Lapasorskobide rahim tüpünün yarım bırakılması

sngl35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
224
161
Merhabalar ben altı yıllık evliyim.İzmirde ikamet ediyorum .5 tane olumsuz tüp bebek denemem var. 2012 de laporoskobi oldum,bir tüpün tamamen kapalı açamadık diğer tüpünü de aldık artık tüp bebege hazırsın dediler.Doktorumuz sizde deneme esas deneyeceksiniz başka bir sıkıntı göremiyoruz dedi.Olumsuz denemelerden sonra tekrar bir hsg daha çektirelim dedik.Kapalı olan tüpüm açıldı ve aldık dedikleri tüpün yarısı duruyor rahim filminde.Görüşmeye gittiğim doktorlar bizim senin tüpünle işimiz yok deyip direk tüp bebek yapmak istiyor.Ama hep bir soru işareti ?yarım tüpün olması tüp bebek tedavisini etkiler mi ya da ne kadar etkiler yol gösterebilirseniz çok sevinirim,sevgiler...

Merhabalar ben altı yıllık evliyim.İzmirde ikamet ediyorum .5 tane olumsuz tüp bebek denemem var. 2012 de laporoskobi oldum,bir tüpün tamamen kapalı açamadık diğer tüpünü de aldık artık tüp bebege hazırsın dediler.Doktorumuz sizde deneme esas deneyeceksiniz başka bir sıkıntı göremiyoruz dedi.Olumsuz denemelerden sonra tekrar bir hsg daha çektirelim dedik.Kapalı olan tüpüm açıldı ve aldık dedikleri tüpün yarısı duruyor rahim filminde.Görüşmeye gittiğim doktorlar bizim senin tüpünle işimiz yok deyip direk tüp bebek yapmak istiyor.Ama hep bir soru işareti ?yarım tüpün olması tüp bebek tedavisini etkiler mi ya da ne kadar etkiler yol gösterebilirseniz çok sevinirim,sevgiler...
Merhabalar :
Tekrar eden negatıf tüp bebek denemeleri olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı,(rahim-tüp fılmınde içi su dolu tüp varlıgı ekarte edılmelı) kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.Tüpün kalan kısmında içi sıvı dolu bır yapı ( hidrosalpinx)yok ise tüp bebege olumsuz bır etkısı olmayacagı yönunde fıkır birligı var.Bu öyküye göre array cgh yapılarak embrıolara genetik tarama yapmak faydalı olucaktır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.