• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lens kullanabilir mi?

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Merhaba ablalarım.
Miyopum ve gözlük kullanıyorum küçüklükten beri.ergenlikten dolayı göz numaram iyice büyüdü.
Gözlük kullanmayı sevmiyorum zor oluyor.Lens düşünüyorum lens kullanmak için ideal yaş maçtır?
18 yaşına girmek gerekir mi?
Çıkarıp takması zor mu mikrop kapar mi?
Kullananlar yardımcı olursa sevinirim

Yaş sınırı yok. Çıkarıp takmak başta zor gelse de alışırsın hemen. Mikrop kapma riski, temizliğine (el-lens-lens kabı) dikkat etmezsen her zaman var tabii...

16 yasından sonra gözde özel bir problem olmadığı takdirde herkes kullanabilir. Hijyene dikkat etmezsen mikrop kapar. Zaten doktor Nasıl temizlemen gerektiğini vs anlatacaktır.

tabiki kullanabilirsin.
18 yaşında olmana gerek, takabilmeyi beceren 14 yaşında da kullanır.
gözlerinin mikrop kapması, ellerinin temiz olmasına yani sana bağlı.
kullanması da çok kolay büyütme gözünde

edit: bugün benzer bir konu daha açılmıştı, ona da bir bak istersen.

Hepinize teşekkürler peki gözümüzü kaşırsak çıkıyomu yerinden?
Lens kullanınca numara ilerliyor mu?bilgim yok hiç lens hakkında
Takması zor mu onu da bilmiyorum

Hepinize teşekkürler peki gözümüzü kaşırsak çıkıyomu yerinden?
Lens kullanınca numara ilerliyor mu?bilgim yok hiç lens hakkında
Takması zor mu onu da bilmiyorum
takması kolay, hemen alışıyorsun ablacım
gözlük gibi tabi lenste de numaran ilerliyor. lensle normal görmediğini farkedersen ara ara kontrole gitmen gerekiyor.
normalde kolay kolay düşen bir şey değil, ama 1-2 defa harıl harıl gözümü kaşıyıp düşürdüğüm olmuştur :)

benim kızım 16 yaşında 5 senedir gözlük kulalnıyor.bir yıldır da özel günlerde ,arkadaşlarıyla çıktığında ,hafta sonların da bazen lens kullanıyor.bende takıp çıkarırken hijyen konusunda nasıl olur diye düşünürken günlük lenslerii önderdi dr umuz.kulllanıp atıyorsun,o yüzden özle bir bakımla uğraşmıyorsun.dr una sorabilirsin.uygunsa deneyebilirsin.

Back
X