• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laparoskopi sonrasında bebek için yapılan tedavileri anlatır mısınız?

merhaba,
bende başımdan geçen ameliyatı anlatayım. benim yumurtalıklarımda yaklaşık 8cmlik bir kist vardı ve bunun en kısa zamanda alınması gerekiodu.
benim ameliyatım saat 15:00 de olacaktı. bizde saat 14:00 gibi hastaneye gittik. yatış işlemleri yaptırdık. daha sonra odaya geçtik. yeşil bir kıyafet verdiler onu giydim. sonra koluma serumun takılabileceği bir iğne gibi bir şey taktılar. geceden beri aç olmama rağmen lavman yaptılar. o kadar korktuğum kadar kötü bir şey olmadığını anladım. sadece arkadan bir sıvı veriyorlar. bi kaç dakika bekleyip tuvalete gidiyorsun. ne varsa çıkarıyor.

en sonunda ameliyat saati geldiğinde beni ameliyathaneye götürdüler ve orada kolumda narkoz vererek bayılttılar. sonrası gözümü açtığımda ameliyat bitmişti.(ameliyat ayrıntıları için internette laparoskopi ameliyatlarını izleyebilirsin.ben hepsini izlemiştim.)

ameliyat yaklaşık saat sürmüş. 3 te girdim ameliyata uyanmam, 6-6:30 u buldu. o gece hastanede kaldım. ağrı kesici verdiler. serum taktılar. çok aşırı bi ağrım olmadı. tuvalete falan kendim gidebildim. tuvalette biraz yanmam vardı ve biraz kanama oldu. bunlar da normalmiş.

dediğim gibi hiç ağrım olmadı. ertesi gün de tedbir olarak hastanede kaldım. o gün hep koridorlarda dolaştım. 3. gün gayet iiyiydim. eskişehirde ameliyat oldum ve bilecikteki evime rahat bir şekilde geldim.

2 gün sonra duşumu aldım. 1hafta sonra dikişlerimi aldırmaya gittiğimde:
drum: ameliyattan daha fazla acır dikiş aldırmak demişti. dayanamayacağım kadar oolmadı tabi dikiş alımı. sonra 1 ay rapor verdi.

yani ben rahat bir ameliyat süreci geçirdim. darısı olacakların başına...
geçmiş olsun....
ben artık çocuk olması için uğraşıorum bakalım. yumurtlama problemim ortaya çıktı şimdi de bakalım :(

slm arkadaşlar bende ankarada zekaı tahıt burak hst.yarın yatçam perşembe lap.yapılcak hsg de tupler kapalı gozuktuyu için,geçen ey edetimde fsh 15.76 çıkmıştı doktor dırek ınfertılıte gıtmemı soledı.bende bunun uzerıne tedavıye basladım.bu ay tekrar fsh yaptırdım 8.87.dusmuş.28 yasındayım adet duzensızlıyım yok.allah yardımcımız olsun

slm arkadaşlar bende ankarada zekaı tahıt burak hst.yarın yatçam perşembe lap.yapılcak hsg de tupler kapalı gozuktuyu için,geçen ey edetimde fsh 15.76 çıkmıştı doktor dırek ınfertılıte gıtmemı soledı.bende bunun uzerıne tedavıye basladım.bu ay tekrar fsh yaptırdım 8.87.dusmuş.28 yasındayım adet duzensızlıyım yok.allah yardımcımız olsun

geçmiş olsun canım. umarım ameliyatın başarılı geçmiştir.

Kızlar ben de aralık ayında çikolata kistlerimden dolayı laparoskopik ameliyat oldum.O zamandan beri her ay yumurta takibi yaptırdım ve geçen ay sol tarafta kist başlangıcı olduğu gözlendi.İnşallah hamile kalmaya engel değildir ama acayip stres yaptım.Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım sonuç negatif.Gittiğim doktor aşılamanın bir yarar sağlamayacağını söylüyor her nedense.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Allah hayırlı doktorlarla karşılaştırsın diyorum.

bende 2010 ocak ayında laparaskopi oldum, sonrasında doktorumuz hiçbir ilaç vermedi, 6 ay deneme süresi dedi olmazsa sonrasında tekrar tedaviye başlarız dedi......veeeeee ben laparaskopi sonrası 4. adetimden sonra hamile kaldım:49: şuan bebişim doğdu, kucağımızda :emir_bebek: tam 43 günlük şimdi...Allahım isteyen herkese nasip etsin anne-baba olmayı...

selam canım.laparoskopik ameliyatı hangi sebeple olduğunu öğrenebilir miyim?

bende 2010 ocak ayında laparaskopi oldum, sonrasında doktorumuz hiçbir ilaç vermedi, 6 ay deneme süresi dedi olmazsa sonrasında tekrar tedaviye başlarız dedi......veeeeee ben laparaskopi sonrası 4. adetimden sonra hamile kaldım:49: şuan bebişim doğdu, kucağımızda :emir_bebek: tam 43 günlük şimdi...Allahım isteyen herkese nasip etsin anne-baba olmayı...

selam canım.laparoskopik ameliyatı hangi sebeple olduğunu öğrenebilir miyim?

ben 2çocuk annesiyim ve 2. evliliğim eşimin çocuğu olmadığı için tekrar çocuk istiyorum. 2 kürtaj bir düşük ve 2 kimyasal gebelikten sonra malesef laparaskopive histereskopi ameliyatı oldum.üzerinden 3 ay geçti bu ay korunmadık ben 3. adetimide oldum inşlh hamileyimdir bu ay ama daha 4 gün var 1 hafta önce hcg yaptım negatif çıkmıştı adetime 4 gün olmasına rağmen belim kasıklarım çok ağrıyor oldum olcam gibi ümdim bi geliyo bi gidiyo :58: acaba hamile kalmışmıyımdır die :(

arkadaşlar allah hepimizin yardımcısı olsun.

laparoskopi amelitatından sonra bende hamile kalamadım. dr um da 6 ay sonra rahim filmi çekti. bu tür ameliyatlardan sonra tüplerde yapışıklık olabiliyormuş. eğer tıkanıklık varsa açılır demişti. rahim filmi çektirdikten sonra çok şükür hamile kaldım. şu an çok yeni. dün keseyi gördük. allah tüm isteyenlere versin...

arkadaşlar allah hepimizin yardımcısı olsun.

laparoskopi amelitatından sonra bende hamile kalamadım. dr um da 6 ay sonra rahim filmi çekti. bu tür ameliyatlardan sonra tüplerde yapışıklık olabiliyormuş. eğer tıkanıklık varsa açılır demişti. rahim filmi çektirdikten sonra çok şükür hamile kaldım. şu an çok yeni. dün keseyi gördük. allah tüm isteyenlere versin...

canım ne kadar sevindim.:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: ne olur arkadaşlar bu ameliyat sonrası herkes hamile kalana kadar yaşadıkları süreci anlatsın hepimize ilaç olsun psikolojik olarak ta.eminim belli bir süreç alacak ama birbirimize destek olalım.ben 34 yaşındayım 3 senedir uğraşıyoruz olmuyor septum yüzünden ameliyat oldum fakat ameliyatta tüplerin birinde tıkanıklık diğerinde de yapışıklıklar görülmüş.doktorun biri olumsuz biri olumlu konuşuyor.ne yapacağımı şaşırdım.inanın hiç heveslenemiyorum bile .ancak burda senin gibi arkadaşlardan güzel şeyler duyunca umutlarım canlanıyor.allahım tüm isteyenlere sağlıkla hayırlısıyla versin bebişlerimizi AMİN..

canım ne kadar sevindim.:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: ne olur arkadaşlar bu ameliyat sonrası herkes hamile kalana kadar yaşadıkları süreci anlatsın hepimize ilaç olsun psikolojik olarak ta.eminim belli bir süreç alacak ama birbirimize destek olalım.ben 34 yaşındayım 3 senedir uğraşıyoruz olmuyor septum yüzünden ameliyat oldum fakat ameliyatta tüplerin birinde tıkanıklık diğerinde de yapışıklıklar görülmüş.doktorun biri olumsuz biri olumlu konuşuyor.ne yapacağımı şaşırdım.inanın hiç heveslenemiyorum bile .ancak burda senin gibi arkadaşlardan güzel şeyler duyunca umutlarım canlanıyor.allahım tüm isteyenlere sağlıkla hayırlısıyla versin bebişlerimizi AMİN..

canım bende yaklaşık 2 senedir uğraşıodum. en sonunda rahim filminden sonra tedaviye başlıcaktık o yüzden bu ay hiç düşünmemiştim. filmden sonra da olmaz die düşünüyordum. umutlarım benimde bitmişti. hatta idrar testi negatif çıkınca çok üzülmüştüm. umutlanmadığım ay bile üzüldüm. dr a gittim kan verdim sonuçlar çıkıncaya kadar bişiler yiyelim dedik. yerken dr aradı ve tebrik ederim dedi.
ben bi de bu ay incir suyu ve bal tarçın çörek otu karışımları yapıp içtim. yumurtlama problemimde vardı. onların da faydası olabilir.

önemli olan o düşünceyi bi şekilde kafamızdan atabilmek ama yapamıyoruz işte.
allah hepimizi bebişlerimize kavuştursun inşallah....

ben de laparoskopi sonrası hamile kaldım.tüplerim de yapışıklık vardı.ama açıldı.birde benim rahim kanalarım çok uzunmuş normale göre geç hamiş kalırsın dedi doktor.3 ay denedim olmadı aşılama yaptı ve tuttu.2,5 yaşında bir oğlum var.sonra da çok iyi korunmadık nasıl olsa geç gebe kalıyorum diye ve süpriz şekilde hamiş kaldım.34 haftalık hamileyim ve allah nasip edrse bi kızım olacak.benim laparoskopi ameliyatım çok kolay geçti 15 dakika sürmüş.2 saat hatanede kaldım çıktım iki günde biraz gaz sancım oldu okadar işte.allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.

ben de laparoskopi sonrası hamile kaldım.tüplerim de yapışıklık vardı.ama açıldı.birde benim rahim kanalarım çok uzunmuş normale göre geç hamiş kalırsın dedi doktor.3 ay denedim olmadı aşılama yaptı ve tuttu.2,5 yaşında bir oğlum var.sonra da çok iyi korunmadık nasıl olsa geç gebe kalıyorum diye ve süpriz şekilde hamiş kaldım.34 haftalık hamileyim ve allah nasip edrse bi kızım olacak.benim laparoskopi ameliyatım çok kolay geçti 15 dakika sürmüş.2 saat hatanede kaldım çıktım iki günde biraz gaz sancım oldu okadar işte.allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.

allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin canım.

kızlar merhaba bende pcoluyum. bugun dr um laparoskopi yontemıyle pcolarını kırabılırız dedı aynı zamanda rahım fılmıde cekıyolarmıs operasyon sırasında. ssatlerdır arastırıyorum bole bı amelıyatla ılgılı hıcbısey bulamadım sızın amelıyatlarınız ne amelıyatıydı kafam cok karıstı yardım edın lutfenn

merhabalar...benimde sağ tüpüm tıkalı çıkmıştı rahim filminde ama doktor laparoskopi yapmadan aşılama yaptı iki defa ikiside negatif.sonra tüp bebeğe geçelim dedi bizde o doktoru bıraktık.şimdi ilkbaharda tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz.acaba ben tüp bebekten önce laparoskopi ameliyatı olayımmı arkadaşlar. sizlerin fikrinizi almak isterim:50:

kızlar merhaba bende pcoluyum. bugun dr um laparoskopi yontemıyle pcolarını kırabılırız dedı aynı zamanda rahım fılmıde cekıyolarmıs operasyon sırasında. ssatlerdır arastırıyorum bole bı amelıyatla ılgılı hıcbısey bulamadım sızın amelıyatlarınız ne amelıyatıydı kafam cok karıstı yardım edın lutfenn

Canım benim 8cm lik bir kıstım vardı. Onu aldılar. O sırada tüplerimide kontrol etmişlerdi. Ama kırma işlemini ben hiç duymadım.
Bu arada belki coktan ameliyat olmussundur. Geç bı cevap oldu. Gecmis olsun

merhabalar...benimde sağ tüpüm tıkalı çıkmıştı rahim filminde ama doktor laparoskopi yapmadan aşılama yaptı iki defa ikiside negatif.sonra tüp bebeğe geçelim dedi bizde o doktoru bıraktık.şimdi ilkbaharda tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz.acaba ben tüp bebekten önce laparoskopi ameliyatı olayımmı arkadaşlar. sizlerin fikrinizi almak isterim:50:

Gecmis olsun canım. Dr.un ne diyo bu konuda. Bazı tüpler film çekilirken açılabiliyor. Ama seninki açılmamış galiba. Doktorlara bı görüş istersen. Faydası olacak mı?

Back
X