- Konu Sahibi minikbalikasya
-
Ellerinize sağlık güzel görünüyor başarılar dilerim.
Konu başlığı "Dünya mutfağından Tavuk Yemekleri" de ben mi yanlış okuyorum acaba?
Hanımlar beyler, eşim olmaz dedi ama yaptım.Başaramazsın dedi ama başardım.Sonunda bir buna katılmamıştım o da oldu çok şükür.
Bu tarifi paylaşmamın amacı çok kolay bir tarif olması.Misafiriniz geldiği an beş dakikada hazırlayabilirsiniz.
Minik Balığın derin sulara açılma vakti geldi.
Bu tarifi birbelgesel programından almıştım.Lezzet Yolculuğu'ydu sanırım.Sonuç olarak böyle bir şey ortaya çıktı.
Umarım Beğenirsiniz.
Malzemeler: (Yaklaşık 4 kişilik)
1) Yarım kilo tavuk göğsü
2) 3 adet paprika,3 adet çarliston
3) 1adet orta boy soğan
4) 2 adet büyük boy sarımsak
5) Aldığı kadar soya sosu
6) 1 çay kaşığı köri
7) Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlıyoruz.
Daha sonra tavuklarımızı küp küp olacak şekilde doğruyoruz.
Derince bir kaba (köşesiz olursa daha iyi) koyup üzerine soya sosumuzu ve karabiberimizi ekliyoruz.Eğer acı seviyorsanız bol karabiber koymaktan çekinmeyin.Lezzet katıyor.Ben sevmediğim için bir kaç tutam ekledim.Daha sonra sarımsakları ezmeden doğrayarak ekleyin ve karıştırın.Beklemesi için bir köşeye (buz dolabı olursa daha iyi olur) koyun.
Biberlerimizi ve soğanlarımızı jülyen olacak şekilde doğruyoruz.Bu aşamada eğer biberler ve soğanların dişinize gelmesini istemiyorsanız ufak ufak da doğrayabilirsiniz.
Daha sonra tavayı alıp yağımızı ekliyoruz.Wok tava olması çok daha iyi olur.
Çakmağımda çok tarz.
Soğanlarımızı ekliyoruz. Tam eritmeden sarılaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Üzerine etlerimizi boca edip pişirmeye devam ediyoruz.
Tam resimdeki kıvamdayken biberleri ekliyoruz.Ben biberleri daha katı sevdiğimden bu aşamada ekledim.Eğer daha yumuşak seviyorsanız soğanladan sonra et yerine ekleyip kavurun.
Bol bol karıştırın..Biberlerde yumuşasın.Etler suyunu saldıktan sonra biraz daha pişirin.Suyu azalınca altını kapatın.Suyunu tam çektiği zaman lezzetide gidiyor.Köriyi ekleebilirsiniz.
Sonuç olarak İşte tavuğunuz hazır.Afiyet olsun.
Hazırlayan ve Sunan Minik Balık
Lezzet Yolculuğu Tavuk AŞ.
Dip Not: Tarifin orjinalinde taze zencefilde kullanılıyor.Hem çok acı olduğundan hemde beğenmediğimden koymadım.Ayrıca ben ekstradan kremada ekliyorum tavukları ekledikten sonra.Suyu o zaman sos gibi oluyor ve çok fazla lezzet veriyor.Elimde olmadığı için kullanamadım ama denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Sevdigim baharatlari iceren, yazarimizin elinden lezzetlice gorunen bi yemek olmus. Cok basarilar dileriim :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Anket ekledim
Eline sağlık canımçok renkli ve çok lezzetli gözüküyor ımmmmm =)
Ellerinize sağlık rengarenk bir yemek olmuş :) Başarılar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?