Lanet olsun baktirdigim fallara ve takintima! Korkuyorum hayattan yasamaktan...

Kuranı Kerim de fal baktırmanın haram olduğu apaçık bir şekilde yazılmıştır.
Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş, o falcılar bir de kendi geleceklerini görebilseler de bu işlere bir son verseler.
Geleceği Allah'tan başka hiç kimse bilmez.
Bunu unutma sakın sürekli aklına bunu getir.
Arkadaş arasında masum bir kahve falına dahi sakın olaki yanaşma.
Kim gel fal baktıralım derse hemen aklına bunun haram olduğunu, geleceği Allahtan başka kimsenin bilmeyeceğini getir.
Kendini buna inandır beynini buna şartla.
Zaten iyice hafızana kazırsan bu fikriyatı inan ki içinden bir daha fal baktırmak gelmeyecektir.

Bence işe moralin aslında morel olmadığını anlayarak başlayabilirsin :27:

Bu şakaydı :51:

Gelelim konuya, ben de diğer arkadaşlar gibi fal baktırmayı bırakın derim.

Böyle şeylerin yapılan yorumlarla da ilintili olduğunu, bu yorumların aslında olaylara yön verdiğini biliyorum.

Yani bir nevi sen bunlardan etkilendiğin için farkında olmadan kendini gerçekleştiren kehanet dediğimiz olaya düşüyorsun.

Her şeyin iyi olacağına inan ve öyle yaşa.

Bence o falcilarin soyledikleri senin bilincaltina yerlesmis ve hep kotu seyler olacakmis gibi hiss ediyorsun ve kotu seyleri hayatina cekiyorsun.bence cok guzel bi evlilik yapacagini dusun hatta bu fikre kendini inandir. Gece yattigin zaman ve sabah uykudan uyandigin zaman hep guzel bi evliligin ve kariyerin hayalini kur.goreceksinki zamanla gerceklesecek. Gul dusunursen gul olur, diken dusunursen diken.. bi daha da falciya gitme lutfen..

Gaybı (geleceği) Allah'tan başka hiç kimse bilemez. Bu sözü idrak edebilirseniz her şey çözülür Allah'ın izniyle. İnanmam ama eğlencesine baktırıyorum diyenin bile 40 gün namazı kabul edilmezmiş diye okumuştum bir yerde. Siz Allah'ın yasakladığı bu fal tarzı şeylerle her an iç içe olursanız tabi dinden soğursunuz.

Kur’ân-ı Kerim istikbalde olacakları hiçbir kimsenin bilemeyeceğini şu âyetlerle haber vererek kehâneti reddeder:

“Gaybın anahtarı Allah’ın yanındadır. Onları ancak O bilir.” (En’âm Sûresi, 59) “Hiçbir kimse yarın ne yapacağını bilemez.” (Lokman Sûresi, 34) “De ki: Göklerde ve yerde Allah’tan başka kimse gaybı bilemez.” (Neml Sûresi, 65)

Bütün hurafelerle birlikte her türlü kehaneti yasaklayan Resul-i Ekrem Efendimiz, kâhinleri dinleyip tasdik etmeyi de yasaklamıştır.

Kâhinin söylediklerini doğrulayan kimsenin küfre gitmek gibi ağır dinî bir mes’uliyet altına gireceğini bildiren hadisten (İbni Mâce, Taharet: 122) hareket eden âlimler, kâhinlere gitmenin ve onlara inanmanın, kişinin îmanına zarar vereceğini söylemektedirler. Çünkü kâhinin söylediğinin çoğu uydurma ve yalan olduğundan, ona inanıp kanan kimse hareket ve geleceğini duyduklarına göre düzenlerse, ya boş ümitlere kapılıp hayal ve düşüncelerini lüzumsuz şeylerle dolduracaktır veya verilen kötü haberler üzerine ümitsizliğe ve karamsarlığa düşecektir. Bu da kişinin mânevî hayatına, hatta aile hayatına zarar verecektir.

canım benzer olayları bende yaşadım söylediğin gibi fal baktırıp çıktığını görüncede ister istemez insan kafasında kuruyor acaba öyle mi olacak diye bekliyorsun insanı olumsuz etkiliyor.bence falları boşverip bu düşüncelerden sıyrılmaya çalış.şu fal olaylarından da anlamadığım mesela falcı bana diyorki bilmem kaç sene sonra birine aşık olacaksın şöyle tipte biri olacak ismi şu olacak insan ister istemez etkileniyor bu sefer karşına çıkan kişilere bakıyorsun o özelliğe sahip kişilere daha bir dikkat ediyorsun sanki falcının söylediği olsun diye kendimiz uğraşıyoruz :D :1: salla gitsin canım ya ben bir sürü fal baktırıyorum biri ötekini tutmuyor.ayrıca lanet etmek dinimizde yasaklanmıştır hıristiyanların kullanır bunu bizede yabancı dizilerin dublajından mı bulaştı acaba :1: görünce söylemek istedim yanlış anlamazsın umarım

Biliyorum belki size cok sacma gelecek ama son 3 senedir fallar astroloji ne bileyim hocalarla basim belada. yanlis anlasilmasin aslinda dindar biriyim, böyle kadere gelecege doga üstü seylere karsi hep merakim var cogu insan gibi.
Ama imanimda köreldi hayattan umudumda...

Aslinda hersey üzerimde agirlik ve sansizliklarla basladi. özel hayatim hep umutsuz vaka, iyi giden derslerim kötüledi. üzerinde büyü felan olabilir diye taninmis bi hocaya gittim o da dediki iste senin isin hic rast gitmez üzerinde büyü var felan filan ama tuhaf biriydi dalga geciyordu sanki ve para tuzagidir diye bozdurmayla felan ugrasmadim.

Bi teyze vardi cay falima bakti sözlünden ayrilacaksin istenmiyeceksin felan dedi inanmadim hersey güzel giderken durduk yere ayrildik ayni teyze, bu cocuk iyi kismet sonra karsina cikacak kisiler dandik bi ise yaramaz dedi morelimi yerle bir etti.

Neyse unuttum derken 2 sene sonra tesadüf bi akraba cok temiz kalpli girgirina falina bakayim dedi bende bana morel verir iyi birsey der diye baktirdim öylesine. fala bakarken agladi vah vah senin kaderin cok kara kizim diye sok oldum hic böyle birsey beklemezdim morelim yerle bir oldu.
Bunlarin unutmaya calissamda bilinc altima takildi.

Bi arkadasim gecen ay ünlü bi astrologdan dogum analizi yaptir cok iyi inamasanda bi yol haritan bi morelin olur dedi. Ona cok iyi gelmisti kendine güveni gelmisti.
Astrolog evliligi bosver olsada bosanacaksin senin askta hic sansin yok bi ailen olamiyacak diye seyler zirvaladi durdu. Iste su tarihlerde evlernirsin su tarihlerde bosanma var kesinlikle. yok tehlikeli bi merkürmü oglakmi ev haritanda var kendini hayatta sadece kariyerine ver dedi :(

Zaten o kadar umutsuzum o kadar üzgünüm her yerde böyle felaket tellali seyler duymak beni mahvetti. Resmen kafaya takiyorum hic mutlu olamicam diye evlilik hayali kuramiyorum bosanirim diye.
En büyük hayalim bi aile kurmak anne olmak. bende asik olmak sevmek sevilmek istiyorum bende huzurlu bi yuvanin hayaliyle yasiyorum.

Bu arada belirteyim 25 yasindayim ve yeni cok iyi bi üniversiteye basladim bazi olumsuzluklardan sonra sil bastan bi hayat kurdum.
Kendimi bunlara inandigim icin dert ettigim icin cok cahil hissediyorum ama kafaya takmaktanda geri alamiyorum. Ne okul bitecek ne mutlu olucam sadece dügünlerde gelinleri görüp agliyacakmisim gibi geliyor.

Kafaya cok takiyorum ve oldukca huzursuz ve gerginim yasamak istemiyorum:(

Lütfen beni ciddiye alin hanimlar ve ne olur konu kapanmasin cok ihtiyacim var size!

Ben de bir ara erkek arkadasım konusunda fal baktırıyordum güvenmiyordum kendime ilişkimize hayatımda biraz sallantılıydı falcıdan falcıya koştum hatta burdaki fal topiclerine yazmışlıgım var velhasıl tüm falcıların bu sana bağlı seni aldatmaz dediği şahıs gitti başkasıyla nişanlandı nasıl bir şoksa artık. Ondan sonrada aşk dertlerimiz topicine transfer oldum:) O işte bana ders oldu öle kolay kolay fal baktırmadım çünkü bilemiyorlar. Astroloji konusunda da ilgiliyim ilgiden öte ders alıyorum hatta. Astroloji yok evlenemezsin yok şu bu demez sadece potansiyellerden bahseder öyle kesin yanıtlar vermez. Ben bu şekildeki sert kesin ifadeleri yadırgıyorum. Astroloji kişinin kendi potansiyelleri hakkında bilgi veriyor gelecek vs olmaz.

lütfen inanma şu fal işlerine...

bi ara bnde baktırdım ama baktırdıktan sonra hep pişman olurdum...

sonra karar verdim ve kestim...

insan onlara inandıkça onlara göre şekil veriyo hayatına :50:

Ben yazı falına bakıyorum :)
Senin çok temiz bir falın var.
Yakın bir gelecekte,hiç ummadığın bir anda hayatının aşkıyla karşılaşacaksın.
Öyle biri olacak ki basiretin bağlanacak ve bir bakacaksın ki evlenmişsin.
Çok mutlu bir evliliğin,dünya iyisi bir kocan ve hayırlı evlatların olacak.

Bak değişti bile geleceğin :)

Biliyorum belki size cok sacma gelecek ama son 3 senedir fallar astroloji ne bileyim hocalarla basim belada. yanlis anlasilmasin aslinda dindar biriyim, böyle kadere gelecege doga üstü seylere karsi hep merakim var cogu insan gibi.

Aslinda hersey üzerimde agirlik ve sansizliklarla basladi. özel hayatim hep umutsuz vaka, iyi giden derslerim kötüledi. üzerinde büyü felan olabilir diye taninmis bi hocaya gittim o da dediki iste senin isin hic rast gitmez üzerinde büyü var felan filan ama tuhaf biriydi dalga geciyordu sanki ve para tuzagidir diye bozdurmayla felan ugrasmadim.

Bi teyze vardi cay falima bakti sözlünden ayrilacaksin istenmiyeceksin felan dedi inanmadim hersey güzel giderken durduk yere ayrildik ayni teyze, bu cocuk iyi kismet sonra karsina cikacak kisiler dandik bi ise yaramaz dedi morelimi yerle bir etti.

Neyse unuttum derken 2 sene sonra tesadüf bi akraba cok temiz kalpli girgirina falina bakayim dedi bende bana morel verir iyi birsey der diye baktirdim öylesine. fala bakarken agladi vah vah senin kaderin cok kara kizim diye sok oldum hic böyle birsey beklemezdim morelim yerle bir oldu.

Bi arkadasim gecen ay ünlü bi astrologdan dogum analizi yaptir cok iyi inamasanda bi yol haritan bi morelin olur dedi. Ona cok iyi gelmisti kendine güveni gelmisti.
Astrolog evliligi bosver olsada bosanacaksin senin askta hic sansin yok bi ailen olamiyacak diye seyler zirvaladi durdu. Iste su tarihlerde evlernirsin su tarihlerde bosanma var kesinlikle. yok tehlikeli bi merkürmü oglakmi ev haritanda var kendini hayatta sadece kariyerine ver dedi :(

Zaten o kadar umutsuzum o kadar üzgünüm her yerde böyle felaket tellali seyler duymak beni mahvetti. Resmen kafaya takiyorum hic mutlu olamicam diye evlilik hayali kuramiyorum bosanirim diye.
En büyük hayalim bi aile kurmak anne olmak. bende asik olmak sevmek sevilmek istiyorum bende huzurlu bi yuvanin hayaliyle yasiyorum.

Bu arada belirteyim 25 yasindayim ve yeni cok iyi bi üniversiteye basladim bazi olumsuzluklardan sonra sil bastan bi hayat kurdum.
Kendimi bunlara inandigim icin dert ettigim icin cok cahil hissediyorum ama kafaya takmaktanda geri alamiyorum. Ne okul bitecek ne mutlu olucam sadece dügünlerde gelinleri görüp agliyacakmisim gibi geliyor.

Lütfen beni ciddiye alin hanimlar ve ne olur konu kapanmasin cok ihtiyacim var size!

buna benzer bi olay bende yaşadım gerçekten anlıyorum sizi piskolojim bozulmuştu resmen ama şuna inan geleceği Allah tan başka kimse bilemez onlar sadece senin hayatın üzerine tahminler bulunurlar dua et Kur-an oku için ferahlasın canım. İnşallah bu piskolojiden kurtulursun

İnsanın geleceğini bilebilmesi hiçte sanıldığı gibi güzel bir durum değil
Çünkü biz insanlar hep iyiyi, güzeli duymak isteriz
Kötü şeyler duyduğumuzda da kafamıza takar hayatı dar ederiz
Kötü şeyler düşününce de kötü şeyleri çekeriz kendimize
Boşanma, ölüm vb söylemler insanı obsesyona kadar götürür
Hayrı, hayrı verenden istemek gerek
İmanım köreldi deyip kendini daha fazla soğutma hayattan sakın
Doktora git
Al seccadeni dök gözyaşlarını
Seni duyacak olan yalnızca O'dur
O geleceği bildiğini iddia edenler neden kıytırık bir şekilde yaşıyor hayatlarını?
Çok iyi aman aman dedikleri kişileri niye kimse tanımıyor, neden dandik kanallardalar?

Eğer istersen kendine çok güzel bir hayat kurabilirsin
Sen kötüyü istemedikçe, çağırmadıkça kötülük sana gelmez
Rabbinin sana bir garezi yok, neden kapkara bir kader yazmış olsun ki?
Kötüler bile mutlu olabiliyorken...

Hala bunlara inanan insanların olması ilginç. :1: Bırakın lütfen bu saçma konuları hayatınıza bakın.

Cok iyi insanlarsiniz yorumlariniz icin tesekkür ederim. Biraz psikolojim bozuk özellikle böyle seylerden cabuk etkileniyorum Allah affetsin.
Bir daha baktirmamaya böyle seyleri hayatima sokmama karari aldim. Ben aslinda baglanmazdim böyle seylere ama o teyzenin dedigi cikti ne bileyim.Zaten ask acisi basarisizlik kendine güvensizlik korkular beni sarmisken cahil gibi
inanmaya basladim:(
Ben aile mutlu yuva istedigim halde ve asil amacim potansiyelimi ve iyi oldugum alanlar icin basvurdugum sacma sapan ünlü astrolog, direk sen kariyer yap hayatinda askta mutlulugu zaten bulamiyacaksin pisman olma diyince hepten gerildim.
Nerden bana denk geldiler bilmiyorum.

Sanirim hassas ve üzgün oldugum icinde böyle seylerden medet umdum. Allah affeder insallah ve kaderim hayirli olur.
Ne olur benim icin dua edin...

Canım bi kere inançlı biriysen bilirsin zaten gaybı Allahtan başka kimse bilemez. Bİ-LE-MEZ

senin o söylenenlerden korkuyor olman bile Allah korusun şirke girebilir. çünkü inandığın için korkuyorsun.

en güzeli baktırmamak. hiç bulaşmamak. çünkü insan duyunca ister istemez korkuyor.

sana bi anımı anlatıyım.

seneler evvel ergenlik zamanlarım. halam aradı. fal baktırmış. falcı kadın sizin ailede lipalipa diye biri var mı demiş. var demiş. o yakında ölcek demiş. halam da bana bunu pat diye anlattı. ay benim başımdan aşağıya kaynar sular boşaldı. düşünmemeye çalışıyorum ama yok insan engel olamıyor ki. kaç gün uyuyamadım adam akıllı korktum. annem de öğrenince halamı aramış kızmış. sonra kıvırdı halam ben gelin olcak dedim sen ölcek mi anladın aa filan. ne alakaysa :D neyse yalan olduğunu bilsem de ben ona da inandım. çünkü insan inanıyor istemeden bişeylere tutunmak istiyor. ogünden beri nefret ederim faldan. eğlencesine bakarız arkadaşlarla ama asla tek kelimesine inanmam. ders oldu bana.

bide en yakın arkadaşımla ilgili birşey anlatıcam. sürekli falcılarda gezer eskilerden beri.kısmet için. evlenmeyi çok istiyor. falcılar hep aynı şeyleri söyler yakında biriyle tanışıcaksın şöyle böyle tarif ederler tanışacağı kişiyi. okadar çok inanıyor ki fallara karşısına çok güzel kısmetler çıkıyor ama o hep falda tarif edileni bekliyor gelicek diye. çünkü falda anlatılan net değil o kafasında mükemmeli canlandırıyor ve onu bekliyor. 34 yaşında ve çok üzülüyor evlenemedim diye. kendini de alamıyor fal baktırmaktan.

demem o ki bu işler dipsiz kuyu. çok kaptırırsan kendini bir girdapta bulursun ve psikolojin bozulur. kendine söz ver birdaha baktırma.tövbe et.
uyumadan önce dua et ve mutlu şeyler düşün. emin ol bikaç ay içinde herşey çok güzel olacak. sevgiler :)

♥gözyaşı♥;32706437 .!.:
Dua her şeyi değiştirir, sadaka belayı def eder..
Bol bol sadaka verip dua edin, siz ALLAH'a sığınının onun takdirini kimse bilemez.
Belki de şeytan size oyunlar oynuyor iyice olumsuzluğa sürükleyip imanınızı köreltmek için.
Dua ve tevekkül ile aşacaksınız bu durumu.
Gaibi ALLAH'tan başkası bilemez bunu peygamberimiz bile bilmemiş ötesi var mı?

Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum

efendimiz hz muhammed s.a.v Peygamber olduğu zaman gelecek kapısı kapanmış
Fal anlamda baktığında hem haram işlemiş hemde 40 gün imansız olur. Benim eşime şarlatan adamın teki evlenme evlenirsen boşanafaksın 6 sene bekle kız çocuk olacak ayrılacaksın demiş ben gülüp geçiyorum sende öyle yap

Son düzenleme:

canım ben senin falına bakayım.. orda 25 yaşında,umutsuz ama isteyince istediğini koparan biri var. bak okuluna yönel şimdi. bu fal olayı tam bir baş belası. niye biliyor msun? söyledikleri şey yalansa da biz bilinç altımızda inanıyoruz. beyin dediğimiz şey,senden gelen komutları gerçekleştirmeye programlı.. mutsuzum mutsuzum dersen o da mutsuz olman için elinden geleni yapar. bu biyolojik birşey. ben ki pozitif bir polyanna iken kendimi quassimodo gibi hissetmeye başlamıştım. ama sonra tesadüfen bulduğum ego güçlendirici telkinler falan dinleye dinleye toparlandım. fallara inanma. ben de deli gibi baktırıyorum,hatta bazen günlük burc fallarımın hepsini okuyorm. bu sadece kötü bir takıntı. bunları oku.sadece pozitif olanları kabul et. sorun olucak dedilerse ayağın taşa takılınca o sorunu atlattın demektir. yani demek istediğim onlar ortaya bir laf atıyorlar sen de kendini zorla ona inandırıyorsun. ya hiç baktırma ya da sadece olumlu şeyleri çek kendine. falcı hislerim diyor ki, sen çok başarılı olacaksın. kendine inan.inandığın yolda yürü ;):32:

Tövbe ediyorum bu günden itibaren, zaten mantik olsa o insanlara sormazdim umutsuzluk iste ama o bakanlarda insanlarin psikolojisiyle oynadiklarinin farkinda degiller.
Hele o Astrolog ciddi ve kesin bir dille yok bosanacaksin yok kolay anne olamiyacaksin zorlanacaksinda iste birtek erkek cocuk var haritanda vs. vs. Is konusundada pek ilgili olmadigim seyleri önerdi aa neden o bölümü sectin felan.
Yazik bana böyle seylere kafa taktigim ve para verdigim icin.

Sanirim ben Rabbimden bir isaret isteyip fallardan medet umdukca beni cezalandirdi bu kötü yorumlarla. Allahim neden bana kötü bi kader yazsinki? Insallah artik özgüvenim yerine gelir.

Allah biz insana akıl ve irade vermiş,kaderimizi hür irademizle şekilendiriyoruz.bize peygamberimizi;yaşantısı,karakteri örnek alınması gereken olarak göndermiş.rehber olarak Kuran-ı Kerim bize yeter.ama biz bütün bunlara rağmen yanlışa saparsak kader nasıl iyi olsun?

Fallari bu kadar ciddiye almayın bazen bende burç yorumumu okuyup içinden tutan bir cümle görünce kendimi kaptiriyorum ama bu boyutlarda değil..biraz uzak kalın faldan zaten dinimizce günah en başta..fala inanmak filan ama kimseye bu konuda ders verecek değilim en azından sagliginiz açısından uzak kalmalisiniz zira depresyon veya bunalima sürükleyecek gibi duruyor sizi

Back
X