Laporoskopi ve histeroskopi yi birlikte olanlar buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1884
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1884

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
21
0
16
Ankara
Rahimde perdeden dolayı laporoskopi ve histeroskopi yapılacak bu konuda tecrübeli olanların bilgilerine ihtiyacım var ameliyat ne kadar sürüyor ne kadar sürede uyanılıyor ve uyayınca agrı cok oluyor mu günlük yaşama dönmek kac gün sürdü tecrübeli olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

Merhabalar siteye yeni üye oldum. Ben hem laparoskopi hemde histereskopi oldum. Olmadan önce çok korkularım vardı ama oldu bitti çoookta iyiyim. Benim çift rahmim var( uteris didelfis) birinin ağzı açık diğer rahimin ağzıda tamamen kapalıydı. Adet kanım birinden dışarı çıkıyordu diğeri kapalı olduğu için kan rahmin içinde kalıyordu. Histereskopi oldum ve orayı açtılar.

Amaliyatın ne kadar sürdüğünü hatırlamıyorum ama ameliyattan çıktıktan sonra odaya geldiğimde uyanıktım adet sancısından biraz daha şiddetli sancım oldu en fazla yarım saat sürdü çünkü serumdan ağrı kesici verdikleri için hemen ağrını kesiyor. Hastanede de 3 gün kaldım. İlk gün uyuyarak geçiyor zaten. Hastaneden çıktığımda herşey yolunda çok iyiydi kendimi iyi hissediyordum. Eve gittiğimde kuş gibiydim. İnşallah seninde herşey yolunda gider .

Rahimde perdeden dolayı laporoskopi ve histeroskopi yapılacak bu konuda tecrübeli olanların bilgilerine ihtiyacım var ameliyat ne kadar sürüyor ne kadar sürede uyanılıyor ve uyayınca agrı cok oluyor mu günlük yaşama dönmek kac gün sürdü tecrübeli olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

canım mrb,benimde rahmimde perde vardı,geçen sene şubat ayında bende hem laparoskopi,hemde histeroskopi oldum,ameliyat yarım saatten fazla sürmüş sanırım eşim öyle söylemişti,hemen uyanıyosun zaten ben odaya geçtiğimde kendimi hatırlıyorum çok ağrım var diye ağlamıştım ama ameliyathaneden çıkıp asansöre bindiğimizde başlamışım ağlamaya,yani kendime gelmeye...çok ağrım vardı ya hatta ben ağlayınca eşim de ağlamıştı :( sonra hemşireler ağrı kesici verdi rahatladım,zaten ertesi günde taburcu oldum,bi kaç gün hareket ettikçe ağrım oldu karnımda ama 3 gün sonra normale döndüm sayılır,tabi gülünce falan çok acıyodu karnım :) hiç korkulacak gibi değil,zaten küçücük bi delik açılıyo,en geç 1 haftaya hiç bişeyin kalmıyo,ben 10 gün sonra dikişlerimi aldırmaya gittiğimde sanki ben o ameliyatı olmamışım gibi geldi öyle rahattım...umarım yardımcı olabilmişimdir,sevgilerle :)

cevaplarınız için cok teşekkürler içimi rahatlattınız bende bgn doktorla görüştüm adetten sonra ameliyat olacagım inşallah benimde iyi gecer allah izniyle ve herşey yolunda gider sizlere bi sorum daha olacak peki daha sonra rahim filmi falan istendi mi bide ne kadar süre sonra hamile kalabildiniz

cevaplarınız için cok teşekkürler içimi rahatlattınız bende bgn doktorla görüştüm adetten sonra ameliyat olacagım inşallah benimde iyi gecer allah izniyle ve herşey yolunda gider sizlere bi sorum daha olacak peki daha sonra rahim filmi falan istendi mi bide ne kadar süre sonra hamile kalabildiniz

evet canım tekrar rahim filmi çekiyo fakat anestezili,ameliyathaneye giriyosun yine,eğer rahimde yapışıklık falan kalmışsa o anda müdahale etmek için anestezi veriyolar.ama günü birlik,yatmıyosun hiç hastanede..ben henüz hamile kalamadım canım,eşimde de sorun var...üstelik hipotiroid hastasıyım aynı zamanda,bakalım tedavi görüyoruz işte,herşeyin hayırlısı artık

ilginizden ve cevaplarınızdan dolayı cok teşekkür ederim umarım sorunları bir an önce atlatır ve gebelik haberini en kısa sürede alırsınız

Merhabalar ben rahim filimi çekilmedim. Bana tekrar histereskopi yapıldı. İlk histereskopi operatif(cerrahi) olandı. 1 ay sonra tekrar kontrole gittim rahim filmine gerek duymadı. Tekrar histereskopi oldum. Çok hafif anestezi aldım toplam da girmemle ayılmam 15 dk sürdü. Çok ince bi aletle girip kamerayla rahim ağzı ve rahme bakıldı. hastanede birkaç saat kaldım hiç bişe olmamış gibiydi ve doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi hamile kalabilirsin dedi ve folik asit önerdi . Ameliyattan sonra çok akıntım olduğu için fitilde verdi. Ama sana rahim filmi çekebilir yine çok hafif bi anestezi ile. Allahım şifalar versin inşallah herşey yolunda gider. Haber verirsen sevinirim. Şuan neler hissettiğini anlayabiliyorum için rahat olsun geçmiş olsun

teşekkür ederim tabiki amelyatı olunca burda mutlaka tecrübelerimi, paylaşıcam inşallah herşey yolunda gider ve bende burdan yazarım bu ayın 20 gibi olacak ameliyat muhtemelen sizde bi an önce gebelik haberinizi alırsınız inşallah 2 ameliyat niçin oldu sizin

bende mayıs ayında histereskopi ve laparoskopiyi aynı anda yaptıracağım..tedirginim,üc aydır erteleyip duruyorum operasyonu..rahim filminde gittiğim dört doktorun görüş ayrılıkları nedeniyle şu an ki doktorum laparoskopi önermişti ama öncelikle bir aşılama denedik üç ay önce,sonuc negatifti maalesef..aşılama esnasında rahim girişinde sıkıntı oldugunu farketti doktorum,rahme giriş saglayamadığı için aşılamayı bırakmayı bile düşündü..negatif sonucu alınca yeniden aşılama denemeden önce histereskopiyle rahim agzını rahatlamaya çalışalım dedi bu arada rahim kanallarında sorun olup olmadığına kesin kanaat getirmek içinde laparoskopiyi yapalım diye önerdi..önümüzdeki ay diye kara verdik eşimle,bakalım..agrısı sızısı değilde beni en çok operasyonlardan sonra karşılacagım tablo tedirgin ediyor ya sandıgımdan daha büyük bi sorunum varsa?bu operasyonlarla sorunlar giderilebiliyormu her seferinde?yoksa giderilemeyeck kadar büyük sıkıntılarla karşılaşanlar oldumu?

arkadaşlar ameliyattan önce ne gibi tahliller yapıldı size doktorum pazartesi tahliller için cagırdı beni bi sorun olmazsa cuma ameliyatını yaparız dedi

yarın doktorum tahlil için hastaneye cagırdı herhangi bi sorun cıkmazsa cuma ameliyatını yaparız dedi ne gibi tahliller yapılıyor bilgisi olanlardan cevap bekliyorum

ben ameliyatımı oldum cuma günü yani 19 nisanda birgün hastanede kaldım ve iki gündür de evdeyim şükürler olsun iyiyim bundan sonraki sürec nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama ameliyatım iyi geçmiş cok korkarak gittim hiçbişey hissetmiyorsunuz bütün stres ameliyatı olana kadar uyanırken bide biraz agrı olacak okadar da oda ağrı kesicilerle bi kaç saat içinde geçiyor böyle durumu olan arkadaşlar ameliyatınızı ertelemeyin eninde sonunda olunacak tabikonuda uzman bi doktora umarım bu durumda olup ameliyat konusunda tedirkin olanlara yardımcı olabilmişimdir

Çok sevindim tekrar geçmişolsun. Bundan sonra hiç bişey olmaz. Bende şuan 7 haftalık hamileyim. Bebeğim sağ rahmimde. Benim çift rahmim olduğu için erken doğum yapma riskim çok yüksekmiş. Doktor o yüzden rahim ağzını dikmemiz gerekiyor dedi.dikiş sorun deilde ilk histereskopi de enfeksiyon kapmıştım .Ya tekrar kaparsam bebeğime daha çok zarar verir diye korkuyorum. Ama kafam çok karıştı rahim ağzı yetmezliğinde dikiş atılıyor diye biliyorum. Ve bu konuyla ilgili hiç bir yazı bulamadım. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı bi şekilde dünyaya gelir. Allahım herkesin gönlüne göre versin.

Back
X