Lanet olasıca bitler :(

Trt1 de mayonezli bir tarif vermişlerdi,kesin çözüm dediler,bir adam var ya evlere gidiyor doğal yollarla evi temizliyor,sürekli bahçıvann pantolon giyiyor o verdi işte
Kızın küçük gazyağını önermem,şu mayonezle kafa sarma işini bir araştırın derim
bunu ben de duymuştum şimdi hatırmadım şu boynuna yeşil fular bağlayan organik tarifler veren bir amca var zamanında yeşil bisiklet diye progr yapıyordu galiba o vermişti tarifi

Bu bit olayını ben çözdüm gibi bazı şampuanlar biti tetikliyor çünkü köpeğimden belli oldu son kararım hacı şakir limonlu şampuan piyasada sahte şampuanlar var dikkatli olun

30 aylık bi kızım var. Yaklaşık 3 ay kadar önce bitlendi. Nereden geldi nasıl geldi bilmiyorum. Bitin ne olduğunu bilmezdim. Zaten arkadaşım farkettim ilk kızımdaki bitleri. Tabii ben farkedene kadar epey sarmış kafasını. Bir de bana da geçmiş. Benim saçımda çok çok az vardı hemen temizlendi. Fakat kızımı temizlemek için halasıyla epey uğraş verdik. Her yolu denedik. En sonunda aktardan aldığımız bi ilaç sonucu kızımı da tamamen temizlemistik. 0 sirkeleri günlerce teker teker kafasından temizledik. Ne kadar zordu allahım. Küçük çocuk durmuyor kuş uçtu kedi koştu diye diye temizledik sirkeleri. 1 aydır yoktu bitler. 2 gün önce bi farkettim yine bitler sirkeler cirit atıyor. Yani sanki aynen başımdan kaynar sular döküldü. Ne yapacağım yine o zorlu süreci nasıl gecirecegim bu lanet olası bitler nereden geliyor. Allahım kafayı yiyeceğim yaaa. Hayır birsey değil çocuğumu sevmeye kucağıma almaya korkuyorum bitler yine bana geçecek diye. Kızım saclarima sarılıp öpmeyi çok sever. Normalde 10 dakika da bir saçlarımı ya öper ya sarılır. 3 gündür ne zaman saçıma yaklaşacak olsa izin veremiyorum korkumdan. 'Ya anne bi tane öperim nolur' diyor içim parcalaniyor. Saçlarım da kalcalarima kadar kolay temizlenmez ama korka korka öptürüyorum kiyamiyorum. Kızım kafasını haldur haldur kasıdıkça öyle üzülüyorum ki tarif edemem.
Yok mu şu bit için kesin çaresi olan. Delirecegim yoksa. Tiksindim nefret ettim bitten artık.:mad:
Çok geçmiş olsun....ben almanyadayim burda kızım kreşe ilk başladığında bit salgını olduğunu eczaneden ilaç almamı söylediler ama kızımda bit yoktu bitten koruyucu ilaç varmış ben de ilk o zaman öğrenmiştim... eczaneye gidip bite karşı koruyucu sprey almıştım hiç unutmam Hindistan cevizi kokuyordu... bitler Hindistan cevizi kokusuna gelmezlermis öyle demişlerdi araştır istersen kutucuğu temizledikten sonra kullanırsın tedbir amaçlı...
Ama ne kadar süre kullanılıyor mutlaka sor

30 aylık bi kızım var. Yaklaşık 3 ay kadar önce bitlendi. Nereden geldi nasıl geldi bilmiyorum. Bitin ne olduğunu bilmezdim. Zaten arkadaşım farkettim ilk kızımdaki bitleri. Tabii ben farkedene kadar epey sarmış kafasını. Bir de bana da geçmiş. Benim saçımda çok çok az vardı hemen temizlendi. Fakat kızımı temizlemek için halasıyla epey uğraş verdik. Her yolu denedik. En sonunda aktardan aldığımız bi ilaç sonucu kızımı da tamamen temizlemistik. 0 sirkeleri günlerce teker teker kafasından temizledik. Ne kadar zordu allahım. Küçük çocuk durmuyor kuş uçtu kedi koştu diye diye temizledik sirkeleri. 1 aydır yoktu bitler. 2 gün önce bi farkettim yine bitler sirkeler cirit atıyor. Yani sanki aynen başımdan kaynar sular döküldü. Ne yapacağım yine o zorlu süreci nasıl gecirecegim bu lanet olası bitler nereden geliyor. Allahım kafayı yiyeceğim yaaa. Hayır birsey değil çocuğumu sevmeye kucağıma almaya korkuyorum bitler yine bana geçecek diye. Kızım saclarima sarılıp öpmeyi çok sever. Normalde 10 dakika da bir saçlarımı ya öper ya sarılır. 3 gündür ne zaman saçıma yaklaşacak olsa izin veremiyorum korkumdan. 'Ya anne bi tane öperim nolur' diyor içim parcalaniyor. Saçlarım da kalcalarima kadar kolay temizlenmez ama korka korka öptürüyorum kiyamiyorum. Kızım kafasını haldur haldur kasıdıkça öyle üzülüyorum ki tarif edemem.
Yok mu şu bit için kesin çaresi olan. Delirecegim yoksa. Tiksindim nefret ettim bitten artık.:mad:
inanamıyorum sana tabiki saçını kestir ve eczaneden şampuanini al tokası var spreyi var hangi devirde yaşıyoruz hic duymadin mi koruyucu önlemleri.. yazık yavrum nasil kasiniyor kim bilir.. bitlerin hastalik taşıyabileceğini de unutma

Birde o bit ilaçlarını çok sık kullanmak çok sakıncalı

Kızınızın bitlerini nasıl farketmediğinize şaşırdım o_O siz saçınızı boyatın kızınızın saçınıda kazıtın kurtulun ;)

Demirden ince bir tarağı var normal bit taraklari gibi değil sadece eczanelerde çar onla kızının saçını tara hepsinin yok olacağını göreceksin bu arada bit tokasi kullan bende anaokulu öğretmeniydim bu problemlerle çok karsilasiyordum benimde saclarm belimden aşağıda maalesef öğrencilerinden bana da geçmişti ben o tarak sayesinde kurtuldum ve haftada bir de olmasa bile cocugun saçlarını bit sampuaniyla yika

Olabilir çocukluk hepimiz geçirdik bu anlatılanları ama kedi besliyorsunuz sanirim bilmeniz lazim hayvan biti asla geçmez. Evinde 1köpek 2kedi besleyen biri olarak emin olabilirsiniz bu söylediğimden:))

peki kedideki pire geçer mi ? insana deilde mesela eve geçer mi ?

yazıldı mı bilmiyorum ama benim kizimin da sacinda vardi.hepimize de geçmişti.bir komşum traş köpüğü sür demişti.uyguladim tum saçına yarım saat kaldı sonra da sirke ile duruladim.beline kadar kivircik saclari vardi ve ilk yikayista bitti çok şükür.dene istersen.inşallah sizde de işe yarar

Her türlü ilacı denemissiniz kızının saçını kazitin arkadaşların dediği gibi.

Yazdigimi düzgün okursanız eger çocuğa yazik dedigimi görürsünüz zaten. Milletin çocuğunun düşmanı değilim illa bunu yapta zehirlensin diyede tutturmadim ben bildiğimi söyledim ha zaten mantıklı olarak kazılması gerektiğini hanimefendide bilir. Düzgün okusaydiniz keşke
Düzgün okudum zaten hanfendi fakat bu tür zehirli maddelerin konu dahi edilmemesi gerekiyor, size katildigimida belirttim ayrica
Biliyorum zaten geçmediğini.. sadece köy yerınde olduğum için hayvanlarla içli dışıydım başımda her türlü zerzevat vardı. Sadece kedı köpek demiyorum. Onlardan geçtiğini iddaa etmiyorumki zateee ...
peki kedideki pire geçer mi ? insana deilde mesela eve geçer mi ?
Pirede insanda yaşamaz. Fakat eve geçer. Koltuk kenarlari minder iclerine tuylu halilara gizlenirler ve besin kaynağı olmak zorunda değildir rahatlikla 3 4ay kalabilirler.Evcil hayvani biran once parazit aşısı yaptirmak gerekir. Evi sürekli süpürmek gerekir ama bir evi pire basarsa en iyi yöntem ilaclatmak olur diyebilirim

Düzgün okudum zaten hanfendi fakat bu tür zehirli maddelerin konu dahi edilmemesi gerekiyor, size katildigimida belirttim ayrica

Denendiği ve herhangi bi zararı görülmediği için yazdım bende zaten insanların eskiden beri kullandığı bi yöntem. Bebekte uygulamak olmaz orası doğru ama bi gün herhangi birinin işinede yarayabilir.

Canım kucuk meleğin icin nacizane önerim sacına bol bol saf zeytin yağı sürmen inanılmaz bir etkisi var bitlere hepsi yüzeye cikiyor sonra bit tarağıyla tara sirkelerin bir kısmı cıkıyor diğer kısmınıda mecbur elle cıkaracan. Hem saca bakım ediyorsum hemde kuzunu zehirlemiyorsum.

Senin icinde bitten şüphelendiğinde hemen saclarını boya inan bana anında cözüm oluyor ne sirke ne bit hic birşey kalmıyor.

Eczaneden bit Tokası al bulasmasin die bide enseye takilan bisey var eczanede satilio oda bit bulasmasn die

Kesin saçlarını bence. Ve küçük daha gaz falan kullanmayın. Bitkisel ürünler mantıklı

Bit insan sacindan ayrilinca yasamaz ki pek

O kadarını bilmiyorum ama bit ilaçları üzerinde de aynı uyarılar var. Bir tanıdığım ın kızı bitlenmişti 2 gün kaldım yanında bu şekilde mis gibi oldu.

Tabi konu sahibinin gòzunden kaçan tek bir canlı sirke bile tekrara yol açar

Estetik görüntü kaygısına girmeyin ve kazıtın saçını. Yazık değil mi çocuğa kaşınıp duruyor. Küçük çocuk anlamaz da çok saçtan felan kandırırsınız olmadı biraz hediye alırsınız gönlünü hoş edersiniz. Çabuk uzar zaten.
Küçücük çocuğa gazmış sinek ilacıymış kimyasal şampuanlarmış vermeyin yazık günah. Biri vardı tanıdığım kız bitlenmiş küçükken annesi saçını gaz yağı dökmüş bekletmiş yıllar geçmesine rağmen saçları kazık gibiydi kızın. Hayatımda öyle sert saç görmedim resmen genetiğini bozmuş.
Kazıtın kökten kurtulsun yavrucak

Back
X