiyorum annenin yaşadığı bu denli bebeğe yansor mı? Evet dediğiniz gibi reddetmesi kendi gazından dolayı sanırım çünkü huzursuz olduğu zamanlarda mememi ağlayarak reddediyor. Geçecek biliyorum ama elde değil şu lopusalığı da bitirseydim hayırlısıyla. Bebeğime kimseye ihtiyacım olmadan tek bakabildiğim ilgilendiğim zamanlara bir an önce gelmek isityorum. Rabbim herkese yardım etsin çok güzel bir duygu ama bir okadar da zor

Evet çok zor , Allah kolaylık versin.

Yemeklerinize kimyon dökmeyi deneyin ve bebeğin ayaklarını üşütmeyin.

Gazlı bebek gazlıdır. Anne ne yerse yesin illa o bebek o sancıyı çekecek. :)

O 20li günlerimizi hatırlamak bile istemiyorum.2 aylık olduk sabır ve selamet dilemekten başka çaremiz yoktu.sikintilarimiz azaldı çok şükür.metsil ve zinco ikisini bir arada kullanıyorum.epey ise yaradı.

Benim bebegimde kolik daha 1 haftalıkken başladı gaz sancimiz şimdi 3 haftalık ve sancılar giderek artıyor şaştım kaldım napcam hiç gaz çıkaramıyor ne damla ne sıcak su bi ise yaramiyor

Canim benim bebegimde cok gazliydi. Hangi gaz damlasini verdiysem,hangi otlari caylari ictiysem nafile cocuk patliyordu. Evde cesit cesit gaz damlalari vardi.En son dr relaktaz diye bir damla verdi . Cok sukur sadece o ise yaradi. Bu damlanin diger damlalardan farki laktoz parcaliyor. Bebegim muhtemelen sutun icindeki laktozu parcalayamiyor ve hic bisey fayda etmiyor. Sen bir dene ben cok faydasini gordum.

Bebegim 10 gun sonra 3 aylik olcak. Bizde gazdan cok cekiyoruz hala bitmedi diyebilirim. su 2 3 gundur cok sukur iyi diyebiliriz. Ama tesaduf mu yoksa yavas yavas geciyo mu bilmiyorum. Denemedigm hicbsy kalmadi ne caylar ne gaz damlalari bir de fayda etmez mi? Tek caresi zaman. Ve sen ne yersen ye arkadasa katiliyorum o gaz gelip bebegini buluyo malesef. Allah gaz sancisi ceken butun bebeklere sifa annelerede buyuk sabir versin

Benegim 2,5 aylik ve hala gaz sorunu var cogu zaman ikinip agliyor kucucuk bi pirt ciksada yetmiyor bize Hemen Zeytinyagiyla karnina masaj yapiyorum biraz daha rahatlatiyor.Biogaiya kullaniyoruz gaz damlasi iyi fakat oda anlik cozum.Malesef 3 ay sabir zor bi is.kimisinde 6 ayda surebiliyor.Masaj yapip rahatlar mutlaka ellerini isit Zeytinyagiyla gobeginin etrafina memelerine yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…