LGBTİ Sokak Hareketi’nden mekan ifşa eylemi

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
2015 İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde polis saldırısına uğrayan katılımcılara kapılarını kapatan, sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan homofobik ve transfobik mekanlar LGBTİ Sokak Hareketi tarafından ifşa edildi. 4 Temmuz’da yapılan ifşa eyleminin videosu yayımlandı. Videoda mekanlar boykot etmeye çağrılırken “Yok sayarak, şiddet uygulayarak bizi yok edemezsiniz! Biz değişmeyeceğiz, siz değişeceksiniz!” denildi.

İfşa edilen mekanlar şöyle: Komşu Fırın (Cihangir), Hayri Usta Ocakbaşı (Çukurlu Çeşme Sk.-Beyoğlu), Kenan Usta Ocakbaşı (Kurabiye Sk.-Beyoğlu), Umut Çay Evi (Nane Sokak-Beyoğlu)

http://capul.tv/lgbti-sokak-hareketinden-mekan-ifsa-eylemi/

Yemin ediyorum muazzam eylem ya. Gezi eyleminden sonra gezicilerin yapmasi gereken eylem buydu, yapmadilar. Cesaretli arkadaslar gercekten. Helal olsun.

Şu birbirlerini yaladiklari 'onur' yürüyüşünden dolayı mi kapılarını kapatmış bu mekanlar?

Şimdi bu ifşa hareketi mekanlarin işini artırabilir helal olsun diye giden bile olur. Burası Türkiye :))
Hayır, Onur Yürüyüşü'nden ötürü mekanlar kapılarını kapatmadı. Geçtiğimiz senelerde, yani engelleme olmadığında, polis müdahalesi olmadığında, herkes sakin sakin 2 saat yürüyüp döndüğünde kapısını kapatan mekan olmadı.
Sadece Gezi zamanı şu meşhur dondurmacının önünden geçerken "faşist dondurma" sloganları oldu, o da oranın Gezi'deki tutumundan ötürüydü.

Bu mekanlar polis müdahalesi sırasında, haberde bahsedildiği gibi "polis saldırısına uğrayan katılımcılara kapılarını kapatan, sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan" mekanlar.

İfşa hareketleri her zaman karşıt görüşler için farklı anlamlar ifade eder.
Ben 2013ten beri Taksim'deki ünlü ıslak hamburgerciye adımımı atmıyorum mesela, hiçbir arkadaşıma attırmıyorum. Başkası, sırf bu yüzden orayı tercih ediyor olabilir.

Cihangir ve Taksim LGBT bireylerin ve destekçilerinin yoğun yaşadığı ve/veya gittiği bölgeler. Dolayısıyla örneğin Fatih'te bir mekan protesto edilse işleri artabilir dediğiniz gibi, ancak Cihangir'de bir yerin azalabilir.

(Edit: Markaları sildim)

X