• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laparoskopi ameliyatı olanlar

Merhaba;

Ben Rahim filmi çektirdiğimde 1 tüp hidrosalpenks diğer tüp açık olarak görülmüştü,Rahim Filminin üzerinden 1 ay geçmeden Laporoskopi oldum va tek tüpüm alındı ancak doktorum açık olan tüpümden de geçiş sağlanmadı dedi, yani kapalı,çok zorladım ama açılmadı dedi,Bunu üzerine tüp bebek denedik ve negatif sonuçlandı,Şimdiki doktorum acaba diğer tüpte hidrosalpenks mi oldu neden tutmadı diye düşünürken tekrar rahim filmi çektirdim ve gerçekten tıkalı olan tüpümü basınçla açtılar 1 ay önce, Ş u an yine kapanmış olabilir mi diye düşünüyorum,

Sözün özü 1 günde bile herşey değişebiliyor,O yüzden tekrar HSG çektirmenzi öneririm,
Merhaba canım evet haklısın açıkçası doktor tekrar tıkanmış tüplerin diyecek korkusu olduğu için çektirmek istemiyorum ama doğru diyosun çektirmem lazım rahim filmini

Merhaba;

Ben Rahim filmi çektirdiğimde 1 tüp hidrosalpenks diğer tüp açık olarak görülmüştü,Rahim Filminin üzerinden 1 ay geçmeden Laporoskopi oldum va tek tüpüm alındı ancak doktorum açık olan tüpümden de geçiş sağlanmadı dedi, yani kapalı,çok zorladım ama açılmadı dedi,Bunu üzerine tüp bebek denedik ve negatif sonuçlandı,Şimdiki doktorum acaba diğer tüpte hidrosalpenks mi oldu neden tutmadı diye düşünürken tekrar rahim filmi çektirdim ve gerçekten tıkalı olan tüpümü basınçla açtılar 1 ay önce, Ş u an yine kapanmış olabilir mi diye düşünüyorum,

Sözün özü 1 günde bile herşey değişebiliyor,O yüzden tekrar HSG çektirmenzi öneririm,
Bide şöyle birsey var rahim filmi çekilirken tüplerdeki tikaniklar gidiyo bazıları diyolarya rahim filmi çekildikten sonraki ay adetim 5 6 gün gecikti benim kan testi yapmıştım 400 'ün üstündeydi hamilelik oluşmuş gibi 2 3 gün sonra adet olmazsan tekrar kan testi yaparız 2 ye katlanırsa tutunur dedi doktor ve ben kan testinden 1 gun sonra adet oldum doktor tutunamamış malesef dedi

16ekimde ameliyat olacağım tüplerim alınacak bakalım bizi neler bekliyor

Allahım ya neler var off, benm kistim 2mm di , hamileydim ve 9.hftaya kadar bekledim 6 haftalıkken kalbi durmuştu , 2mm lik kistim 8ayda 4cm oldu, şimdi sağ yumurtalığa yoğunlaştık , allahım aratmasın inaşşlah ya , bizimde kaç aydır deniyoruz olmyor ama rahim filmi çekilmedim normal röntgen çekti

canım doktorunun sölemiş olması gerekir aslında bunu sana istersen sen bi sor doktoruna rahim filmi diye bişey duydum bende ihtiyac varmı böle bişeye diye

M melike3499 canım bnde hamileyim🤰🏻Hendek kendiliğinden geldi bu ay transfer olacaktım ama 5 haftalık hamileymişim😘😘

yaaaaa aşırı sevindimmm canım gözünn aydınnn çoook mutlu oldumm çok dikkat et kendine amannn :KK9:darısı diger bekleyenlere inş süreci çok konustuk sennle allah nelere kadir 🤲 allahım saglıklıca kucagına almayıda nasip etsin inş❤

yaaaaa aşırı sevindimmm canım gözünn aydınnn çoook mutlu oldumm çok dikkat et kendine amannn :KK9:darısı diger bekleyenlere inş süreci çok konustuk sennle allah nelere kadir 🤲 allahım saglıklıca kucagına almayıda nasip etsin inş❤
Saol canım inşallah 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gidicez inşallah oda nasip olur rabbime binlerce kez şükürler olsun rabbim herkese nasip etsin dua et olur inşallah hayırlıca alırız bebişlerimiz kucaklarımıza🤲❤️🧿🤲

Bilmiyorum hatta bnm ameliyatla sol yumurtalığımda alında tek yumurtalıkla hamile kaldım rabbim nasip etti kafada bitirince oldu galiba düşünmeyi bırakmıştım

anladım kuzum sevindim valla ne şanslısın allah sana mucizeni vermiş :)

Saol canım inşallah 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gidicez inşallah oda nasip olur rabbime binlerce kez şükürler olsun rabbim herkese nasip etsin dua et olur inşallah hayırlıca alırız bebişlerimiz kucaklarımıza🤲🧿🤲

etmemmi canım ederim tabiii herşey güzel ilerlecek inş allah tamamına erdirsin ebbeişlerimizi kucagımıza alalım inş 🤲 🤲

Endometriozis, nam-ı diğer çikolata kisti..Ameliyat günüm nihayet 🙏🍀 Yaşadığım acıyı gerçekten çeken bilir. Bu ağrılarıma kimi zaman abartıyorum gözüyle bakıldı.Gittiğim acillerde gaz sancısıdır diye gönderildim.Hastalığı araştırmaya başladığımda benim gibi bir sürü acı,ağrı öyküsü olanların yaşadıklarını okudum ve ne çokmuşuz 😰😱😭 Gecenin bir körü uykumdan uyandıran,o saatte insanı çaresiz bırakan,mahalleyi inletecek kadar avaz avaz ağlatan bir acıdan söz ediyorum. Bir seneden fazladır,Endometriozis ağrısından dolayi kalitesiz,depresif,yorgun bir hayat yaşiyorum. Delirtici ağrıları ve türlü can sıkıcı halleriyle endometriozis, hayatımın bir parçasıydı artık. Regl, yumurtlama gibi döngülerimin yanı sıra, sıradan günler bile hayatımı kabusa çeviriyordu. 4–5 saat sürebilen ağrıdan hastanelik oluyor, konuşamayacak hale geliyordum. Bir ağrı atağını takip eden 5 gün boyunca yürümem, nefes almam,kıpırdamam,öksürmem bile mümkün olmuyordu.Sabah akşam antibiyotik iğneler ve ağrı kesiciler almama rağmen 10 günü bulan iyileşme süreleri…En son gittiğim bir kadın doğumcuda Ca125 tahlili yapıldı.Neymiş ki bu hayatımda duymamışım hiç.Yumurtalık kanseri tahlili.😱🤐Sonuçları ertesi gün değerlendirecek doktorum.Sekreterinden acil bir telefon aldım,sonuçlarınız çıktı sabah erken saatte mutlaka gelmelisiniz.Doktor sizi tekrar mutlaka görmek istiyor.Tahlil sonuçlarımı istedim gönderdiler.Olması gereken değer 0-35 arası iken benim değerim 1246 upppsss!!! Ya kansersem diye sabaha kadar uyku tutmayan gecemi unutmayacağım.Hiçbir açıklama yapmadan bu testi yapan doktora da buradan saygılarımı!!! gönderiyorum.Ona kalsa kanserdim ve acil ameliyata alması gerekiyordu beni.Kaçarak uzaklaştık ordan..Sonrasında onkolog jinekolog doktara gittim,tecrübeli doktorum beni rahatlattı,meğer endometriozis kistleri o değeri yükseltirmiş.Tam bir kabus.. Ve en kötüsü de hiçbir doktorun sizi tam olarak anlayamaması.Apandist mi denmedi,ultrasonlar,tomografiler vs vs vs…Tıpkı lipödem tanısında olduğu gibi bu hastalıkta da tanı geç konurmuş. Endometriozis, rahim hücrelerinin olmaması gereken yerlere yerleşmesiyle oluşan bir hastalık. Karın boşluğu,rahimin arkası,bağırsağa yakın yerler en sevdiği bölgeler.Nedeni tam olarak bilinmiyor. Halk arasında “çikolata kisti” olarak da bilinen bu hastalık çok ciddi ağrılara, düzensizliklere, hayat kalitesinin bozulmasına neden olurken, bebek sahibi olmanıza da engel olabiliyor. Üstelik tüm tedavi yöntemlerine rağmen tekrarlama riski çok yüksek. Hatta, rahminiz bütünüyle alınsa bile yarattığı ağrıların geri dönme ihtimali büyük. Bu hücreler, bir kere yola çıktılar mı, yayılarak ilerlemeyi sürdürüyorlar. Ve neredeyse hakkında hiç konuşulmayan bu hastalık, üreme çağındaki her 10 kadından 1’inde kendisini gösteriyor. Endometriozisin tedavisi ağrıyı gidermeyi, kısırlığı iyileştirmeyi ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlamalıdır. Endometriozisin standart tedavisi cerrahi ve hormonal tedaviyi içerir. Ben aynı zamanda lipödem hastası da olduğum için hormon tedavisi uygulatamadım..Bazı çalışmalarda, endometriozisli kadınlarda lactobacillus bazlı probiyotiğin ağrı şiddeti skorları üzerine etkileri değerlendirildi. Bu veriler, laktobasillerin endometriozis ile ilişkili ağrının azaltılmasında bazı yararlı etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Lİpödemden dolayı,Yaklaşık 4 yıldır nasıl beslenmem gerektiğini, hangi takviyeleri almam gerektiğini tahlil sonuçlarıma ve şikayetlerime göre mutlaka alırım.. Eksik vitamin mineralleri tamamlamak, düzenli hareket,Sağlıklı bir kan dolaşımı, unu,şekeri,pirinci,makarnayı,tatlıyı,böreği,çöreği ve süt ürünlerini kısıtlayıcı beslenmek, lif içeriği zengin, yeşil yapraklı ve koyu renkli meyve ve sebzelerin,zencefil,zerdeçal gibi baharat ve çiğ kuruyemişlerin, probiyotik gıdaların hayatımızda çokça olması, işlenmiş gıdaların sıfıra yakın olmasıyla birçok kronik hastalığımızın semptomlarını ve ağrıları azalttığını deneyimledim. Epey direndikten sonra bugün laparoskopi ile hayatımı kabusa çeviren kistlerden kurtuluyorum. ‘’Endometriozisi olan bir kadın ne kadar acı çekerse, ameliyat sonrası yaşam kalitesinin iyileşmesi de o kadar olasıdır’’diyor uzmanlar ..Dilerim tekrar o acılar geri gelmez.Dilerim operasyonum başarılı geçer.Doktorum Ankara Gata da Doç.Dr Mustafa Ulubay hocama sonsuz minnetle.
&&&
iyi geçmiş ameliyatım.çok şükür.Sağ yumurtalığımın tamamına yakınını almış.5cm lik kist varmış.aldıkları gözüne hoş görünmeyip direk frozen a tahlile göndermiş çok şükür temiz.Sol yumurtalıkta 4cm varmış kistler onları toplamış.Sağ tüpüm şişmiş patlamak üzereymiş tüpü komple almış.solu da ben bağlattım.karın boşluğunda da bi dünya varmış endometriozis odakları onları yakmış..Bağırsaklara yapışmış.hepsini temizledim dedi.Çok şükür bağırsağı almasına gerek kalmamış.İleri dereceye gelmiş zaten.Umarım gözden kaçan olmamıştır.Bu acılarla son olur 🙏
38 yaşındayım,18 yaşında bir oğlum var.2.bir çocuk düşünmüyorum.Allahım isteyen herkese nasip etsin 🙏🍀

Forumu baştan sona okudum.Ayas ve melike çok mutlu okdum.Sağlıkla alın bebişlerinizi kucağınıza,inşallah canlar.
Laparoskipi de 7.günüm bitti hala ağrılarım var.Tam iyileşme kaç gün sürecek? Bağırsak hareketlerim oldukça sağ yumurtalığın kalan yarısı çok acıyor sanırım birşeyler değdikçe.İlk 4 gün öldüren gaz sancısına değinmiyorum bile.Dikişler düşer dedi dr ama hiç düşecekmiş gibi görünmüyor.Diren yerim de çok acıyor.

Forumu baştan sona okudum.Ayas ve melike çok mutlu okdum.Sağlıkla alın bebişlerinizi kucağınıza,inşallah canlar.
Laparoskipi de 7.günüm bitti hala ağrılarım var.Tam iyileşme kaç gün sürecek? Bağırsak hareketlerim oldukça sağ yumurtalığın kalan yarısı çok acıyor sanırım birşeyler değdikçe.İlk 4 gün öldüren gaz sancısına değinmiyorum bile.Dikişler düşer dedi dr ama hiç düşecekmiş gibi görünmüyor.Diren yerim de çok acıyor.

10 gün içersinde iyileşiyorsun gazında azalıyor. tuvalete çıkmayı ihmal etme bol bol kompostu iç çok yardımcı oluyor. benim ameliyat olalı 15-16 gün oldu işe bile başladım dikişler hemen düşmiyor zaten benim bile hala duruyor. düşene kdr ağır kaldırmamaya özen gösteriyorum o kdr. ilk 10 günde yatarak dinlendim bol bol evin içinde yürümeye çalıştım öyle canım

Teşekkürler canım inşallah🤲rabbim sizede tez zamanda şifa versin inşallah 10 günü falan buluyo gaz sancısının azalması inşallah tekrar aynı şeyleri yaşamazsın rabbim yardımcın olsun

Canım çok geçmiş olsun ço kgüzel bir döneme giriyorsun bu ameliyatla birlikte tüm acılarına degecek bundan sonra yaşadıgın kaliteli hayat.ama agrılarının gaz sancının dinmesi 10. gün 15. günü bulacak hergün daha iyi olacaksn ..Bagırsak ve sindirim sisteminin düzene girmesi daha uzun bir süreç malesef benimde bagırsaklarım temizlendigi için iyi bilirim o kötü hissi neredeyse 3 aya yakın kabızlık problemim devam etti benim zeytin yagıyla lavaboya girdigimi biliyorum günlerce beslenmene cok dikkat et bu dönemde..rabbim tekrarını yaşatmasın hiçbirimizeee çook geçmiş olsun:dua:

Laparoskopiden sonra hamile kalma şansı nedir acaba kızlar. doktorlarınız ne diyor

meraba bn de çikolata kisti var tüp bebek tedavisine başladım yumurta takibi yapıldı sonra yumurtalarım oluştuktan sonra toplandı ve kaliteli olanlar donduruldu doktorum bu şekilde transfer yapmayalım çünkü sol tüpde sıvı da var dedi önce ameliyatla kistleri ve sıvı temizleyecekmiş bu durumu yaşayanınız oldu mu acaba?
nasıl bir yol izlediniz acaba. Umarım herşey iyi sonuçlanmıştır. Bende de kistler var direk tüp bebe mi yokda ameliyat sonra tüp bebek mi karar veremiyorum

Teşekkür ederim kızlar.Düzenli çıkıyorum tuvalete hergün.Ama bir saat bağırsak hareketleri yumurtalığa değince sancısı öldürüyor.Gaz şikayetlerim bitti gibi.Sağ ya da sola dönüp yatamıyorum.Hepsi geçecek inşallah.İyiki varsınız,teşekkürler destekleriniz için ❤🍀🙏

Back
X