Gebeliğe Hazırlık Lh değeri test

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Jasminla

Her ayrıntım sayıklıyor 🤪
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2021
1.603
5.812
108
İyi günler hanımlar. Ben ovulyasyon testine göre pik olan günde kan testi verdim. 0.920 çıktı değerler. Doktora randevu alamıyorum önümüzdeki günler için. Çok endişeleniyorum. Normal mi bu değer, hanımlar?

yumurtlamanın olup olmadığını adetin 21. günü progestan ölçerek anlayabilirsin

yumurtlamanın olup olmadığını adetin 21. günü progestan ölçerek anlayabilirsin
Yok yumurtlamaya başla zaman baktırmıştım aletle oluyor. En azından o zamandan beri sorun yok doktora demiştim galiba bu gün pik o da dedi kan testi ver, verdim ama gösteremiyorum. Bu değerim de çok düşük çıktı normal mi anlamadım. İnternette de çok karışık yazılmış bir şey anlamadım. Ama siz dediğiniz testi de yaptırmaya çalışayım önümüzdeki ay

Bu lh değerimi?

Bu değer yetişkin erkeklerde ortalama 1-9 IU/L olurken kadınlarda ovülasyon dönemine bağlı olarak değişmektedir. Kadınlar için normal LH değeri; foliküler fazda 1-18, siklüs ortasında 20-80 ve luteal fazda da 0,5-18 IU/L aralıklarında normal kabul edilmektedir. bu yazıya göre luteal faz dediği yumurtlamadan sonraki 2 hafta yani o dönemdesin heralde bazen ovülasyonar yanlış gösterebiliyor

Evet canım bu yazıyı buldum bir şey anlamadım. Benim reglim hemen hemen hiç şaşmaz, yumurtlama da genel olarak 13-14cü günler olur. Reglin 13cü günü gitmiştim, test dünkü ve o gün bayağı koyu göstermişti, sabahki gün silikleşmişti. Ama kanda böyle çıktı

Bilemedim canım

Gereksiz yere verilmjş bir test. Bu test yerine ultrasonda bir kere baktirip yumurtanin durumunu gozlerinle gorseydin şüpeye yer kalmazdi. Doktorlar işte olur olmaz analizlerle kafamizi yoruyorlar. Gerçek degerini bilmek için adetin 3cu gunu hormon testi yaptir. Ya da 21ci gunu progesteron testi. Ama illaki ben yumurtladimmi bilmeliyim diyorsan pik olduğu gun ya da çatladigini dusunduyun gun ultrasonda baktir canim

Ben yumurtlama olduğunu düşünüyorum aslında sadece kafayı taktım ki hormonlarımda sorun var ve çok stress yapıyorum. Amh değeri filan düşük, yumurtalar kaliteli değil diye korkuyorum. Bakalım tüp bebek merkeziyle konuştum 2ci ya da 3cü günü gelin dedi. Umarım sıra az olur hemen doktor kabul eder test veririz.

Ay evet ya. Gerekli olan testleri demiyorlar bazen de aylar sonra öğreniyoruz.

Kaç senelik evlisin? Degerlerin kaç? Bak canim ben ikizlere hamile kaldigim ay tup bebek merkezine gitmisdik. 20 aydir ne yaparsam ne tedavi kullanirsam kullanayim olmuyor dedik. Beni o kadar rahatlattiki doktor. Dediki tup bebek merkezleri masum, çocuk hasretiyle yanan çiftleri soyup sogana cevirmek için çok iyi bir sektor ama ben gerçekten umutsuz vakalari ediyorum. Ultrasonda da bakti. Hormonlarima da bakti. Ben stresi birakin derim dedi. Yimede artik stressiz duramiyorum hiç olmazsa aşilama yaptirmak istiyorum dedim. Adrt olunca gidicekdim. Ama kafam o kadar rahat olduki doktordan geldik 2 hafta bile geçmedi adete 8 gun kala pozitivi gordum. Yani diyeceyim o ki simdiden neden amh tup bebek derdi cekiyorsun. Ben son aylar ilaçsiz bilr adet olamuyordum. Adetin 3cu gunu lh degerim 23du. Dusun artik. Prolaktin hep uçuyor. Yumurtam bile ilaçla çatlamayip kiste donuyordu. 7 ay femara tedavisi aldim 7ci ayda kafam da rahatti oldu. Şu an kaybettim malesef 17 haftalikken ama hamile kaldim sonuçta. Doktora da hryecanini ve çocuk isteyini fazla bildirirsen daha çok testler ister gerekli gereksiz. Biraz kendini toplaki yipranmayasin

Ay canım geçmiş olsun, inşallah yeniden gebe olur bebeğinizi sağlıkla alırsın kucağına. Bizde 2 sene oldu sayılır ve hiç bir şekilde gebelik oluşmadı. İşte önce vitaminlere ve cihazla baktırdım yumurtlama günü. Doktorlar bir şey yok dedi. Hormon testi, rahim filmi hiç haberim yok bunlardan. Eşimde varikosel vardı o aralar kafam rahatladı ama sonra yeniden eşim test verince değerler normal çıktı doktor gebelik oluşmalı dedi. O zaman acaba bende mi sorun var diye stresse düştüm. Aslında tüp bebek istemiyoruz daha sadece geçen ay da bu ay da hastanelerde randevu alamıyorum hep dolu. O yüzden artık mecbur tüp bebek aradım üniversite hastanesinde, gelin hormon testi yapıyoruz dediler. Vereyim de bileyim ne var. İnşallah iyi çıkar sonrasında da hsg geliyor en korktuğum

Allah Allah sonuç yüksek çıkması gerekmiyzdi
Ben aşılama lh takibi yaptırdım 60 filandi yumurtlamadan önce hapla sadece ama bir yumurta olmuştu o zaman
Anlamadım ki canım. E nabızda referans aralığını göstermiyor ama sonucun normal çıktığını gösteriyor. Acaba farklı referans aralığı mı senin testle benimkinde

Anlamadım ki canım. E nabızda referans aralığını göstermiyor ama sonucun normal çıktığını gösteriyor. Acaba farklı referans aralığı mı sizin testle benimkinde
Lh testinde aslında aynıdır genelde bende pek anlamadım normalse oyledir inşallah. Progestorona bakılır genelde aslında yumurta çatlaması gözuktukten sonra

Lh testinde aslında aynıdır genelde bende pek anlamadım normalse oyledir inşallah. Progestorona bakılır genelde aslında yumurta çatlaması gözuktukten sonra
Ona da baktırırım inşallah. Artık inat ettim gereklileri yaptırcam içim rahatlasın. Hsg yaptırdın herhalde. Nasıl oldu çok mu zor ağrısı oluyor?

Ona da baktırırım inşallah. Artık inat ettim gereklileri yaptırcam içim rahatlasın. Hsg yaptırdın herhalde. Nasıl oldu çok mu zor ağrısı oluyor?
2 kere yaptırdım canim
Anestezili yaptırdım kısa sürüyor hemen
Elinden geleni yaptır aynen ben tüp bebek tedavisi görüyorum artik zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…