19 Temmuz’da Başlayan Tüp Bebek Sürecim

marla12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2025
11
3
1
36
Herkese merhaba. Burayı hem bir miktar günlük gibi kullanacağım hem de benim gibi geceler boyu konuları okuyan bacılarıma destek olması için olabildiğince ayrıntılı yazacağım. Detay olacağı için okumakta zorlanma olmasın diye parça parça yazacağım. Ben bilgi ararken neye ihtiyaç duyduysam umarım siz de bu mesajlarda aradığınızı bulursunuz.

Öncelikle biraz ben ve eşimden bahsedeyim. 4 yıllık evliyim. Yaşım 36.5, Ekimde 37 olacağım. 57 kiloyum, boyum 166. Eşim 173 boyunda 72 kilo. İkimiz de günde birer paket sigara içiyoruz. İkimiz de günde 5-6 fincan kahve tüketiyoruz. Alkolde de sosyal içiciyiz. Ayda bir bi rakı soframız olur. Hareketsiz bir yaşam tarzımız var ama son 3 aydır salonda spora gidiyordum, bu ay bıraktım. Eşim de ara ara yüzmeye gider. Beslenme alışkanlıklarımız da şöyle: Ekmek çok tüketmeyiz, belki kahvaltıda bir dilim. Evde genelde hep ev yemeği olur, nadiren dışarıdan fast food söyleriz. Kızartma vs hiç olmaz. Arada hamurişi, kek mek severiz. Anlayacağınız ne çok sağlıklı ne de çok sağlıksız bir beslenme düzenimiz var. 1 yıldır korunmuyoruz. Bebek kararı aldığımız 2024 Ekim ayında hemen bir kadın doğumcuya giderek genel kontrollerimi yaptırdım. Hormon testlerim, vajinal muayenelerim gayet normaldi, doktor ultrasonda gördüğü yumurtalardan da memnundu. Doktor 6 ay deneyip öyle gelin dedi. Biz de öyle yaptık. Ben hamile kalamayınca eşim Üroloji’ye gitti. Spermiyogram testi sonucunda son evre her iki testiste de varikosel ve ileri hızlı sperm sayısı sıfır çıkınca doktor varikosel ameliyatı önerdi.

Eşim ameliyatı oldu, ben de o esnada tekrar kadın doğuma göründüm ve Hsg çektirdim. Tüpler açık, sorun yok. Smear testi verdim, sorun yok temiz.

Eşimin ameliyatından sonra doktor 6 ay sonra sonuç alabileceğimizi ve spermiyogram testini 6 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söylediği için cinsel hayatımızı olabildiğince ovülasyon testleriyle yönlendirdik ve ilişkileri olması gerektiği günlerde yaşadık.

Ancak halen sonuç alamadığımız ve regl miktarım da azaldığı için ben tekrar bir kadın doğuma gittim. İlk defa burada Amh testi istendi ve sonucum 0.85 geldi.

Rezervin düşüşü ve yaş ve eşimin durumunu da göz önüne alarak hiç zaman kaybetmek istemedik ve 19 temmuz cumartesi günü Bahçeci Altunizade şubesinde Nur Hanım’a randevu alarak gittik.

Ek bilgi: Reglim hep çok düzenli ve ağrısızdır. Ancak önceleri 7 gün süren reglim önce 6 güne, daha sonra da 5 güne kadar düştü. Bu 5 günde de 2 normal ped kullanıyordum, onun dışında hep günlük pedle geçirebilecek kadar az kanamam oluyordu. Devamını yarın yazacağım :)

19 Temmuz Cumartesi günü Altunizade Bahçeci Şubesi'ne ön görüşme için gitmiştik aslında. Reglimin ikinci günüydü denk geldi. Ön görüşme ücretsiz bu arada. Nur Hoca ile görüştük. Süreci anlattı. Sonra sürece başlamaya karar verdiğim için vajinal muayene yaptı. Sağ yumurtalıkta belirgin 2 yumurta, sol yumurtalıkta belirgin 3 yumurta gördü. İrili ufaklı yumurtalar vardı ama en büyükleri saydı sadece.

Artık sürece başladığımız için bizi koordinatöre yönlendirdiler. Koordinatör de tüp bebek paket fiyatını, olabilecek durumlarda nasıl ücretler ödeyebileceğimizi detaylı anlattı. Örneğin paket olarak tüp bebek şu an 130 bin TL. Doktor muayenesi 7000 TL. Doktorun muayene ücreti, bu pakete dahil değil. Ancak bu muayene ücreti 6 ayı kapsıyor. Yani 6 ay içinde gittiğim doktor muayenelerine ek ücret vermeyeceğim.

Ben hazırlıklı gittiğim için neredeyse bütün tahlillerimi götürmüştüm, HSG görüntülerimi de izledi, eşimin sperm sonucuna baktı, hepsini inceledi. İlk denememiz olduğu için ve daha önce düşük gibi bir öykümüz olmadığı için genetik tarama önermedi.

Orada 2 tüp kan verdim. E2 ve Progesteron hormonlarıma bakılmış, onlar da normal çıktı. Ben bütün tahliller tam olsun diye başka bir özel hastanede sağlık sigortam ücretsiz karşılıyor diye hepsini tekrar yaptırdım bu arada ne olur olmaz diye. Ama ilginç bir şey var ki amh değerim bir kaç ay önce 0.85 iken, dün yaptırdığım tahlilde 1.07 çıktı. Benim bildiğim Amh değişmez ama bilemedim.

Gonal F ve Menopur 1200'lük verdi. Her iki iğneyi de akşam saat 19:00'da 150 ML vuracaksın dedi. Cumartesi ve pazar iğneleri vurdum. Pazartesi yakınımdaki hastaneye giderek yumurtalıklarıma baktırmak istedim. 12 milimetre olan da var 8 milimetre olan da var, ama gittiğim doktor ilaçların 2 gün için işe yaradığını söyledi. Rahim kalınlığım 3.9 milimetreymiş, adet döneminde olduğun için normal dedi.

Perşembe günü tekrar Bahçeci'ye kontrole gideceğim. Gelişmeleri tekrar yazarım :)

Back
X