- 1 Haziran 2023
- 32
- 11
- 8
- 30
- Konu Sahibi nurhayat28
-
4 aylık kızım var, bizimkinin de kulak çevresi sırtı alnı doğduğunda tüydü. Şimdi bu saydıklarım hala dökülüyor, dökülmesi bitmedi. Zaten uzun da sürebiliyormuş. Bunun haricinde bıyık bölgesi, el parmakları ve bacaklarında da ufaktan tüyler çıkmaya başladı. Hatta kıl demek daha doğru olur. Çünkü ben genel olarak tüysüz biri olduğum halde bu saydığım bölgelerde bende de kıl var. Eşim ise zaten kıllı biri. Genetik olduğunu düşünüyorum.
Yani geçici değil midir ya da bi çözümü yok mudur? Doktora gitmeli miyim4 aylık kızım var, bizimkinin de kulak çevresi sırtı alnı doğduğunda tüydü. Şimdi bu saydıklarım hala dökülüyor, dökülmesi bitmedi. Zaten uzun da sürebiliyormuş. Bunun haricinde bıyık bölgesi, el parmakları ve bacaklarında da ufaktan tüyler çıkmaya başladı. Hatta kıl demek daha doğru olur. Çünkü ben genel olarak tüysüz biri olduğum halde bu saydığım bölgelerde bende de kıl var. Eşim ise zaten kıllı biri. Genetik olduğunu düşünüyorum.
Geçici olanlar var, dökülüyorlar. Sırtı, kulakları ya da alnı baya döküldü (ama hala var, zamanla onlar da dökülür eminim). Ama yeni çıkan yerler de var, onlar genetik bence. Sırf bunun için Doktora götürmenin bir anlamı yok bence, aylık kontrolünde doktoruna sorarsınız. Ben hiç sormadım, genetik deyip geçtim ( çünkü bende olan yerlerde çıkıyor)Yani geçici değil midir ya da bi çözümü yok mudur? Doktora gitmeli miyim
Anladım öyle yapayım ozaman daha önce gittiğimde dökülür dediler ama en ufak bir dökülme olmadı bende öyle bi hastalık olunca acaba onu etkiler mi diye merak ettimGeçici olanlar var, dökülüyorlar. Sırtı, kulakları ya da alnı baya döküldü (ama hala var, zamanla onlar da dökülür eminim). Ama yeni çıkan yerler de var, onlar genetik bence. Sırf bunun için Doktora götürmenin bir anlamı yok bence, aylık kontrolünde doktoruna sorarsınız. Ben hiç sormadım, genetik deyip geçtim ( çünkü bende olan yerlerde çıkıyor)
Mrb. Benim kız 27 günlük benim ki de belinde bacaklarında kollarında kulakda şakak kısmın da yüzünde tüylü doğdu çok kafaya taktım sizin gibi özel olarak tüy için götürdüm doktor dökülür dedi. 11 günlükken küveze alındı orada ki doktor ve hemşire ile görüştüm hormonsal diye korktuğumu dile getirdim o kadar tahlil yaptık birşey olsa çıkardı onlar dökülür dediler. Saçları dökülmeye başladı ama diğer yerlerdi tam emin değilim cidden o kadar can sıkıcı bi olay ki birine desen gülüyolar birdeMerhaba arkadaşlar benim kızım bir buçuk aylık doğduğunda lanugo tüyleri ile doğdu sırtında alnında kollarında bacaklarında ve kulaklarında vardı bir süre sonra dökülür diyor doktorlar ama yüzünde de bıyık bölgesinde ve yanaklarında tüylenme başladı bu normal mi ? Bunu yaşayan oldu mu ? Bende pkos var acaba anne sütüyle beslediğim için bunlar oluyor olabilir mi bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen
Siz de bir değişiklik var mı acabaMrb. Benim kız 27 günlük benim ki de belinde bacaklarında kollarında kulakda şakak kısmın da yüzünde tüylü doğdu çok kafaya taktım sizin gibi özel olarak tüy için götürdüm doktor dökülür dedi. 11 günlükken küveze alındı orada ki doktor ve hemşire ile görüştüm hormonsal diye korktuğumu dile getirdim o kadar tahlil yaptık birşey olsa çıkardı onlar dökülür dediler. Saçları dökülmeye başladı ama diğer yerlerdi tam emin değilim cidden o kadar can sıkıcı bi olay ki birine desen gülüyolar birdesizin ki dökülmeye başladı mı acaba ?
Şuan 2 ay 5 günlük yüzündekiler biraz dökülme oldu ama kol bacak bıyık bel kısmında hala var. Ya bide esmer mı çocugunuz. Benim ki sürekli ten tonu da değişiyor bazen cayip esmer bazen beyaz oluyor. Rabbimin verdiği herşeye razıyız da iNsan düşünüyor yinedeSiz de bir değişiklik var mı acaba
Benim bebeğimde alnı kulağı ellernde tüyler var kaç kez sordum doktora normal diyorlar sanırım genetik çünkü eşimin aile tarafı biraz tüylü onlara çekmiş sanırımMerhaba arkadaşlar benim kızım bir buçuk aylık doğduğunda lanugo tüyleri ile doğdu sırtında alnında kollarında bacaklarında ve kulaklarında vardı bir süre sonra dökülür diyor doktorlar ama yüzünde de bıyık bölgesinde ve yanaklarında tüylenme başladı bu normal mi ? Bunu yaşayan oldu mu ? Bende pkos var acaba anne sütüyle beslediğim için bunlar oluyor olabilir mi bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen
Eşim ve ailesi hep esmer olduğu için kızımda esmer. Biz dört aya girdik ama henüz hiç dökülmedi korkuyorum hiç dökülmezse diye bıyıkları baya koyu renk oldu çünküŞuan 2 ay 5 günlük yüzündekiler biraz dökülme oldu ama kol bacak bıyık bel kısmında hala var. Ya bide esmer mı çocugunuz. Benim ki sürekli ten tonu da değişiyor bazen cayip esmer bazen beyaz oluyor. Rabbimin verdiği herşeye razıyız da iNsan düşünüyor yinede
Bize de hep dökülür onlar dediler ama sanki dökülmeyecek gibiBenim bebeğimde alnı kulağı ellernde tüyler var kaç kez sordum doktora normal diyorlar sanırım genetik çünkü eşimin aile tarafı biraz tüylü onlara çekmiş sanırım
Dökülmesin yapicak birşey yok saglikli olsunlarda ilerdede lazer yaptırır artık özür dilerim oğlum genlerimiz içinBize de hep dökülür onlar dediler ama sanki dökülmeyecek gibi
Benim kızımda var 3bucuk aylık anlındakı dökülmedi saçları dökülüyor daha var desem yerdir ama dökülüyor diye biliyorum dert etme bu kadar sağlıklı ya şükür geçerMerhaba arkadaşlar benim kızım bir buçuk aylık doğduğunda lanugo tüyleri ile doğdu sırtında alnında kollarında bacaklarında ve kulaklarında vardı bir süre sonra dökülür diyor doktorlar ama yüzünde de bıyık bölgesinde ve yanaklarında tüylenme başladı bu normal mi ? Bunu yaşayan oldu mu ? Bende pkos var acaba anne sütüyle beslediğim için bunlar oluyor olabilir mi bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?