Lıght Süt mü? Normal Süt mü?

NevYas

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
6.007
8
356
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim ve biraz kilolu hamile kaldım sütü çok severim günde yarım litre içiyorum ama sütde çok kilo yapıyor o yüzden Lıght süt içmeye başlamışdım ki önceki gün doktrorum light hiç bişeyi tüketemezsin dedi normal olanı iç dedi..Sizin doktorlarınız bir öneride bulundumu size..

mümkünse günlük süt bulmaya çalış arkadaşım,marketlere sorabilirsin. onlardan içince emin ol ki diğer sütlerin su gibi olduğunu göreceksin. bende normak olanını içmeni tavsiye ederim, bebeğin onlarla besleniyor, içindeki yağa da ihtiyacı var.
hem sen ekmeğe margarin sürüp yemiş olmuyorsun ki, sütün içindeki yağ emilerek hazmediliyor.

doktorun light ürünler tüketme demekten kastı tatlandırıcılı ürünler.light süt,yoğurt,peynir yağı azaltılmış demek.ayrıca light sütte normal süte oranla daha fazla kalsiyum var.bence normal yerine light daha iyi boşuna kilo almamış olursun.vücudunun ihtiyacı olan yağı zaten gün içinde yediğin yiyeceklerden karşılıyosun.ben boşuna kilo aldırıcı şeyler tüketme derim.yine de doktoruna danış.

ben de günlük süt içenlerdenim. pastörize sütlerin kutusunun iç tarafında alüminyum varmış, bu da zararlıymış, doktorum söylemişti, o yüzden kutu süt yerine günlük süt alıp içiyor aynı zamanda bu sütle yoğurdumu da yapıyorum.

bence de bir sorun yaratmaz.. ama ben 0 yağlı içemiyorum bana da su katılmış gibi geliyor.. o yüzden yarım yağlı içiyorum... ama bu aralar bulantım yüzünden ne süt ne yoğurt koyamıyorum ağzıma :sinifsinif: yarın doktora gitcem vitamin isticem :sm_confused:

benim doktorum mutlaka lıgt dedi..bende de biraz kilo alımı fazla..okuduğum kitaplarda,internette vs. hep yağı azaltılmış olarak tüketin diyor..ani bizim deyimimizle lıght..bir de ben bu günlük sütleri bulamıyorum kızlar..nerden alıyorsunuz..büyük marketlerden mi? hani şu eskiden aldığımız gibi cam şişede mi??

bende light süt içiyorum , çoğu sitede ligt süt tavsiye ediyorlar ,normal sütlerle arasındaki farkta sadece yağının alınmıl olması ve normal sütlerden daha çok kalsiyum içeriyo diye okumuştum, en azından light içerek gereksiz kaloride almamış oluruz ...

ben hamile değilim ama süt içmeye yeni yeni başladım ilerleyen aylarda düşündüğüm için eşimin bir arkadaşı lıght sütlerde özellikle lıght yoğurtlarda daha fazla kalsiyum olduğunu söylemiş hatta eşi hamileyken önermişler. Hep öyle içmiş sadece yağ yok ve yağda zaten yararlı değil olmasa da olur yanii... Ben zayıf olmama rağmen süt normal içiyorum ama yoğurdu pınarın lıgt küçük yoğurtları var onlardan tüketiyorum baktım üstüne daha fazla kalsiyum var...

benim doktorum mutlaka lıgt dedi..bende de biraz kilo alımı fazla..okuduğum kitaplarda,internette vs. hep yağı azaltılmış olarak tüketin diyor..ani bizim deyimimizle lıght..bir de ben bu günlük sütleri bulamıyorum kızlar..nerden alıyorsunuz..büyük marketlerden mi? hani şu eskiden aldığımız gibi cam şişede mi??

mahalle marketlerinde olabiliyor. hatta bizim burda sokak arasında orta halli bi market var. onda bulduk. yani hiç ummadığın yerde olabiliyor. cam şişede vakumlu kapağı var. aslında bunu bilindik süt markalarıda hazırlayabilirler diye düşünüyorum. şu an sadece sek süt var. neden bi aytaç ülker üretmiyorlar anlamış değilim

Teşekkürler kızlar sanırım doktordan doktora değişiyor öneriler bende Lıght olarak devam edeyim.Yeterince yağım var çünkü :emir_bebek:Bizim buralardada günlük yok her yere gelmiyor malesef..

güzelim bende kilolu hamile kaldım şu an 0.1 yağ içeren sütlerden içiyorum benden sana bir avsiye kilo almamaya çalış bende gebeliğe bağlı şeker çıktı şimdi istesemde yiyemiyorum

ben de günlük süt içenlerdenim. pastörize sütlerin kutusunun iç tarafında alüminyum varmış, bu da zararlıymış, doktorum söylemişti, o yüzden kutu süt yerine günlük süt alıp içiyor aynı zamanda bu sütle yoğurdumu da yapıyorum.

çok sağol arkadaşım, günlük sütle yoğurt yapmayı hiç düşünmemiştim. senin yazını okuyunca dün gece küçük bi cam kaseye mayaladım kızım için. bugün yediricem delikafadulden

Merhabalar benim doktorumda günlük süt diyor. Yörsan ın, AOÇ nin, Sütaş ın falan günlük sütleri marketlerde bulunuyor.
Doktorum ömrü uzatılmış herşeyden hamilelik boyunca uzak dur dedi bana da.
Hem biz beslenmemize dikkat ettiğimiz sürece sütteki yağ ne kadar kilo aldırabilirki..
Ben 38. haftama girdim, başından beri hergün 3-4 bardak normal günlük süt içiyorum ve kilo alımım da normal.

aa bu markaların günlük sütlerini hiç duymamıştım, bi bakayım bari bilmiyorumkismile

mahalle marketlerinde olabiliyor. hatta bizim burda sokak arasında orta halli bi market var. onda bulduk. yani hiç ummadığın yerde olabiliyor. cam şişede vakumlu kapağı var. aslında bunu bilindik süt markalarıda hazırlayabilirler diye düşünüyorum. şu an sadece sek süt var. neden bi aytaç ülker üretmiyorlar anlamış değilim

Herşeyin uzun ömürlüsü çıktığı için uzun süre dayansın diye üretmiyorlar işte.. Asıl o günlük sütler yararlı olanı. Önceden böyle merketler yokken hep bakkallarda bunlardan satılırdı yoktu öyle kutu sütler hem cam herzaman daha sağlıklıdır.. O uzun ömürlülerle yoğurt bile tutmuyor muhakkak uzun ömürlü olsun diye katkı maddesi var üstelik.. Bulabildiğiniz sürece günlük süt tüketmeye gayret edin yoğurtlarını evde bu yoğurtla yapın tadına şaşıracaksınız...

ben uzun zamandan beri light süt içiyorum valla..tv de dr.dan duymuştum sadece diğer süte göre yağı azaltılmış hatta kalsiyum oranı daha fazla dedi...yaın bir arkadaşımda bebek bekliyo kilo alımı hızlanınca dr.u light süt ve peynir tüket demiş...karar senin

bana doktorum ozellikle light sut icmemi onerdi. light sutun calcium orani normal sute gore daha fazla dediler.

Back
X