laptompum ucak gıbı

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
arkadaslar vaıo sony laptopum var ve calısırken ucak gıbı ses cıkarıyor basımı agrıtıyor

ınternetten arastırma yaptım sesın sebebıyle ılgılı ve fan tozlandıgı ıcın bole oldugunu ogrendım fan temızlenmesı gerekıyormus
bole bı ıslem yaptıran var mı aranızda cok ucret oluyor mu
bırde ne kadar surede yapılır acaba ben ders calıstıgım ıcın bılg ıhtıyacım var
bır gun ıcınde yapılır mı acaba bırde garantısı yok o yuzden bılgısayar tamırı yapan bı yere goturmem lazımm

onda bişey yok ki bilgisayarın içini açıp kendin de temizleyebilirsin ben öyle yapmıştım. Kurutma makinesi olmaz da elektrikli süpürgenin başlığıyla da temizleyebilirsin

çok fazla bir fiyatı yoktur bence çünkü zor bir işlem değil. erkek arkadaşım benim bilgisayarımı temizlemişti o zmn görmüştüm bu işlerden anlayan bir arkadaşın varsa ona söyle yapar hemen

fanın oldugu yere elektırıklı supurgeyı tut olmadı az cok bu ıslerden anlayan bır tanıdıgının bes dakıkasını almaz..sende yapabılırsın cok basıtt...

Ben 60 liraya temizletmiştim bilgisayar tamiri yapan bir yerde, garanti kapsamına girmiyor zaten. Bir kaç saatlik iş, daha bile kısa hatta. Şimdi kendim temizliyorum ayda 1 kere neredeyse. İnternette biraz araştırma yaparsan resimli anlatan bloglar var bir dolu, çok kolay bir işlem, vidalarını söküyorsun fanı çıkarıp üflüyorsun, tozları alıyorsun. Ben bir de ıslak mendille falan silip içini, sonra fön makinesiyle de kurutuyorum. ayda 1 yapmama rağmen, 1 2 parmak kalınlığında toz çıkıyor altından. Kendin de yapabilirsin, kolay bir işlem.

fanın oldugu yere elektırıklı supurgeyı tut olmadı az cok bu ıslerden anlayan bır tanıdıgının bes dakıkasını almaz..sende yapabılırsın cok basıtt...

sımdı ben pekte anlamıyorum bu ıslerden bılg sol tarafından gelıyor ses heralde ora fan bunu bıle bılmıyorum gulmeyın ama daha once evet supurge tutuyodum 1 2 gun ses az gıdıyodu ama sımdı tutsamda ses gıtmıyo hala var

fanı kendım temızlemeye korkarım dagıtıp bı daha topalayamam dıye temızletmeye versem sorun cozulur mu kı artık napalım kac gun surerse mecbur cunku bu ses benı cıldırtacak
arkasında bı suru vıda var soksem toplayamam gıbı gelıyo bana

ses gıttı mı pekı o zaman

toparlayamam dıyorsan hıc ugrasma canım ver halletsınler cok bısey oldugunu sanmıyorumm

ses gıttı mı pekı o zaman

Benim ilk başta ses çok kötüydü, film falan izlerken izlediğim şeyden baskın gelen bir uçak sesi çıkıyordu. temizledikçe azaldı ama sıfıra inmedi hiç.. şimdi oldukça az, biraz daha çoğaldıkça vidalarını söküp siliyorum. azalıyor gene.

Benim bilgisayarımda aynısı garantisi bitmemişti götürdüm temizlemiş onlar bi de çok ısınıyo kendiliğinden kapanıyordu bataryasını değiştirmişler baya sorunlu çıktı ya alalı da iki sene oldu daha

Laptop isiniyor olabilir tahta gibi sert zeminde oldugundan emin ol. Sikistirilmis hava satiliyor teknik magazalarda onlardan alip deliklerinden sikabilirsin

Sonylerde bu sıkıntı var maalesef. Hele bir de eski modelse, bırak uçağı, odanın içinde traktör dolaşır.
Fanını temizletseniz bile istediğiniz sessizliğe ulaşmaz.

Laptopta en sessiz ve kaliteli markalardan biri asustur. Bilginize.

arkadaşların dediği gibi sen kendin de temizleyebilirsin canım. bilgisayarı aç. elektrikli süpürgenin başına ince kilotlu çorap geçir ki fazla çekmesin. rahatça tozları alabil.

arkadasımınkide öyleydi sakın kendin uğrasma :)))) daha beter oldu arkdşnki... tamirciye götür 1 2 gün içinde veriyorlar sana ücretide 10 20 tl bişey alıolar

keske bu yorumu onceden okusaydim yeni laptop aldik vaio sony aldim,
asusta vardi

keske bu yorumu onceden okusaydim yeni laptop aldik vaio sony aldim,
asusta vardi

Canım laptopta sony ve asus üzerine tanımam.
Ama sonylerde bazı sıkıntılar olabiliyor.

-Fan problemi yaşanabiliyor bu konudaki gibi
-Fazla ısınma sorunu
-Parçaları bulunmuyor veya bulunsa bile çok pahalı.

Asusta bunların hiç biri yok.
Laptoplarda her yönden 4-4 lüktür asus.

Tabi toshiba, acer,lenovo gibi markalar da iyidir.
Ama asus bir adım daha öndedir.

valla bileydim asus alirdim sony iyidir diye sony aldim,
parca sorunuda eskisi gibi degil dedi esim neyse artik olan oldu,
bida alirsak asus alirim bu sefer...

kızlar supurge cok tehlıkelı ıcıne cektıgı ıcın fana zarar verebılır kabloyu cıkarabılır o sekılde olan cok fazla urun var 20 lıradan fazlada etmez fan temızleme ucretı hatta 20 lıraya servıs ıslemcı macununuda değiştiriyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…