• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lenf nodu

domdom12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
1.057
1.768
48
Arkadaşlar selam,

Reaktif lenf nodulü olan var mı?
Bende sayıca fazla var ve riskli bir şey olmadığını söyledi doktor.

Bunun için dikkat ettiğiniz ve yaptığınız özel bir şey var mı? Ne iyi gelir?

Arkadaşlar selam,

Bendede cok sayida reaktif lenf nodu var.

Zararli degil.

Zararli sayilanlar 1 cm ve uzeri, daginik görüntülü ve agrili olanlar.

Tek bir caresi var bagisikligi desteklemek ve hastalanmamak.

Bendede cok sayida reaktif lenf nodu var.

Zararli degil.

Zararli sayilanlar 1 cm ve uzeri, daginik görüntülü ve agrili olanlar.

Tek bir caresi var bagisikligi desteklemek ve hastalanmamak.
Benimki 2 cm bir tanesi ama iltihaptan dedi doktor. Geriside var. Tehlikeli değil dedi ama mesela özel bir kür var mı?

Ben iki kez meme usg cektirmistim koltuk altimda reaktif lenf nodlari vardi. Son cektigim usg de gitmişlerdi. Ama 6 ay arayla cektigim ilk ikisinde vardi kayboldular şükür doktor herkeste var demisti bana .

Arkadaşlar selam,

Tehlikeli olanlar ağrısız sert ve hareket etmeyenler.

Ellediğinizde ağrı varsa vücudun normal yapısında olan lenfler zaten.
Benim içerde dokunamadıklarım var, ultrasonda cıktı. 2 cm olan elime gelen. Bu oynak ağrısız.Doktor iltihap dedi. Yani ısrarla kötümü diye sordum. Hayır dedi. Hem uzman kbb ci hemde uzman doktoe ultarsonu ceken ciddi bir şey yok dedi.

Benim içerde dokunamadıklarım var, ultrasonda cıktı. 2 cm olan elime gelen. Bu oynak ağrısız.Doktor iltihap dedi. Yani ısrarla kötümü diye sordum. Hayır dedi. Hem uzman kbb ci hemde uzman doktoe ultarsonu ceken ciddi bir şey yok dedi.
Mesela dokunamadigim dedinizya elinize gelmiyorsa nasıl suphelendinizde baktirdiniz ?

Mesela dokunamadigim dedinizya elinize gelmiyorsa nasıl suphelendinizde baktirdiniz ?
Ya ben doğumdan 2 ay sonra uyuyordum kulağımın arkasında bi topluk hissettim aklıma direkt lenf geldi çünkü 1 sene öncede koltuk altımda vardı ama o zaman hiç araştırmadım bu arada 7 senedir meme kontrolüne gidiyorum mememde bişey yok doğumdan 1 ay sonra da gitmiştim lenfler yok olmuştu galiba Çğnkğ raporda yazmıyor ama ben lohusalıktn delirdim galiba neyse eşim baktı sivilce gibi dedi 15 gün oldu geçmedi neyse dedim bi çene altımı ve boğazımı kontrol edeyim ay bide ne göreyim sol çene altımda gırtlağa yakın sert bi şişlik sadece bi tarafta hatta ağzımı açınca bademcik gözüküyor büyümüş Orda neyse gittim hemen Elazığ şehir hastanesine doktor dokunuyo anlamıyor neyse zar zor ultrason istedim verdiler gittim girdim ultrasona uzman doktor bunlar enfeksiyon dedi ama ben çok tedirgin olduğum için yine istersen tedavi sonrası gel bakarız dedi neyse gittim sonucu göstermeye doktor dedi git büyümezse gelme ama ben duramadım özele gittim devlette 16*9 iki ayrı özele gittim biri 20*9 biri 18*9 neyse Erzurum’a geldim burda yaşıyorum malum burda da özele gittim bi defa 24 ölçtü 1 ay önce gittim 23 ölçtü ama kısa aksı hep aynı 9 yani ama ben çok oynuyordum neyse tüm radyologlar bunlar kötü değil lenfoma böyle olmaz dedi durdu ama ben her sabah büyümüş mü diye aynada bakıyorum dokunmuyorum da artık. Bu arada 2 defa hematoojiye gittim ikiside beni kovdu bizim hastanız değilsn güle güle dedi ama gel gör ki ben psikolojik olarak mı nedir kaşınıyorum sonra nefes darlığı var bu arada 4 ayda 7 defa kan verdim değerler normal 5 defa da akciğer filmi çektirdim bişey yok delirmişim gözüyle bakıyor herkes hatta babam dün bana seni artık aramak istemiyorum gibi bişey dedi ağlamaktan helak oldum eşimde çok iyi ama artık oda bıktı bağırıyor. Kısacası çok kötüyüm bi an önce 1 yıl geçsede kötü bişey olmadığını görsem diye Allah’a yalvarıyorum lütfen kimse kimseyi kınamasın bende istemezdim böyle bir anne olmayı ama oldum işte.. üzgünüm

Bir tanesi geldi ilte 2cm. Diğerleri ultrasonda çıktı reaktif lenf modu diye. Ben bir tanesini gordum enfeksıyondan olmuş. Diğerleri ultrasonda çıktı

6 ay arayla iki kez cektirdim vardi uzerinden 1 yil gecmisti 3 usg icin ortalama 1 yilda kaybolmuslar sanirim. Ama reaktifleri doktor onemsemiyorum dedi. Ama duzenli kendimi kontrol et dedi doktorum ama o gogus kontrolünden bahsediyoru reaktiflerle ilgili degil. Gönlünüzü ferah tutun sorun olsa doktor soylerdi hic olmadi farkli doktora da
gidin iciniz rahatlasin ek olarak sizin icin e nabizdan baktim bu vardi ilk cektirdigimde —-

Bilateral aksillada en büyükleri sağda 22x7.2 mm , solda 12.7x5 mm boyutunda ince korteksli hiler yağ ekosu belirgin birkaç adet reaktif LAM izlendi.

Back
X