Lazerle vajina (genital bölge) beyazlatma sonrası neler yapılmalı? İşlem sonrası uygulanacak ek yöntemler nelerdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
58
25
42
Lazerle genital beyazlatma işlemi sonrası cildin yenilenme sürecini hızlandırmak için mutlaka doktorunuzun önereceği kremleri ve yağları kullanmalısınız. İşlem sonrası kararmış olan cilt soyulup yerine yeni ve taze cilt geleceği için hafif bir sızlama, kızarıklık, ödem ve ciltte kuruluk hissi söz konusu olabilir. Bu süreçte önerilen kremleri düzenli kullanmak iyileşmenizi hızlandıracak ve işlemin başarı şansını artıracaktır.

Lazer haricinde renk açıcı solüsyonlar, renk açıcı mezoterapi ilaçları da kullanılabilmektedir. Kliniğimizde en iyi etkiyi elde etmek için eş zamanlı olarak lazer ve mezoterapi ilaçlarını kombine etmekteyiz. Eş zamanlı olarak Plateletten Zengin Plazma uygulamaları da yapılabilmektedir.

Mezoterapi;

vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir.

Prp trombosit hücrelerinden zengin kan demektir. PRP uygulamasında kişinin kendi kanından elde edilen hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plazma kullanılır.

Bu iki zengin kaynak sayesinde bir çok problemin tedavisi ve yenilemesi mümkündür. En çok sık karşılaştığımız şikayetler içinde ;

-Tüm kadınların hayatında 1 kez mutlaka yaşadığı vajinal mantar tedavisinde

-Vajinada yoğun kaşıntı ve akıntı problemleriniz de

-Vajinal kuruluk ve buna bağlı oluşan ağrılı cinsel ilişki de

-Uzun vadede ve özel dönemlerinizde yoğun hissettiğiniz kasık ağrısında

-Zamanla koyulaşan vajina bölgesin renk açma işlemlerinde

-Geçmeyen ve akıntıya bağlı vajinal koku tedavisinde

-Menopoz döneminde rahatlama sağlayan vajinal gençleştirme de

-Cinsel hazzı arttırmak

Buna bağlı olarak bir çok alanda cevap aldığımız ve özellikle seksüel hazda azalma, ilişki sırasında ağrı ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonlarda tedavide en başarılı ve etkin sonuçları vermektedir. Ayrıca vajina girişi etrafındaki dokuların ve vajen içi dokuların esnekliğinin ve destek dokusunun arttırılmasında kullanılması sebebi ile cerrahi müdahale sonrasında destek tedavi ve genel tüm kadın hastalıklarında en güvenilir tedavi yöntemleri arasına kullanılmaktadır.

PRP

PRP, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen dış genital alandaki sarkma ve kırışıklıkların giderilmesinde, ağrılı cinsel ilişki tedavisinde, cinsel haz eksikliği problemlerinin tedavisinde, genital bölge estetik operasyonlarını ve ameliyatsız enerji bazlı teknikleri desteklemek amaçlarıyla kullanılabiliyor.

PRP hazırlığı için öncelikle koldan bir miktar kan alınır ve bu kanın santrifüj cihazı içinde belirli bir hızda döndürülerek açık sarı renkli plazması ile alyuvarlardan oluşan kırmızı kısmının birbirinden ayrılır.

Plazma içinde önemli büyüme faktörlerini barındıran pıhtılaşma hücrelerinden zengin kısım enjektörle çekilerek vücudun belirli bölgelerine enjekte ediliyor ve böylelikle bu bölgelerde yenilenme süreci de başlamış oluyor. PRP uygulamasında anestezi ihtiyacı yoktur. Çok ince uçlu iğneler ile işlem uygulanabilir. Toplamda süre 10-15 dk kadardır. Tek başına uygulanabildiği gibi, lazer, radyofrekans gibi uygulamalarla birlikte de kullanılabilir. Ameliyat esnasında veya sonrasında da uygulanabilir. PRP’nin etkileri bir hafta sonra hissedilmeye başlanabilir. Diğer taraftan, menopoz döneminde eksilen hormonlar nedeniyle genital cilt dokusunun incelmesine bağlı olarak izlenen kaşıntı, yanma, ilişkide ağrı, vajinal kuruluk, idrar yaparken yanma, sık vajinal enfeksiyon gibi şikayetlerde de genital PRP’nin tek başına veya genital lazer / radyofrekans ile kombine olarak uygulanabilir.

En iyi sonuçlar kombine tedavilerde yani lazerle vajinal daraltma, genital ameliyatlar sonrası, dirençli mantar tedavilerinde, cinsel isteksizlik, renk açma tedavilerin de bu ek işlemle en iyi sonuçlar elde edilmektedir. Ayrıca uygulamalar isteğe bağlı olarak tek bir seanstan birkaç seansa kadar periyodik bir şekilde yapılabilmektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X