lazerle assisted hatching tüp bebek

umutsuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
96
1
96
İstanbul
Tüp bebekte lazer (assisted hatching) yöntemi ile yumurtanın tomurcuklandırılması içinyardımcı yöntem varmış bunu uygulatanlar varmı acaba... Etkisi oluyormu çok merak ettim :utangac:

etkisi var canım gebelik şanşını %5 ile 10 arasında arttırıyormuş hücreler dış zarı daha rahat yırtıp rahim duvarına gömülüyo buda gebeliği arttırıyo

kızlar bide bunu buldum

Assisted Hatching (Destekli yuvalama)

Normal gelişimini tamamlayabilen bir embriyonun rahimin iç tabakasına tutunabilmesi için öncelikle dış kılıfından(zona pellusida) sıyrılması gereklidir. Assisted hatching işleminde amaç, embriyonun dış kılıfını transfer öncesinde bir miktar inceltmek olup bu şekilde embriyonun rahime tutunması kolaylaştırılarak gebelik şansı arttırılabilmektedir. Bu işlem mekanik, kimyasal ya da lazer yöntemiyle yapılabilmektedir

türkiye de lazerle tomurcuklanma işlemini yapan tüp bebek merkezi varmı?ben sadece kıbrısta bir merkezde yapıldığını biliyorum

o zaman ne kadara geliyo tüp bebek 5 milyarmı

Yok canım ilaç hariç 2.750 ytl yaptırdık. Benim transferimin 3. günü bugün transfer günü içerde embriyologla konuştum ve yumurtalar 5. gününde transfer edildi ve hatchıng işlemi laserle yapıldı. Bu tutunmayı dahada kolaylaştırıyor.
İnternetteki araştırmalarımdanda öğrendiğim kadarıyla bu işlem artık neredeyse merkezlerde standarda binmiş. Çünkü tüp bebek başarısını artırıyor ve merkeze bir maliyeti yok ama reklamı oluyor bu şekilde.

ben doktoruma sordum, gerekli olan her hastaya özellikle yaşı ileri annelerin embryolarına zaten yaptıklarını söyledi. zaten bu durumda fiyata dahil oluyor.

Artık hemen hemen bütün tüp bebek merkezleri standart lazer traşlamayı yapıyor. Benim tedavimdede yapıldı. Bununla beraber co-culture de yapılmıştı.

merhaba kizlar

benim ilk cocugum asilama yöntemiyle oldu 6 sene önce, o zaman 35 yasindaydim. tabii bu islemi defalarca yaptirdim.
2 sene önce ikinci cocuk icin tedavilere basladim. cok sayida asilama yaptirdim tutmadi, sonra 3 tüp bebek tedavisi yaptirdim ve 5 veya 6 embriyo transferi gerceklesti ve sadece 1 basarili yuvalanma oldu iki ay önce, ama maalesef 5. haftada düstü. son tedavim 9. haziranda basladi ve 25. haziranda 4 yumurta toplandi ve dördüde döllendi. ikisi 28. haziranda transfer edildi ve assisted hatching uygulandi. su an 5-6 haftalik hamileyim. pazartesi ilk doktor randevum var. assisted hatching uygulamasiyla ilk denemede tuttu. tabii bu yöntemin faydasi mi oldu kesin söyleyemem, ama faydasi olduguna sahsen inaniyorum ve tafsiyede ediyorum, kücük de olsa sansin artiyor. böyle islemlerin tabiiki her zaman riski var, ama doktorum riskin cok cok düsük oldugunu söyledi cünkü embriyo zarar görse zaten tutunamaz dedi.

sevgiler

Back
X