Arkadaşlar, epilasyon yöntemleri ve yerleriyle ilgili çok fazla problem yaşamış ve 40 yaşıma yaklaştığım şu günlerde nihayet sorunumu çözmüş birisi olarak deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Artık tüylerimi unuttum galiba:) yıllarca ağdalar, jiletler, batık tüyler, tam alınamamışlar, tam çıkmadığı için alınamamışlar vs yaşadıktan sonra laser denemeye karar verdim. ancak gittiğim alexandrite laser tüylerimi döküyor sonra yeniden çıkıyordu.
Sonunda aradığım laser epilasyonu buldum:)
Buğday tenliyim ve tüylerim kumral ve ince. bir çok laser merkezine gidip doğru dürüst bir sonuç alamadım. hatta beşiktaşta gittiğim bir merkezdeki dermatoloji profesörü "hiç bir aletle yaptırma sonuç alamazsın, tüylerin sertletiğiyle kalır" demişti.
Sonunda internetten araştırarak "ütüleme laser", "diode laser", "buz laser" denilen yöntemi kullanan bir yer buldum. Kullanlan aletin adı Soprano ice. Vaadettikleri pek iddialıydı. Acı yok, her mevsim yapılabiliyor, ince tüyleri görüyor vs.
Libadiye caddesine yakın bir yerde , Emek Güzellik merkezi adında bir yere gittim. Giriş katta bir yer, daha önce gittiğim yerler gibi havalı değildi. içeriye girdiğimde sahibiyle tanıştım. Didem Hanım, son derece kibar, mütevazi ancak işini çok iyi bilen ve takip eden, son derece titiz bir hanımdı. Salon tertemizdi. Yanında iki tane genç hanım çalışıyordu. İkna olup başladım. İyi ki başlamışım beşinci seansıma giderken tüylerimi jiletlemem gerekiyordu ama tüylerimi görüp de jiletleyemedim:)
Vücudumda güven sağladıktan sonra yüzüme de başladım ve ilk seanstan itibaren yüzümde beni rahatsız eden görüntüden kurtuldum. Çok sevindim, çünkü 15 yaşlarından beri bunlar beni rahatsız ediyordu. Birde de şimdiye kadar hiç yaşamadığım birşey, cildim tamamen pürüzsüz oldu. Bir sürü batık vs vardı ancak şimdi sıfır!!!
Acı kısmına gelince alexandrite'a göre çok çok az gerçekten. Ancak zaman zaman canınız acıyor. Alexandrite'a Emla krem olmadan asla ve asla giremezken bunda böyle bir ihtiyaç duymadım. Genel olarak oldukça konforlu.
Tüm vücut 1.5 ila 2.5 saat sürüyor.
Hijyen konusuna gelince takıntılı denebilecek birisiyim ve gerçekten şimdiye kadar bu konuda en ufak bir zaaf bile görmedim. Hiç bir ayrıntıyı atlamıyorlar, iletişimleri çok düzgün, randevuları çok iyi organize ediyorlar.
Bu kadar ayrıntılı yazdığım için işletmeyle bir bağlantım olduğunu düşünmüş olabilirsiniz ancak inanın yok. O kadar memnun kaldım ki benim gibi sıkıntı çekenler faydalanabilsin diye deneyimimi paylaştım.
hepinize konforlu epilasyonlar dilerim.