- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
saygı ha. sen bana komik olma derken bu yazımdan önce pek saygılıydın değilmiSaygılı konuş! Şurda farklı fikirler ifade ederek tartışıyoruz, ama sen sürekli saygısızca yazıyorsun, benim sana 1 tane saygısız ifademi bulamazsın. "Sacmaliyor, bişey bilmiyor, hehe zaten sen Türk değilsin kesin..." biliyor musun; alıntı yapıp cevap vermeye degmezsin...
yüz verdik ayıya, geldi mıçtı halıya...Aday olma hakkını kullanmış sadece,o hakkıda kazanıp kürsüde böyle terbiyesizce davranma hakkını elde etti..
kürtçe benim için ordan burdan uydurulmuş bir dildir.
bayrak diye dalgalandırmaya kalktıkları çaput da çaputtur...
ben sizin düşüncenize saygı duyarım bu da benim düşüncem.
Ülkenin adını değiştirmeye kalkan da zaten kendileridir.
diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamanız da çok manidar olmuş.
zira bu ülke için o kadar kan döküldü.
tek dil tek bayrak uğruna ne canlar yandı.
ben fransanın tarihinde böyle bir şey olduğunu bilmiyorum..
Türk diye diretmek ırkçlık ama onların kürtüm de kürtüm demesi ırkçılık değil öyle mi ?
ben bozkurt kaldırdım ben ırkçıyım ama o benim şerefli bayrağımı indirmeye kalktı o çok barışçıl. ooo bu ne güzel dünya..
ne düşündüğünüzü tam olarak anlayamadım.
yanlış anlamayın sizi de suçlamıyorum.
kendi fikirlerimi söylüyorum merak ettim dediğiniz için.
kendine guven gelmis aradan seneler gecmis. 1991deki haline baksana sesi titriyor korkuyor resmen simdi ise bi tek geri adim dahi atmadan cekti gitti
yüz verdik ayıya, geldi mıçtı halıya...
ben onu türk karşıtı mesajlar için yazdım. osmanlıyı ,selcukluyu türk devleti olarak görmeyen birine aslın ne diye sorarım. çünkü olan gerçeği ne amaçla yok sayar..O okypete , işte tamda bundan söz ediyorum. " Aslın ne senin Türk olmadığın çok belli " cümlesi nasıl bir dayatmadır öyle?
Yukarıda da yazdım ; kendi fikrini savunduğunda kişi, kendince empati kurmak çalışınca aslı farklı mı olmalı ?
Konuştuğunuz kişinin hangi milletten olduğunu ne amaçla sorar ki insan ?
Burada Türkiye ismi değiştirilecek diye soylenmiyor ki , Türk halkıyla " , Türkiye halkı arasındaki fark ne ve neden bu şekilde diretiliyor bunu merak ediyorum.
Hdp üzerinden konuşmuyorum.. Hdp ye karşı çok objektif olamıyorum.
Bağımsız düşünürsek bu bir dayatma değil mi diye soruyorum ?
Türküm demek ırkçılık değil , "Türküm, bu vatan benim , ben ne dersem o olur . Kürtçe diye bir dil yok ben kabul etmiyorum demek ırkçılıktır.
Kürtçe diye bir dil var bunu kabul bile etmeyenler varken burada " Türkiye milleti" ifadesini tartışıyor olmamız çok yol olduğunu gösterir.
Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
Ne yaptı ki bu kadar karşı duruluyor ?
Türkiye milleti demek suç mu?
ben onu türk karşıtı mesajlar için yazdım. osmanlıyı ,selcukluyu türk devleti olarak görmeyen birine aslın ne diye sorarım. çünkü olan gerçeği ne amaçla yok sayar..
tek neden,
ya türk düşmanıdır,ya türk düşmanıdır
başka neden yok benim gözümde
Evet metni doğru okumamak suçtur.Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
isteyen istediğini der. ama bunda artniyet bellidir. evet benim gözümde türk islam devleti olan osmanlı imparatorluğunu türk olarak görmemekte bir ihanettir ,sadece islam devleti diye nitelendirmekte artniyetin dik alasıdırOsmanlı Devletinin bir Türk devleti olmadığını söyleyen Türk oğlu Türk tarihçilerde var.
Bu bir fikirdir. Osmanlının içinde Türk Devletlerininde olduğu karma bir imparatorluktur.
Osmanlı bir Türk Devleti değildir dediği için düşman mı sayılıyor ? Ve ne olursa olsun " Hımm sen Türk değilsin , aslın ne senin " diye sorulamaz.
Ben sana böyle bir soru sorsaydım " iftira atma, iftira kötü birşey, yanlış yönlere çekme düşüncelerimi " demez miydin ?
Nefret ediyorum " sen Türk değilsin " ifadelerinden ? Turk olmasa ne oluyor ?
Birsen orada yazılı bir metin var ve ona sadık kalmak zorunda. Yani Baykal orada "ya önemli değil sen de böyle yemin et canın sağolsun" mu demeliydi.
Eğer bir sıkıntı varsa ilerleyen zamanda konuşulur, metin değişikliğine gidilsin denilir eğer red gelirse de öyle devam eder.
Ama amaç türklüğü inkar değil provakasyonsa ne olmuş canım ne olacak diyemezsin.
Çocuk oyuncağı değil bu, herşeyin bir yolu yordamı var.
Onca sene yüzlerce kürt milletvekili o yemini etti, kürtlüklerinden taviz mi verdiler ya da türkoğlu türk mü oldular, hainlik mi yaptılar kökenlerine?
isteyen istediğini der. ama bunda artniyet bellidir. evet benim gözümde türk islam devleti olan osmanlı imparatorluğunu türk olarak görmemekte bir ihanettir ,sadece islam devleti diye nitelendirmekte artniyetin dikalasıdır
sen nefret et. ama bunu savunanlarda niyeti ben görüyorum
keza selcuklu içinde veriken cevap aynıydı. oda türk sayılmadı
Burada Türkiye ismi değiştirilecek diye soylenmiyor ki , Türk halkıyla " , Türkiye halkı arasındaki fark ne ve neden bu şekilde diretiliyor bunu merak ediyorum.
Hdp üzerinden konuşmuyorum.. Hdp ye karşı çok objektif olamıyorum.
Bağımsız düşünürsek bu bir dayatma değil mi diye soruyorum ?
Türküm demek ırkçılık değil , "Türküm, bu vatan benim , ben ne dersem o olur . Kürtçe diye bir dil yok ben kabul etmiyorum demek ırkçılıktır.
Kürtçe diye bir dil var bunu kabul bile etmeyenler varken burada " Türkiye milleti" ifadesini tartışıyor olmamız çok yol olduğunu gösterir.
Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?